Det nye selskapet vil bestå av 15 PR-rådgivere fordelt på Bergen og Oslo, «og har hele landet som nedslagsfelt». Vibeke Johannesen blir sjef for det nye selskapet, men er tydelig på at byrået fortsatt skal ledes i tett samarbeid med partnerne i selskapet. 

Det kommer frem i en pressemelding onsdag morgen.

- Vi skaper et stort fagmiljø, som kan bistå med alt fra innholdsproduksjon og sosiale medier til å håndtere omfattende strategiprosesser og krisesituasjoner, sier Johannesen i meldingen.

Partnerne er i tillegg til henne selv, Kristin Weber, Fredrik Hannestad og Trond Albert Skjelbred.

- Vi hadde allerede et godt samarbeid mellom Oslo- og Bergenskontoret, men vi styrker dette ytterligere når vi fjerner de organisatoriske grensene, fortsetter Johannesen.

Hun har det siste året ledet Apriil PR i Oslo, som har vokst kraftig fra to ansatte ved inngangen til 2023 til åtte rådgivere i fulle stillinger ved utgangen av samme år. Sammenslåingen med Bergen har ligget i kortene hele tiden, skriver selskapet i meldingen.

Ved sine kontorer i Oslo, Bergen og Stavanger, leverer Apriil-byråene i dag tjenester innen PR og kommunikasjons, reklame og teknologi og innhold.

- Når vi forener krefter og utveksler både ressurser og kompetanse, skaper vi et bedre tilbud til kundene våre samtidig som vi gjør vårt eget arbeidsmiljø mer spennende og kreativt, sier Johannesen.

Mens Apriil PR i Oslo har skutt fart det siste året, har Bergensbyrået hatt en solid posisjon i vestlandshovedstaden i mange år. Selskapet startet opp i år 2000 under navnet Argument Bergen, skiftet navn til NOR PR i 2006, og har de siste 20 årene gradvis blitt kjøpt opp av Media Bergen som i dag eier 81 prosent av selskapet.

- Jeg eier fortsatt de siste 19 prosentene av Apriil PR sammen med Trond Albert Skjelbred, og de organisatoriske endringene gjør at jeg fremover kan konsentrere meg om leveranser til kundene, sier Fredrik Hannestad som overlater daglig leder-jobben til Vibeke Johannesen.