Den nye kommunikasjonsrådgiveren til Ruter, Eilif Swensen, forlater politikken og Arbeiderpartiet. De siste årene har Swensen vært pressekontakt og rådgiver for Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng og han har også vært politisk rådgiver for kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.  

- Vi er veldig glade for å få Eilif på laget. Han kommer til å få en viktig rolle i arbeidet med å posisjonere våre ledere og fageksperter, og han skal bistå med sin teft for gode budskap når våre ledere og fageksperter skal dele kunnskap i ulike kanaler og på forskjellige møteplasser, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Skarsbø Moen i Ruter.  

I Ruter skal Swensen sørge for at ledere og fagpersoner i Ruter «posisjoneres som meningsbærere og tankeledere.»

- Synlige ledere og eksperter er viktig for at vi skal ivareta omdømmet vårt og posisjonen vår. Vi ønsker å styrke rollen vår og dele enda mer kunnskap med offentlige og private aktører, forklarer Skarsbø Moen.  

Swensen er tydelig på at han gleder seg til å ta fatt på jobben. 

- Dette er en fantastisk mulighet som jeg bare må hoppe på. Ruter har et viktig samfunnsoppdrag i å frakte folk dit de skal på en effektiv og bærekraftig måte, samtidig som man jobber med å utvikle fremtidens kollektivtransport. Det er en spennende og meningsfull oppgave. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, bli kjent med folkene og selskapet, sier Eilif Swensen. 

Swensen starter i stillingen 1. februar.