Kommunikasjonsbyrået Bohr ble etablert allerede høsten 2023, men nå bretter de opp ermene for alvor og skal hjelpe alle som ønsker, enten det er salgssjefen, ingeniøren eller utvikleren til å bli enda bedre kommunikatører.

- Kommunikasjon angår ikke bare folkene i kommunikasjonsavdelingen. Alle kommuniserer! Enten det er internt, til potensielle nye kollegaer eller med samarbeidspartnere og kunder. Derfor er det lurt å øke bevisstheten og heve kommunikasjonskompetansen blant alle i virksomheten, sier partner og seniorrådgiver i Bohr, Maren Bækkelund Ellingsen til Kampanje. 

Det er Tiril Victoria Haarsaker, Arne Andreas Opheim og Maren Bækkelund Ellingsen, som står bak byrået. Alle har bakgrunn fra PR-byrået Wergeland Apenes. 

- lite tro på ferdige briefer
Byrågründerne har til sammen nærmere 18 års erfaring fra Wergeland Apenes. 

- Vi har vært heldige og fått jobbe med superflinke folk i mange år. Det er klart vi tar med oss mye viktig fra det, understreker Bækkelund Ellingsen.

- For å lykkes i oppdragene handler det om god kjemi og tillit mellom oppdragsgiver og oss. Responsen fra kundene våre er at vi er fleksible og dedikerte, og det er da leveransene blir bra. Det klarer man ikke alltid i et større miljø, fortsetter hun. 

Hun sier videre at de har «lite tro på ferdige briefer eller enveis bestillinger».

- Vi må kna kommunikasjonen sammen, og tilpasse den avhengig av situasjonen som oppdragsgiveren står i, sier Bækkelund Ellingsen.

- Inspirerende
Den siste tiden har de blant annet holdt kommunikasjonskurs for ledere på ulike ledersamlinger.

- Det er inspirerende å se ledere som utvikler seg i å gi konstruktive og verdiøkende tilbakemeldinger, eller blir bevisst hvordan de kan kommunisere effektivt til sine kollegaer og omvendt, sier seniorrådgiver i Bohr, Arne Andreas Opheim. 

Han forteller at høydepunktet i høst var en samling for 70 ledere i offentlig sektor, som de kurset i kommunikasjon gjennom ulike stasjoner. 

- Da får de små drypp av alt som er viktig når vi kommuniserer, og hvordan det kan tas ut, sier Opheim. 

 I tiden fremover skal trioen jobbe mye med posisjonering av trygge og tydelige talspersoner og virksomheter. 

- Stor pågang
Byrået merker at flere virksomheter vil gjøre kommunikasjonsarbeidet selv, men samtidig trenger å heve kommunikasjonskompetansen internt i virksomheten.

- Det har vært stor pågang fra bedrifter som ønsker kommunikasjonskurs, både generell innføring i kommunikasjon, strategi og budskapsutforming, talspersontreninger og presentasjonsteknikk, sier Tiril Victoria Haarsaker, partner og seniorrådgiver i Bohr. 

  I tillegg til ulike kommunikasjonskurs, har det nye byrået blant annet levert foredrag på Høstseminaret til Kommunikasjonsforeningen, arrangert fagnettverk for kommunikasjonsrådgivere og etablert et eksklusivt nettverk for kommunikasjonskvinner. 

- Fordi det ikke er noen fasit i dette faget er det viktig for oss å skape gode arenaer for erfaringsdeling og utvikling. Da er trygge og gode nettverk verdifullt. Vi vektlegger å skape rom for deling, og jobber aktivt med at deltakerne skal kjenne seg komfortable, sier Haarsaker.