Heikki Eidsvoll Holmås er ansatt som direktør i Sopra Steria Footprint. Der skal han jobbe i skjæringspunktet mellom politikkutvikling og strategisk rådgivning innen grønn omstilling ifølge en pressemelding fra PR-byrået.

- Alle virksomsomheter skal på kort tid gjennom en enorm omstilling. Spesielt energisektoren og bygg- og anleggsbransjen, hvor naturhensyn og arealinngrep byr på store dilemmaer og ikke minst betydelig politisk risiko. I Footprint får jeg hjelpe virksomheter med å navigere i dette ulendte terrenget, sier Holmås i meldingen.

Holmås var utviklingsminister i Jens Stoltenbergs 2. regjering fra 23. mars 2012 til 16. oktober 2013. Han har totalt 16 år bak seg på Stortinget for SV.

Han har i tillegg lang erfaring fra næringslivet og kommer sist fra jobben som administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA). Han har også vært ansvarlig for vindkraft og senere bærekraftssjef i Multiconsult.

- Sånne som Heikki vokser ikke på trær. Han er tidligere statsråd med bred næringslivserfaring, kjenner irrgangene i politikken og har hatt henda på rattet i omstillingsprosesser i privat sektor. Heikki forstår hva den regulatoriske tsunamien fra EU vil bety for norske virksomheter, og hvordan de kan navigere gjennom grønn omstilling til lønnsom posisjon, sier leder for Sopra Steria Footprint, Øyvind Vederhus.  

Holmås har sin første dag allerede fredag 1. mars.

- Vi er veldig glade for å få Heikki med på laget. Også er han en særs trivelig og blid type, som både vi og kundene våre kommer til å sette stor pris på.