- Dette er resultatet av hard jobbing blant våre veldig flinke Oslo-rådgivere, men også en bekreftelse på tillit og støtte fra våre kunder og samarbeidspartnere, sier daglig leder Vibeke Johannesen.

Les også: Samler Apriils PR-byråer i ett selskap: - Naturlig at vi slår sammen

Johannessen har ledet Oslo-avdelingen siden sensommeren 2022, og ble 1. januar i år daglig leder for Apriil PR som slo sammen Bergens -og Osloavdelingene til ett selskap.

- Vi er stolte av å ha klart å oppnå vekst samtidig som vi opprettholder en positiv arbeidskultur, levere en solid bunnlinje og et sterkt fagmiljø preget av samarbeid. Antall årsverk har økt i begge byer, og vi har fortsatt å investere i våre ansattes utvikling og trivsel, sier Johannesen. 

-Plass til flere som utfordrer
Apriil PR startet som et Bergensbyrå, men etter sammenslåingen fra nyttår har selskapet 16 medarbeidere som fordeler seg likt mellom Oslo og Bergen. Planen er videre vekst i alle byene Apriil er representert.

- Oslo-markedet er definitivt mye større enn i Bergen, så det er ekstra gledelig å se at vår satsning har lyktes. Dette viser at det er plass til flere som utfordrer, og bekrefter samtidig at det er fullt mulig å oppnå samarbeid på tvers av byer så lenge man arbeider med kultur og struktur. Det også gledelig å se at vårt samarbeid med Apriil i Stavanger blir tatt godt imot av markedet der, sier Johannesen.

Tidoblet driftsresultatet
Johannesen forteller at omsetningen i Oslo økte fra 3,8 millioner kroner i 2022 til 9,4 millioner i 2023, og at driftsresultat gikk 0,09 millioner i 2022 til 0,9 millioner i fjor.

-Hva er grunnen til at omsetningen tredoblet seg?

-Først og fremst så er det fordi vi har blitt flere ansatte. Noe av det viktigste vi jobbet med i fjor var å ansette flere dyktige rådgivere med ulik bakgrunn og kompetanse til Oslo. Det var to ansatte da jeg overtok på sensommeren i 2022, sier Johannesen.

-De har vært gode som har fått inn nye prosjekter og nye kunder parallelt med veksten. Det er en positiv økonomisk utvikling samtidig som vi har økt antall ansatte, legger hun til.

-Krevende med vekst
Selv om tallene viser vekst så ønsker Johannesen at de fortsetter å utvikle seg.

-Hvordan har starten på 2024 vært?

- Starten på året er som forventet. Vi slo sammen kontorene i Bergen og Oslo ved nyttår, så nå er vi 16 personer totalt. Vi jobber nå på tvers av byene og samarbeider om både eksisterende og nye kunder og prosjekter, sier Johannesen og fortsetter:

-Det at vi er flere med ulik kompetanse gjør at vi kan levere på flere strenger til kundene, men vi er innstilt på at vi må fortsette å jobbe hardt for kundene våre. Det er krevende med vekst, samtidig som det er mange muligheter i markedet. Vi har mye spennende på gang, og er glade for et godt resultat i vekstperioden i 2023.