Tidligere TV 2-profil Elin Ludvigsen var blant veteranene som valgte å ta sluttpakke i mediehuset i forbindelse med de store kuttene i fjor høst. Da satte hun punktum for en 25 år langt TV 2-karriere som journalist, nyhetsanker og programleder.

Nå er Ludvigsen klar for en ny jobbtilværelse, og denne gangen har hun valgt å satse for seg selv. Noe av det første hun skal i gang med er medietreningskurs i samarbeid med kommunikasjonsbyrået Bohr.

- Jeg har jobbet som utenriksreporter, reporter og programleder i 25 år og håndtert alt fra statsrådsavganger, omdømmekriser til store kriser og kriger. Nå skal jeg bruke kompetansen min og møte mange dem jeg har møtt opp igjennom og prøve å preppe de på hvordan de kan forberede seg godt på intervjusituasjoner, sier Ludvigsen til Kampanje.

- Hvordan blir det å gå over til denne siden av markedet?

- Dette blir veldig spennende. Jeg er veldig motivert for å gjøre noe annet etter programleder- og journalistrollen i TV 2.

- Gull verdt
Bohr ble etablert høsten 2023 av tidligere rådgivere i WergelandApenes, og har på kort tid etablert seg med kunder som Felleskjøpet, Finn og NITO. De satser blant annet tungt på ulike kommunikasjonskurs og medietreninger i tillegg til andre kommunikasjonstjenester.

Les også: Tidligere Wergeland Apenes-rådgivere starter nytt byrå

Ludvigsen forteller at hun kjenner gründerne i Bohr fra før gjennom felles nettverk.

- Gjengen i Bohr har faglig tyngde, mange spennende kunder og er knallgode på kurs. Dessuten deler vi målet om et godt offentlig ordskifte, med et mangfold av stemmer og meninger. Det er viktig.

Partnerne i Bohr forteller at de var raskt ute med å sikre seg Elin Ludvigsens kompetanse da hun ble ledig på markedet.

- Vi har gått ganske offensivt ut i kursverdenen og vært veldig bevisste på at vi skal ha en strategi der vi har med oss de flinkeste folkene. Elin er definitivt en av dem, sier partner Arne Andres Opheim.

- Elin sitter på fersk erfaring som journalist i TV 2. Det hun kan tilby til våre kunder, er gull verdt. Det vil gjøre at de blir trygge og tydelige talspersoner, sier partner Maren Bækkelund Ellingsen i Bohr.

Saken fortsetter etter bildet.

Bytter side: Elin Ludvigsen hadde sin siste arbeidsdag i TV 2 i februar. Nå har flyttet seg til Havnelageret, der hennes nye samarbeidspartnere i Bohr holder til. Foto: Dag Robert Jerijervi

- Savner kollegaer

I tillegg til å lede kurs for flere av Bohrs eksisterende kunder, skal Elin Ludvigsen også holde åpne medietreningskurs sammen med byrået.

- Jeg har mye erfaring når det kommer til å lede debatter, konferanser og store sendinger, og denne kompetansen vil jeg bruke eksternt. Jeg tror det er mye jeg kan bidra med, sier Ludvigsen.

Hun inngår disse dager også et samarbeid med Brandpeople. Her vil hun ta oppdrag som konferansier, debattleder og moderator.

- Jeg er også i flere andre prosesser, sier hun hemmelighetsfullt. 

- Savner du gjengen i TV 2?

- Jeg savner kollegaene mine, men jeg er helt sikker på at jeg tok en riktig avgjørelse da jeg valgte å ta sluttpakke.