Høsten 2022 fikk Apriil PR i oppdrag å synliggjøre skogfagstudier på oppdrag fra Velg Skog. Nå begynner arbeidet å gi resultater.

- Jeg er utrolig glad for å se at de mange markedsføringsaktivitetene vi har gjennomført de siste årene gir konkrete resultater med økt tilstrømming av studenter. Det ser ut til at ungdom er i ferd med å få øynene opp for hvilke fantastiske arbeidsmuligheter som finnes i skognæringen, sier Kristin Slyngstad, daglig leder i Velg Skog, i en pressemelding.

Ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har det aldri før vært så mange søkere til bachelor skogfag, med 346 søkere totalt. Det er en økning fra 290 søkere året før. 82 har oppgitt skogfag som førstevalg, mot 59 søkere året før.

Høgskolen i Innlandet (HINN) på Evenstad har mottatt 70 søkere til sitt nye deltidsstudium, Master i Bærekraftig Skogforvaltning, og håper nå å kunne ta inn 30 studenter fra høsten 2024

PR-byrået har tidligere hatt lignende suksess med å skaffe flere søkere til rørleggerfaget.

- Det er kjempegøy å se at vi få dette til også når det kommer til skogfag. Vi benytter i bunn og grunn den samme strategien som vi har gjort med «Bli Rørlegger», men selvfølgelig med noen sentrale tilpasninger. I motsetning til «Bli rørlegger», promoterer vi her ikke bare et yrke, men en hel mengde yrker, som har det til felles at de har skogen som arbeidsplass. Og mens man som rørlegger kan gå på skole nærmest hvor som helst, er utdanningsmulighetene for folk som vil jobbe i skogen per i dag begrenset til de to institusjonene NMBU og HINN Evenstad, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR, Bjørn J. Sørheim-Queseth.

Kommunikasjonsrådgiver Camilla Egner i Apriil PR forteller at de har jobbet målrettet med ambassadører på Snapchat, TikTok og Instragram for å nå ut til å så mange som mulig.

- Skogen er en viktig fornybar ressurs og vi trenger mennesker som forvalter den på en god måte, så det er gøy å kunne bidra til dette, sier hun.