Disse knivet med SAS om tittelen i år

Det var seks finalister til tittelen "Årets Markedsfører" i år. Les hva juryen sier om de andre fem finalistene.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman

Flyselskapet SAS gikk av med seieren i kampen om å bli "Årets Markedsfører 2013". Her er juryens mening om de øvrige fem finalistene, presentert i tilfeldig rekkefølge.

Norwegian

«I motsetning til veldig mange andre merkevareleverandører i Norge som skal bygge enormt mye holdninger, personlige assosiasjoner og forsøke å treffe målgruppens ’like’, handler markedsføringen til Norwegian om salg! Dessuten, det som gjør arbeidet til Norwegian unikt, er hvordan de konsekvent involverer hele organisasjonen i arbeidet med å oppfylle dette verdiløftet. At de har klart å løfte sitt konsept til å bli en global merkevareaktør i en meget konkurranseutsatt bransje, oppleves av juryen som meget imponerende.»

TVNorge

«Hvem liker ikke å ha det gøy? TVNorge tar humor på alvor og har gjennom strukturert og målbevisst arbeid tatt eierskap til et så allment begrep. TVNorge har vist at også internasjonale medier er ute etter gode konsepter å lansere. De som tror at suksessen med Ylvis var flaks, bør ta lærdom av TVNorge. Målrettet arbeid med utenlandske bloggere og et stort arbeid internt med vilje til å satse på nyskapning og et redaktørråd som er satt sammen på en slik måte at man klarer å fange opp og satse på kjernekonseptet, er konsekvenser av gode markedsstrategiske valg over lang tid.»

Hvorfor fortjener SAS tittelen «Årets markedsfører 2013»
- SAS har jobbet målrettet og strukturert med hele kundereisen. For kun halvannet år siden lå selskapet med brukket rygg; i dag tjener de penger. Jeg synes det har vært imponerende og inspirerende å lære mer om hvordan de har jobbet grundig og godt med absolutt alle virkemidler, og jeg merker at de gode merkevare-assosiasjonene er i ferd med å vende tilbake.

Hvilket markedsføringsstunt husker du best fra 2013?
- The Fox! Ingen over. Ingen ved siden.

Volkswagen

 «Mange norske merkevarer har internasjonale eiere, og det er svært lett å overlate ansvaret for markedsføringen til disse. Dette kunne også ha vært tilfelle med det tyske bilmerket VW, men en liten og entusiastisk stab i Norge har bevist det motsatte. Gjennom et gjennomført arbeid på service hos alle stakeholders, har de klart å profilere seg gjennom den unike opplevelsen som både privatbilmarkedet og nyttekjøretøymarkedet setter høyest.»

Forsvaret

«Det å klare å skape engasjement og stolthet hos en ellers likegyldig målgruppe er ikke mindre enn imponerende! I tillegg har Forsvaret klart dette gjennom små budsjetter og godt samarbeid med eksterne aktører. Forsvaret har profilert egne folk i kampanjer og materiale, og har hele tiden bygget på at det de skal fortelle, skal ha 100 prosent troverdighet. Dette gjør at kampanjen, det interne arbeidet og arbeidet med alle aktørene har skapt en solid markedsføring.»

Hvilket markedsføringsstunt husker du best fra 2013?- Jens Stoltenberg og Trys taxi-stunt er kreativt tenkt med god forståelse for hva som fungerer i sosiale medier. De gjorde imidlertid ikke en god nok jobb med å fortelle at noen av passasjerene fikk betalt. Jeg ser at Kjetil Try i etterkant har sagt at VG faktisk var orientert om betalingen av passasjerende, men faktum er at dette fikk ingen med seg. Try kan være lei seg og forbannet på VG, men lykkes ikke i å håndtere saken - som dermed undergravde kampanjen.

 

Posten

«Det var flere forhold ved Posten som imponerte juryen. Posten er en statlig bedrift som man kanskje tar for gitt at er der. Samtidig er de i realiteten i en meget konkurranseutsatt bransje, og hvor internasjonale konkurrenter står i kø for å ta deler av deres marked. Posten imponerte stort med det arbeidet de har lagt ned i å finne hvilke verdier de skal assosieres med, og disse verdiene skaper unike opplevelser hos kunden samtidig som det skaper identitet og stolthet internt i organisasjonen. Dette er «living the brand» i et nøtteskall!»

Disse knivet med SAS om tittelen i år