Lønnskutt og permitteringer i Burson - men PR-byrået henter også inn digital rådgiver

Permitteringene rammer åtte ansatte i Burson Cohn & Wolfe.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

PR-bransjen har så langt gitt et litt brokete bilde av hvordan koronakrisen har inntruffet. Flere byråer som GK og Trigger var raskt ute med å permittere, mens byråer som Zynk, WergelandApenes og Rud Pedersen ansetter.

Les også: PR-byråer ansetter i krisetider - Madeleine starter første jobbdag med Teams-møte med sjefen

Nå kan administrerende direktør i WPP-byrået Burson Cohn & Wolfe, Kristian Sarastuen, fortelle at de både permitterer og ansetter. Ansettelsesprosessen ble sluttført før koronakrisen inntraff.

Totalt er det åtte personer som er permittert hvorav flesteparten er permittert med 50 prosent.

- Ja, jeg kan bekrefte at vi også har permittert ansatte hos oss. Kontoret er i full drift, og målet er å få de som er permittert tilbake i 100% jobb innen sommerferien, sier Sarastuen.

I tillegg er det også vært gjennomført lønnskutt i ledelsen.

- Ledergruppa har frivillig gått ned 20 prosent i lønn fram til 1. juli, sier Sarastuen.

Henter digitalspesialist fra London

Kristian Sarastuen tok over Burson Cohne & Wolf etter Bente Engesland som sluttet etter kort tid i byrået. Han leder et byrå med rundt 20 ansatte i dag. Parallelt med lønnskutt og permitteringer annonseres det også ansettelser. Burson Cohn & Wolfe Oslo styrker laget med digital ekspertise og henter seniorrådgiver, Helen Li, fra London til Norge for «å forsterke og løfte tilbudet innenfor digital kommunikasjon.»

- Vi er svært, godt fornøyd med å få Helen Li til Norge. Covid-19-krisen har forsterket behovet for skreddersydde digitale løsninger. Helen har den viktige kombinasjonen av dyp kunnskap og innsikt i digitale kanaler og hun er sterk strategisk. I tillegg har hun lang erfaring med globale virksomheter på flere ulike språk og tidssoner. Hun passer perfekt inn i vårt oppsett for å bidra til at vi kommer styrket ut av den spesielle situasjonen som verden nå står midt oppe i, sier BCW Oslo-toppen.

Li er spesialist i utvikling av strategier for sosiale medier og digital aktivering, og har vært ansatt ved BCWs kontor i London i tre år og har jobbet med et bredt spekter av internasjonale selskaper, inkludert Pfizer, IKEA, Ferrero og Maserati.

- Digitale og sosiale medier er spesielt viktig i tider som disse, der folk er avhengig av å holde kontakten uten å møtes. I en internasjonal krise som det vi står i revurderer mange sine livsstilvalg, og henvender seg, via sosiale medier, til merkevarer og selskaper de stoler på for inspirasjon. Det jeg først og fremst vil jobbe med nå er å styrke vårt digitale tilbud og bidra til nye og forfriskende ideer som effektivt kan nå våre kunders publikum. Samtidig som jeg jobber med å styre merkevarenes omdømme på nett, sier Helen Li som også vil bistå BCWs digitale team i Europa og Asia.

Les mer: PR-byrå taper penger for første gang på 18 år (abo.)

Lønnskutt og permitteringer i Burson - men PR-byrået henter også inn digital rådgiver