PR-byrå permitterer samtlige 34 ansatte: - Alle er berørt i ulike prosenter

Trigger-sjefen går selv ned til 50 prosent i stilling.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Myndighetenes tiltak for å bekjempe koronakrisen rammer de fleste bransjer og enkelte selskaper hardere enn andre. Både medier, eventbyråer, reklame- og mediebyråer har alle tatt det tunge skrittet og permittert ansatte, men enn så lenge ha gjennomgangstonen fra PR-byråene vært at «vi permitterer ikke, men rekrutterer».

Daglig leder Trigger, Bente Kvam Kristoffersen, sier byrået har permittert samtlige ansatte. Det betyr at 34 ansatte, inkludert sjefen selv, har gått ned i stillingsprosent.

- Vi er med på dugnaden hele gjengen. Vi hadde en veldig fin diskusjon på dette i partnerskapet og ble enige om at det ikke er noen forskjell på hva slags stilling du har i byrået eller om du er partner eller ikke. Alle er med på dugnaden uansett og det gir alle følelsen å være i samme båt, sier hun.

Les også: PR-byråer ansetter i krisetider - Madeleine starter første jobbdag med Teams-møte med sjefen

PR er en viktig del av det vi holder på med, men vi gjør også mye annet. Da blir det tøft for oss. Bente Kvam Kristoffersen

- Vi tar ikke lett på permittering

Trigger-sjefen sier at hun sammen med partnerne og alle konsulentene i byrået reagerte umiddelbart etter at statsminister Erna Solberg i midten av mars delvis stengte ned Norge, men samtidig opplyste om at staten plukker opp regningen som gir de permitterte full lønn opp til drøye 600.000 den første måneden. 

- Vi tar ikke lett på en permittering, men når Erna ga oss lov til å gjøre det på denne måten så synes vi det var det rette virkemiddelet når vi opplevde stans hos flere av kundene våre som følge av covid-19. Dette er et tiltak som fungerer for oss. Vi henter folk tilbake når det er behov, men bruker rett og slett permitteringene til å komme oss igjennom dette, sier hun.

Hun sier at ulike ansatte avhengig av faggruppe og roller i byrået er permittert i ulike brøker.

- Alle er berørte i ulike prosenter og graden bestemmes av behov og oppdragsmengde hos kundene. Vi overvåker fortløpende og det er mulig vi må justere opp dette etter påske, sier hun.

- Hvor mye har du permittert deg selv?

- Jeg har selv blitt 50 prosent permittert, sier Kvam Kristoffersen.

Vi henter folk tilbake når det er behov, men bruker rett og slett permitteringene til å komme oss igjennom dette.

- En urettferdig brems

Trigger er et kommunikasjonsbyrå som sogner til PR-bransjen, men Kvam Kristoffersen mener Trigger utmerker seg ved å bevege seg på flere flater og kanaler.

- Vi er i skjæringspunkt mellom PR og marketing, og er et kommunikasjonsbyrå som jobber på kryss og tvers av kanaler. PR er en viktig del av det vi holder på med, men vi gjør også mye annet. Da blir det tøft for oss, sier Kristoffersen.

Hun sier året 2020 startet veldig bra for Trigger etter at byrået igjen kunne vise til vekst i omsetning i 2018 da kommunikasjonsbyrået hadde en inntektsside på rundt 60 millioner kroner.

- Jeg tror mange byråer, som oss, hadde en god start på året. Det var mange gode signaler fra kunder og markedet kom godt i gang. Så når koronaviruset rammet oss, så var det mange som oppfattet det som en brems som helt urettferdig ble satt på, sier byrålederen.

Trigger jobber med ett bred spekter av kunder, men er også sterkt eksponert innenfor reiseliv med kunder som Visit Oslo, Visit Norway og Norwegian, bransjer som er ekstremt sterkt påvirket av smittereduserende tiltak.

- Det er veldig stor variasjon på de enkelte kundene og vi har også kunder i offentlig sektor som ikke er så berørte. På den andre siden har vi kunder som Coca-Cola som offentlig har kommunisert at de vil dra ned trykket helt fordi de ønsker å bruke markedsmidlene til hjelpetiltak i forbindelse med covid-19 i berørte områder, mens Innovasjon Norge-kampanjen vi nylig gjorde skapte et voldsomt engasjement. Det viser at det er mulig å få til god kommunikasjon også i krisetider.

Les også: Visit Norway vil at flere skal legge ferien til Norge – fikk «sjelden velsignelse» til å bruke Prøysen-klassiker

Her kan du se filmen der Visit Norway og Trigger minner oss om at vi har lysere tider i vente:

Vil vurdere kontantstøtte

Når Trigger først har gått til det skritt å permittere er det med tanke på å få alle tilbake i jobb.

- Ja, det er ambisjonen å få alle tilbake og jeg har tro på at vi skal klare det. Men vi tør ikke love noe som helst akkurat nå. Vi må bare følge med på utviklingen og hva som skjer. Det er en hard øvelse å jobbe i en så usikker hverdag, men mitt mål er å lede alle ansatte trygt igjennom denne krisen, sier Kvam Kristoffersen.

Hvorvidt hun skal søke på regjeringens krisepakker for å få dekket en andel faste kostnader som husleie og strøm, «er noe hun vil se nærmere på». For å kvalifisere til støtte må selskapet dokumentere et «betydelig omsetningsfall» på over 20 prosent i mars og 30 prosent i april.

- Vi skal nøye på kriteriene. Vi vet ikke helt enda om vi er innafor eller utafor, sier Trigger-sjefen.

PR-byrå permitterer samtlige 34 ansatte: - Alle er berørt i ulike prosenter