Byggmakker pusser opp fasaden og bytter ut alle byråer: - Vi skal hylle norsk håndverk

Slipper ny kampanje, endrer kommunikasjonsstragi og lanserer nye slagord.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Byggevarebransjen surfer på en bølge under koronatiden der nordmenn virkelig har fokus på hus og hjem.  Hobbysnekkerne sørget for at byggevarebransjen økte omsetningen med over 11 prosent i fjor og ferske tall fra årsstatistikken til Virke Byggevarehandel viser at det ble omsatt for over 55 milliarder kroner i byggevarehandelen i 2020.

Med en anslått omsetning på seks milliarder kroner er Byggmakker-kjeden en av kjedene med vind i seilene og nå er Petter Knutsen, direktør for kommunikasjon, merkevare og digitalt salg i Byggmakker, klare for et «comeback».

- Vi har tatt tydelige grep på markedssiden, og er veldig stolte av andreplassen i «Reklamebørsen» til Kampanje som ble sluppet forrige uke. Det er et signal på at vi har begynt riktig, og en av Norges mest kjente og kjære merkevarer har virkelig gjort et stort comeback, sier Knutsen til Kampanje.

Han sier kjeden nå er i gang med «resten av jobben».

- Byggmakker skal styrke seg ytterligere mot både proff og forbruker, fortsetter han.

Lesogså: Telia utfordrer seg til toppen av Reklamebørsen: - Vi er på riktig vei

Byggmakker skal hylle norsk håndverk. Petter Knutsen, Byggmakker

Byråbytter og oppkjøp

Det har skjedd mye i Byggmakker det siste året. Våren 2020 lanserte selskapet en netthandelsløsning for forbrukerne. Før de et par måneder etterpå kjøpte byggevarekjeden Carlsen Fritzøe for 1,5 milliarder kroner. Det ga Byggmakker 25 nye varehus, og viktig økning i distribusjon i det tettbefolkede området rundt Oslofjorden.

Samtidig har kjedene også gjort en rekke endringer på byråsiden. I fjør høst valgte Byggmakker Try som nytt reklamebyrå, etter å ha samarbeidet med Kitchen siden 2016. Byggmakker og Kitchens første reklamefilm ble nominert til Gullfisken i 2017. 

I vinter har byggbyggevarekjeden også avsluttet deres samarbeid med PR-byrået Nucleus, til fordel for Corporate Communications, samt byttet mediebyrå fra Mediacom og Lighthouse 8 til Red Media. 

- Hva skyldes alle byråbyttene?

- Vi er midt i en større endringsreise. Som en del av dette var det naturlig å samle byråforbindelser, med færre og tydeligere samarbeidspartnere. Carlsen Fritzøe var kunde hos Red, så de trakk det lengst strået som mediebyrå, sier Knutsen.

Om valget av nytt reklame- og PR-byrå sier Knutsen.

- Try ble valgt som nytt reklamebyrå da vi var flere som hadde gode erfaringer der tidligere. Corporate Commucations fremstår som offensive og dyktige, og det er alltid bra med nye impulser på slike endringsreiser, fortsetter han.

Midt i en endringsreise:

Byggmakker og direktør for kommunikasjon, merkevare og digitalt salg, Petter Knutsen.

Slipper ny reklame

I sentrum for den nye kampanjen Byggmakker nå går på lufta med, står en ny reklamefilm. «Slipp løs håndverkeren i deg» er oppfordringen i den nye filmen. Try er byrået bak den nye kampanjen med kreativt team Camilla Bjørnhaug og Preben Moan, Inge Fosseie som designer, Elisabeth Søråsen som planner, Arne Eggen som konsulent og Cecilie Thue som prosjektleder.

Markedsdirektør i Byggmakker, Marianne Bostrøm, sier målet er å revitalisere selskapets posisjonen. Bostrøm var markedsdirektør i Carlsen Fritzøe og gikk inn i rollen som markedsdirektør i «nye» Byggmakker 1. mars i år.

- Byggmakker har en historie som en av Norges sterkeste og mest folkekjære merkevarer, og målet er å revitalisere denne posisjonen. Nå har vi gjort oppkjøp og endringer i driftsmodell og strategi som skal være med å styrke posisjonen vår. Det er også utarbeidet en ny merkevarestrategi for både proff og forbruker-markedet som skal understøtte dette, sier Bostrøm til Kampanje.

Stjerneregissør Harald Zwart har stått for regi på den nye reklamefilmen, med Motionblur som produksjonsselskap.

Se den nye reklamefilmen her:

 

Konkurrentene vokser mer

I tillegg til å lansere «Slipp løs håndverkeren i deg», det nye reklamekonsept mot forbruker, har Byggmakker oppdatert hele merkevare- og kommunikasjonsstrategien.

- Byggmakker skal hylle norsk håndverk. Det betyr at vi skal være en forenklende partner for proffen og tilby en overraskende enkel handel for forbrukeren. Oppsummert blir da strategien «På lag med proffen» og «Slipp løs håndverkeren i deg» mot forbruker, sier Knutsen.

På spørsmål om hvem i byggevarebransjen det er som har gjort det best under koronapandemien, trekker markedsdirektør Bostrøm frem Obs Bygg, eid og drevet av Coop Norge.

- Obs Bygg har tatt en tydelig lavprisposisjon mot forbrukermarkedet, og det har vært en strategi de har lykkes godt med, sier Bostrøm.

På Virkes tall for byggevarebransjen kommer det også frem at kjedene Mestergruppen og Optimera vokser kraftig for tiden med over 20 prosent omsetningsvekst.

- Byggmakker skal tilby noe mer. Vi skal være en sparringspartner, og rådgiver med flinke folk. Om du da er en dreven «gjør det selv»-kunde som ønsker å diskutere løsningene du har planlagt, eller om du er en nybegynner som trenger råd på veien, så skal vi bidra med begge deler, fortsetter hun.

Les også: Signerte med reklamebyrå i januar - nå frister Bufdir med 100 nye byråmillioner

- Revitalisere:

- Byggmakker har en historie som en av Norges sterkeste og mest folkekjære merkevarer, og målet er å revitalisere denne posisjonen, sier markedsdirektør Marianne Bostrøm.

Byggmakker pusser opp fasaden og bytter ut alle byråer: - Vi skal hylle norsk håndverk