Dentsu med ny byråsatsing i Norge – Isobar-sjefen får nye oppgaver

- Vår totale konkurransekraft øker, sier Michael Legendre, som blir leder for Merkle i Norge.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Dentsu-konsernet introduserer det nye byrået Merkle i Norge for å bygge seg opp innen kundeopplevelser og kundestøtte. Satsingen kommer som en stor nordisk lansering.

- Vi introduserer byrånettverket Merkle for å akselerere vår strategi innen CXM, eller kundeopplevelser og CRM. Merkle er at ev verdens største byråer innen dette området, og er nå også vår virksomhet i Norden innenfor et strategisk viktig område for alle våre kunder, sier Paal Fure, administrerende direktør for Dentsu Norge og Nord Europa.

Dentsu-konsernet har de siste årene jobbet med å strømlinjeforme gruppen globalt, og det japanskeide kommunikasjonskonsernet har pekt seg ut tre retninger innenfor medier, kreativitet og teknologi eller CXM. Innenfor medieformidling og rådgivning finner en de største selskapene som Carat, Iprospect og Red Dentsu X, mens eksempler på de to andre er Isobar og Merkle.

- Det betyr at man i Merkle jobber med digital transformasjon for å skape et solid fundament for customer experience, mens Isobar er posisjonert som et kreativt digitalt byrå. Isobar er fortsatt en merkevare vi skal ha i markedet i Norge, sier Paal Fure.

Les også: Dentsu slår sammen byråer og legger ned Vizeum som merkevare

- Vi har høye ambisjoner

Martin Bochineck, som er leder for kundeopplevelser (CXM) i Dentsu i Nord Europa, sier den nye felles, nordiske enheten vil telle 500-6900 medarbeidere i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Nederland.

- Vi er blant de ledende innen plattformer som Salesforce og Adobe, og vi har høye ambisjoner for CXM i fremtiden; både organisatorisk og via oppkjøp, sier han.

Etter den nye inndelingen er merkevaren Isobar lagt i creative-søylen, mens Merkle jobber innen CXM. I Danmark er fleste av de ansatte nå gått over til Merkle heter det i Dansk Markedsføringsforening, mens man i Norge skal fortsette med både Isobar og Merkle.

Isobar-sjefen i Norge, Michael Legendre, blir likevel leder for Merkle i Norge.  

- I dag har vi to miljøer, et kreativt og et innen CXM. Vi vil videreutvikle disse miljøene, og vi får tilført en fantastisk kraft fra Merkle som bidrar til økt fart innen CXM og at vår totale konkurransekraft øker, sier Legendre. 

Les også: Tar ledelsen i Isobar: - Tidenes no-brainer

- Bygger Merkle på Isobar-ressurser

Totalt så vil det jobbe rundt 25 mennesker i Merkle i Norge.

- Vi har allerede en etablert CXM-virksomhet i Norge, og vi bygger derfor Merkle på de CXM-ressursene som i dag er i Isobar. Vi gjør dette for å akselerere utviklingen innen CXM, og for å spisse vår kreative satsning. Det er viktig for oss i Norge å få etablert Merkle-merkevaren for å utvikle forretningen vår. I dialog med kundene våre, har vi fått veldig god respons på denne tydeliggjøringen, og at vi er så offensive på dette. Det er viktig for oss, og våre kunder at vi har et sterkt tilbud på dette området og Merkle er det beste alternativet, sier Pelle Stensson, byråansvarlig i Dentsu til Kampanje.

Dentsu med ny byråsatsing i Norge – Isobar-sjefen får nye oppgaver