Stjerneteam forlater SMFB etter 15 år: - Vet ikke hva vi skal gjøre

De tidligere SMFB-partnerne Hans Magne Ekre og Alexander Gjersøe holder alle muligheter åpne når de selger seg ut av byrået de har jobbet i siden 2006.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre hadde sin første arbeidsdag i Shnel & Melnychuck i 2006 og sin siste i det som nå heter SMFB mars i år. Nå står de på egne bein, foreløpig uten en ny jobb å gå til.

- Det føles i grunn som vi har jobbet i flere ulike byråer, siden SMFB har vært gjennom så mange forskjellige faser. Det har vært en morsom reise, men nå som SMFB er i ferd med å stake ut en ny kurs, følte vi behovet for å hoppe av og i enda større grad påvirke vår egen framtid, forteller Hans Magne Ekre.

SMFB fikk i fjor høst en ny eier i Invex Group der investoren Gudleiv Bjørklund er eier, og det var i den forbindelse at Gjersøe og Ekre solgte aksjene og sa opp stillingene sine. De eide til sammen 18,6 prosent av selskapet.

- Med alle endringene som var på trappene, følte vi i grunn at timingen var perfekt for å prøve å gjøre noe annet, sier Gjersøe.

Hva det er, har de ikke definert helt ennå.

- Folk lurer veldig på hva vi skal gjøre, men det vet vi ikke helt selv. Vi vil bruke våren på å prate litt med folk og bruke tid på å lande litt. Vi har gitt oss selv frem til sommeren for å sondere terrenget litt.

Les også: SMFB kjøper reklame- og designbyrået Frank - får ny investor på eiersiden

- Føler oss veldig privilegerte

Én ting er sikkert, og det er at teamet som har eksistert siden de studerte ved Westerdals i 2001, skal bestå.

- Er det aktuelt å starte noe eget?

- Ja, det er også noe man tenker på. Vi utelukker ingenting. Vi har ingen masterplan, annet enn at vi er nysgjerrige på ulike miljøer.

Gjersøe og Ekre har gått til topps i en rekke reklamekonkurranser, og startet tidlig med Grand Prix i Eurobest og gull i Cannes Lions for BBDO Oslo i 2006. Siden har prisfangsten blant annet inkludert 17 gull og flere sølv og bronse i Gullblyanten. I 2018 fikk de også Kreativt Forums Ærespris.

- Hva har vært høydepunktet?

- Det har vært mange, men det er et høydepunkt å ha vært delaktig i å bygge opp en suksess og et av de toneangivende byråene på markedet med lange kunderelasjoner. Jeg er glad i håndverket, og det har vært morsomt å jobbe med de kundene vi har jobbet med, de aller fleste kundene over veldig mange år.

Det inkluderer åtte år med Ikea, sju år med Freia fem år med VG. Andre merkevarer de har jobbet med er Tine, Talkmore, Findus, Peppes og Coop Obs.

- Vi føler oss veldig privilegerte som har fått forvalte merkevarer som VG og Freia. Det har dessuten vært veldig moro å få være med å etablere «Kunsten å handle smart», og se hvilke resultater en tydelig posisjon i markedet har skapt for Obs. Og ikke minst har det vært lærerikt å jobbe så tett med noen av de aller flinkeste folka på retail, sier Alexander Gjersøe.

- Blir litt mindre tårer

Han medgir at det er spesielt å slutte etter et år med mye tid på hjemmekontor, langt unna kollegaene sine.

- Men det gjør det også litt lettere, for vi er fryktelig glade i kollegaene vi har hatt. Når det er ett år siden det vanlige kollegiale forholdet, så blir det litt mindre tårer, sier Gjersøe.

- Er det noe man kjenner på når man slutter etter så mange år, så er det å gi slipp på miljøet og alle de fine folka man har vært glad i å samarbeide med, legger han til.

Administrerende direktør i SMFB, Kristian Schøning-Kristiansen, ønsker de profilerte kreatørene lykke til utenfor byrået.

- Det er leit å gi slipp på gode kollegaer, uavhengig av om de har vært der i 15 år eller tre måneder. Dette er kjempeflotte folk som har levert masse kule konsepter til kjempeflotte kunder og som vi har opplevd mye hyggelig og fint med. De kommer til å bli savnet og er fortsatt venner av huset, sier han til Kampanje.

Stjerneteam forlater SMFB etter 15 år: - Vet ikke hva vi skal gjøre