TV 2 kutter syv årsverk: - Må jobbe raskere

De ansatte fikk nyheten på et allmøte tirsdag morgen.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

TV 2 gjennomfører en omorganisering i deres programavdeling. Programredaktør Kathrine Haldorsen var den som kom med nyheten under et allmøte i programavdelingen klokken ti tirsdag morgen. Der ble de ansatte også informert om at syv årsverk blir overflødige.

Det jobber i dag omtrent 35 årsverk i TV 2s programavdeling.

- Det som har skjedd i dag er at vi har hatt et informasjonsmøte i programavdelingen i TV 2 der jeg presenterte en ny organisasjon. Målet er å jobbe smartere og mer spisset i kampen om det beste innholdet. Programavdelingen i TV 2 jobber ut mot en moderne produksjonsbransje. Hvis de skal komme til oss med sine beste ideer først, så må vi være bedre organisert enn det vi er i dag, sier Haldorsen til Kampanje.

Programredaktøren sier konkurransen om norsk innhold er knalltøff og trekker frem både Netflix og Amazon som eksempeler på aktører som snur seg raskt og vil ha tak i det beste norske innholdet. 

- Derfor må TV 2 jobbe raskere. Vi må kunne ta avgjørelser fortere, og vi må jobbe tettere ut mot den eksterne produksjonsbransjen.

Kutter syv årsverk

Haldorsen sier de fremover skal være tettere på, med mer kreativ sparring og bedre oppfølging i startfasen av nye produksjoner, når ideene kommer inn.

- Når vi er over i produksjonsfasen, så skal vi i større grad enn før, trekke oss ut, og gi produsentene der ute mer tillit og arbeidsro. Men, og det understreket jeg på møtet, uten å miste den redaksjonelle kontrollen på sluttproduktet, sier Haldorsen.

Det innebærer en nedbemanning.

- Et endret fokus, sterkere konkurranse og hurtigere måte å jobbe på, det gjør at vi omorgansiserer avdelingen og flytter ressurser fra programoppfølging til programinntak. Det fører til en overtallighet på inntil syv årsverk. Det er trist, men jeg må si det er nødvendig for at vi skal levere på oppdraget – og vinne kampen om folks tid, fortsetter hun.

- Hva skjer med de ansatte det gjelder?

- Vi jobber med å finne løsninger for dem. Og vi håper på frivillige løsninger for dem. Nå har vi prøvd å stake ut en ny kurs, og ser at vi har en overtallighet på syv årsverk med den nye måten vi skal jobbe på, men her skal vi ha en god dialog med ledere, ansatte og tillitsvalgte.

Tidligere i år presenterte TV 2-ledelsen en ny og oppdatert forretningsstrategi som vil prege både programutvikling, publisering og produktutvikling i kanalen. Stolpene TV 2 skal satse på fremover er «drama», «reality og dokusåper», «bred underholdning» og «fakta og dokumentarer».

Les mer: Bruker 800 millioner på norsk innhold- dette skal TV 2s underholdningssjef kjøpe mer og mindre av

- En trist beskjed

- Hvordan tok de ansatte det?

- Jeg opplever forståelse for at vi må endre fokus. Jeg opplever forståelse for at vi må svare på de utfordrerne bransjen har gitt oss, og konkurransen vi møter. Men det er nok ulike meninger om hva som er riktig løsning, det vil alltid være ulike meninger. Folk reagerer forskjellig på endring. Det er viktig for meg å si at jeg har stor respekt for det. Selv om endringene vi gjør er nødvendig og bygger på et solid forarbeidet, så er det en trist beskjed å få «at vi er for mange og noen må slutte», selvfølgelig, sier Haldorsen.

- Det ville vært rart hvis alle var enige, ingen ønsker at gode kolleger skal slutte. Jeg opplever at det er forståelse, men jeg antar at en dag som i dag blir overskygges av beskjeden om overtalligheten, legger hun til.

- Hvilke stillinger blir berørt?

- Det er først og fremst prosjektleder-leddet som berøres i stor grad.

Denne omorganiseringen er for å levere på TV 2s strategi. Kathrine Haldorsen, programredaktør TV 2

- Skal komme først til TV 2

På spørsmål om hvorfor denne omorganiseringen settes i gang akkurat nå, svarer Haldorsen følgende:

- Denne omorganiseringen er for å levere på TV 2s strategi, og møte en mye tøffere konkurranse i markedet.

- TV 2 har kommet ut med ny merkevare, ny innholds og forretningsstrategi, og dette er programavdelingen sitt svar på det. Omorganiseringen er et av grepene programavdelingen gjør for å levere på TV 2s strategi og møte en stadig tøffere konkurranse i markedet, fortsetter hun.

Les også: Vraker snart 30 år gammel logo – slik skal «nye» TV 2 se ut

Haldorsen sier programavdelingen jobber ut mot en ekstern produksjonsbransje som hun kaller «veldig gode og helproffe».

- Produsentene der ute kan levere norsk innhold til NRK, til Netflix til TV 2 og til Amazon, for produsentene der ute må TV 2 være en ekstremt god samarbeidspartner. Vi ønsker at produsentene skal komme først til TV 2 med gode ideer, sier programredaktøren.

Må søke på nye lederstillinger

TV 2 har den siste tiden hatt tre teamledere i programavdelingen, Rolf Wenell, Ida Kalheim og Eda Syvertsen. Disse har hatt flere prosjektledere under seg.

- Alle i programavdelingen kan søke på nye lederroller. Jeg har sendt ut rollebeskrivelser for lederstillinger nå, og alle kan søke på de og melde interesse for stillingene. Så setter vi en ny ledergruppe i avdelingen, så får de nye lederne tid til å justere egne team, sier Haldorsen.

- Dette er altså en løpende dialog vi har med de ansatte, lederne og tillitsvalgte. Vi håper å beholde flinke folk, også i fortsettelsen. Jeg håper og sikre og motivere både nye ledere og alle de som blir med i veien videre, men jeg har stor forståelse for at noen kjenner på at det er mye på spill, og det er en ærlig sak.

- Må alle som jobber i programavdelingen søke på stillingene på nytt?

-Først skal vi sette en ny ledergruppe, som alle kan søke på. Deretter bestemmer vi sammen med ledere og tillitsvalgte, hvordan prosessen går videre, sier Haldorsen.

TV 2 kutter syv årsverk: - Må jobbe raskere