Per Høj slo 15 andre byråer - får «Årets markedsfører» på kroken

Bufdir skrotet reklameavtale til 40 millioner kroner og utlyste ny konkurranse.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Bufdir, kort for Barne- ungdoms- og familiedirektoratet, har inngått en rammeavtale med byrået Per Høj om kommunikasjonstjenester.

Kampanje har tidligere omtalt avtalen som har en verdi på opptil ti millioner kroner over fire år og erstatter en dynamisk innkjøpstavtale som Bufdir signerte med 24 byråer i mai fjor med en ramme på opptil 40 millioner kroner over fire år. 

Bufdir ble nylig kåret til Årets markedsfører av Markedsføringsforeningen i Oslo for fjorårets kampanje for fosterhjemsrekruttering. Denne kampanjen er det Atyp som står bak og dette samarbeidet fortsetter.

Per Høj har sikret seg en separat avtale som omfatter grafiske tjenester, produksjon av konferanse- og standmateriell, tekst- og innholdsproduksjon, infografikk og illustrasjoner og mediekjøp.

16 leverandører leverte tilbud på den nye avtalen: Atyp, Bakerman, Creative Heads, Flisa, Hyper Redink, Manus, Miksmaster, Minnesota Agency, Oslo Digital, Per Høj, Siste Skrik, Spoon, Tank Design, Tibe, Try og We Are Live.

Per Høj skåret til sammen best på tildelingskriteriene.

Les mer: «Konsulentversting» skroter avtale til 40 millioner etter kort tid - avviser at Vedums PR-kutt var utslagsgivende

- Meningsfylt og viktig

Reklamebyrået har ikke tidligere jobbet med Bufdir, bekrefter rådgiver Jon Fredrik Sandengen. Han gleder seg til å bli bedre kjent direktoratet som nylig ble kåret til Årets markedsfører.

Bufdir jobber med noe meningsfylt og viktig, og så har de vist seg å være en veldig ålreit kunde å jobbe med. De er en god oppdragsgiver og har gjort masse fint oppigjennom, sier Sandengen til Kampanje.Per Høj skal ikke jobbe med de største kampanjene til Bufdir, men skal bistå kunden med stort og smått avhengig av hvilke behov som oppstår.
 
- Vi har veldig mye tjenester og kompetanse knyttet til det å lage større kampanjer, i det ligger alt fra design, innholdsproduksjon, digitale løsninger og animasjoner. Det er viktig for oss i byrået å bruke kapasiteten og kompetansen vi har på en del andre type jobber og det får vi gjort med en avtale som denne. Bufdir har behov for å lage en del tiltak og kommunikasjon som ikke nødvendigvis er store kampanjer, men hvor de kan bruke kompetansen vi har som jeg mener er på et svært høyt nivå.

Har fått beskjed om å kutte

Bufdir er blant etatene som regjeringen har utpekt som «konsulentverstingene» i staten, og som har fått beskjed om å kutte i kommunikasjonsbusjettet for 2022.

Les mer: Regjeringen skal spare 40 millioner på konsulentkjøp – disse 20 virksomhetene må kutte

Det skal imidlertid ikke være årsaken til at de skreller vekk 30 millioner i avtaleverdi og kansellerer den forrige avtalen etter under ett år.

- Strengt tatt er det bare en positiv bieffekt. Valget ble ikke tatt med det i mente, har kommunikasjonsleder i Bufdir, Trine Synøve Lie Larsen, tidligere sagt til Kampanje.

Hun forklarer at ordningen med en dynamisk innkjøpsordning ikke at fungert godt for dem.

- I små oppdrag blir det brukt svært mye tid og kapasitet fra både oss og byråene når vi kjører konkurranse mellom 24 byråer for hvert oppdrag. Derfor ønsker vi å ha en fast samarbeidspartner for mindre kommunikasjonsoppdrag. Vi har en annen avtale for større oppdrag, der har vi avtale med tre byråer som vi kjører konkurranse mellom for hvert oppdrag, sier Lie Larsen.

Knytter til seg nytt byrå:

Per Høj blir et av flere norske byråer kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen i Bufdir får å spille på når de skal ut med nye budskap til befolkningen.

Samarbeider med flere byråer

Per Høj slo 15 andre byråer - får «Årets markedsfører» på kroken