Ny sponsorsjef i DNB kan bli prisvinner – varsler én endring i pengebruken

- Vi vil nok se en dreining mot mer av det vi kaller sosio-sponsing, sier Pernille Wangsmo Melvold.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Etter at den gamle sponsorkongen i DNB, Jacob Lund, ga seg har det vært kvinner som har styrt pengesekken til banken. Tilbake i tid var det et budsjett på rundt et par hundre millioner kroner som gikk fra DNB til idrett og kultur, men etter at Lund forsvant har det vært pottetett fra bankens nye sponsorsjefer om hvor mye penger banken bruker på sponsing. Nå blir det Orklas tidligere mediesjef, Pernille Wangsmo Melvold, som kom til bankens sponsoravdeling i 2022, sitt ansvar å forvalte budsjettene.

Hun startet opp med ansvar for markedsføringen av sponsoratene, men tar nå steget opp og blir sjefen for hele sponsorteamet til banken som tredje kvinne i rekken etter at både Camilla Forberg og Tina Wesselsen har fungert i rollen. Forberg er i dag i Telia og Wesselsen forsvant nylig til reklamebyrået Anorak. 

- Du blir DNBs nye sponsorsjef nå?  

- Ja, det er den samme rollen, men vi bruker fagansvarlig som tittel i dag, sier hun.

- DNB har hatt mange synlig sponsorsjefer opp gjennom årene, blir du like synlig?

- He, he jeg har blitt møtt med den. Men jeg tenker at det aller viktigste for meg er at ikke jeg er synlig, men hva resultatene våre leder til. Jeg har ikke noe stort behov for å være synlig selv, men jeg ønsker at arbeidet vi som et stort team gjør blir lagt merke til av våre kunder og bransjen, sier hun.

- Hva blir den største endringen for deg nå som du blir leder?

- Nå får jeg ansvaret for det strategiske og hele porteføljeforvaltningen. Jeg synes det er veldig spennende å få denne muligheten, og det var jo en ny utfordring for meg etter å ha jobbet lenge med markedsføring. Sponsing er jo en arm innenfor markedsføring, men ikke noe jeg hadde jobbet direkte med tidligere, sier Melvold.  

Les også: Sponsorsjefen slutter i DNB etter 12 år – går til reklamebransjen

Kan bli sponsorvinner

Denne uken er hun til stede på konferansesenteret Meet på Ullevål der Sponsor- og eventforeningen har sin årlige fag- og priskveld der banken har hele seks nominasjoner inne for blant annet for «Årets sponsor», «Årets sosio-sponsorat» og «Årets idrettssponsorat» pluss en nominasjon til «Årets Bransjepris» der blant annet aktivisering av sponsoratene trekkes frem.

- Vi er veldig stolt over våre case, samarbeid og resultatene vi har oppnådd. Spesielt stolt over nominasjonen årets bransjepris. Samtidig er konkurransen hard - mange gode case og flinke nominerte. Vi krysser fingrene, sier hun om forventningene til kveldens pristudeling. 

- Hvorfor må DNB drive med sponsing?

- Sponsingen har mange dimensjoner ved seg som gjør det interessant. Du har samfunnsansvaret, så har du kundene og engasjementet som skjer der og til slutt handler det om de ansatte og engasjementet vi klarer å skape for dem, sier hun.

Det er liten tvil om sponsing som fenomen har tatt kvantesprang de siste tiårene både med oppmerksomheten sponsingen har fått i den totale markedsføringsmiksen, stoltheten det skaper internt og nå også i forhold til samfunnsansvar og bærekraft.

- Hva skal du sponse mer av og hva skal du sponse mindre av?

- Jeg tror ikke jeg skal inn på det og konkrete endringer, men det er blitt gjort veldig, veldig mye bra tidligere og vi skal fortsette med det også skal fokus på å få effekt ut av avtalene våre og at vi treffer på ny strategi og verdiene. Men vil nok se en dreining mot mer av det vi kaller sosio-sponsing, sier hun.

Her har banken lenge samarbeidet med Unicef og tegnet nylig også en større avtale med Oslo Pride som hovedsponsor av arrangementet som hyller skeiv kjærlighet.

- Det er den nyeste avtale vår og helt i tråd med strategien vår om mangfold. Vi skal ta mangfold på alvor, sier hun.

Banksponsorer:

Markedsdirektør Aina Lemoen Lunde og leder av markedsføring og kundeverdi Erik Berg, sammen med sin nye sponsorsjef Pernille Wangsmo Melvold.

- Integrert i markedsbudsjettet

Markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, sier at sponsingen er med «å skape verdi» på flere plan, men vill ikke tallfeste sponsormidlene banken bruker utover at det «er integrert i markedsbudsjettet».

- Vi ser at vi skaper mest verdi fra våre sponsorater når de engasjerer like mye hos våre partnere som hos oss, kombinerer samfunnsansvar, kundebehov og kommersielle mål, samt aktiviseres utover tradisjonelle sponsvirkemidler. Dette gjør også at sponsingen som fag favner veldig bredt, og her er Pernilles erfaring gull verdt, sier markedsdirektør Aina Lemoen Lunde.

Lederen for seksjonen Markedsføring og Kundeverdi, Erik Krogh, sier de er svært glade for å Pernille med på laget.

- Hun har et sterkt strategisk og kommersielt hode som kommer godt med når vi nå skal fortsette å utvikle sponsstrategien vår. I tillegg har hun mange års erfaring med forhandling av gode avtaler, som er et viktig fundament for gode sponssamarbeid, sier Krogh.

Jobber med kvinnefotballen

Av de større sponsoratene er DNB i dag inne som en av de største samarbeidspartnerne til alpinlandslaget og banken har også gått tungt inn på kvinnefotballen der DNB sponser A-landslaget eller (k)vinnerlandslaget.

- Det kommer et VM i fotball til sommeren som blir spennende å følge, sier Melvold.

- Blir det blir det mer eller mindre sponsorpenger fra DNB med deg som sponsorsjef fremover?

- Jeg tror alle har et kostnadsfokus om dagen, men jeg vil ikke uttale meg konkret om det. Vi holder oss på det nivået vi er nå.

- Men vil du si hvor mye penger DNB bruker på sponsing?

- Nei, det får du meg ikke til å si.

Ny sponsorsjef i DNB kan bli prisvinner – varsler én endring i pengebruken