Reklamebyrå kaprer tidligere markedstopp i Tine: - Vi skal bygge en utfordrerposisjon

Rick Lawrence begynner som strategisk rådgiver i Oslo Reklamebyrå.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Oslo Reklamebyrå får med seg tidligere markedsdirektør i Tine, Rick Lawrence, som strategisk rådgiver.  Oslo Reklamebyrå jobber i dag med kunder som Fresh Fitness, Kindred Group, InVivo Bionics, Sentralregisteret og RSA Bil.

- Jeg og Rick ble kjent i etterkant av Fjøsnisse-debatten, hvor jeg støttet Rick og synes det var forfriskende med en som turte å utfordre etablerte sannheter i norsk reklamebransje, som for eksempel at du trenger 40 eller 60 sekunder i beste sendetid på TV for å vekke følelser. Jeg og Rick ser verden ganske likt, og vi liker begge empiri, Byron Sharp og korte formater, sier Michael Risnes i Oslo Reklamebyrå.

Rick Lawrence kom til Tine i 2019 da han tok over jobben etter Kathrine Mo som sluttet brått. Han kom til Tine fra Mondelez der han hadde styrt kjeksbutikken på det sør-asiatiske markedet. Lawrence markerte seg kjapt i Tine der han i starten måtte kutte hardt i staben og i budsjettene samtidig som han lanserte en helt ny merkevarestrategi. Markedsdirektøren satte også i gang en debatt rundt TV-reklame med vrakingen av den gamle Fjøsnissen  til Tine.

- Jeg er en datadrevet markedsfører. Reklame er en del av marketingjobben, men reklame blir ofte den magiske løsningen når underliggende marketingproblemer ikke er riktig forstått. Og når du tror at reklame kan løse alle verdens problemer, forsvinner du fort ned i et hull av kampanjer, sier Rick Lawrence i dag til Kampanje.

Les også: Tine vraker krim på kartong og satser på digital påske: - Helt naturlig at det kommer noen reaksjoner

Jeg gleder meg til å hjelpe Oslo Reklamebyrå med å bygge en utfordrerposisjon både i Norge og internasjonalt. Rick Lawrence, Oslo Reklamebyrå

Beholdt hytta i Norge

Rick Lawrence sluttet imidlertid som markedsdirektør i Tine etter et par år, men fortsatte i konsernledelsen med et spesielt ansvar for Tines datterselskaper som Diplom-Is og Fjordland. I dag er imidlertid briten helt ute av meiergiganten og har flyttet tilbake til England.

- Jeg flyttet tilbake til Storbritannia med familien i fjor sommer og har startet en karriere som konsulent. Jeg jobber direkte med kunder, gjennom et nettverk av erfarne konsulenter i et selskap som heter Kinetic Consulting og nå også med Oslo Reklamebyrå. Siden jeg forlot Tine har jeg jobbet for kunder i Sørøst-Asia, Midtøsten og Sør-Amerika, og jeg fortsetter selvfølgelig å besøke Norge jevnlig – ikke minst ettersom vi har beholdt hytten vår på fjellet, sier Lawrence.

Nå gleder han seg til å bidra med å posisjonere Oslo Reklamebyrå enda sterkere.

- Jeg gleder meg til å hjelpe Oslo Reklamebyrå med å bygge en utfordrerposisjon både i Norge og internasjonalt. Vi tilbyr vekststrategi med kort vei til kreative løsninger, uten altfor mange kokker involvert, sier han.

Styrker laget:

Sjefen i Oslo Reklamebyrå skal jobbe tett med tidligere markedsdirektør i Tine fremover.

- Inviterte på burgerlunsj

Ifølge byrålederen i Oslo Reklamebyrå, Michael Risnes, vil Lawrence «spille en viktig rolle i byråets satsing på beste praksis» samt «bringe med seg verdifull erfaring fra en rekke internasjonale merkevareselskaper.»

- Vi merker at stadig flere kunder, spesielt i disse tider, har sterkt fokus på å få mest mulig effekt ut av annonsekronene. For å møte dette behovet best mulig har vi fått med oss Rick som strategisk rådgiver, sier Risnes.

Lawrence har tidligere jobbet i Unilever, Nestle, Heineken og Mondelez før han kom til Tine og i Oslo Reklamebyråer gleder man seg til å starte samarbeidet.

- Rick innførte global best practice i Tine-konsernet, og forandret måten de jobbet på og gjorde markedsføringen til Tine mer kostnadseffektiv. Vi er veldig fornøyde med å kunne tilby hans kompetanse til både gamle og nye kunder, sier kreativ leder Simen Mjåset i Oslo Reklamebyrå.

Han sier Oslo Reklamebyrå i dag har flere kunder med hovedkontor i London og at det var slik man møttes.

- I forbindelse med en jobbreise i slutten av januar inviterte vi Rick på burgerlunsj i Waterloo. Dette var faktisk vårt første fysiske møte. Kort tid etterpå ble vi enige om at vi skal prøve å jobbe sammen, på både norske og internasjonale kunder, sier Mjåset. 

Reklamebyrå kaprer tidligere markedstopp i Tine: - Vi skal bygge en utfordrerposisjon