Strim har månedens minst likte reklamefilm: - Det bor mye bra i dette kreative universet

- Vi skulle heller sett Strim i toppen enn i bunnen av oversikten, sier kommersiell direktør.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Som Kampanje tidligere har omtalt var det tett i toppen da Reklamebørsen for mars std klar. Ostegiganten Norvegia vant knepent foran potetchips-produsenten Kims. Selv om disse annonsørenes reklamefilmer gjorde det best totalt sett, så var det Obos som hadde månedens mest likte reklamefilm.

- Det bør imidlertid påpekes at filmen kun er den åttende best likte filmen hittil i år og at filmen ikke ville hevdet seg helt i liking-toppen i de fleste rundene av Reklamebørsen, sa innsiktssjef Håvard Ose i Essence Mediacom.

I helt motsatt ende av popularitetsskalaen finner vi en RiksTVs strømmetjeneste Strim Av de over 500 respondentene som deltok i undersøkelsen oppga kun tolv prosent positiv liking, hele 65 prosent oppga at de verken likte eller ikke likte filmen, mens 23 prosent oppga negativ liking. Kommersiell direktør i RiksTV og Strim er ikke fornøyd med tallene. 

- Min umiddelbare tanke er at vi heller skulle sett Strim i toppen enn i bunnen av oversikten, og at vi fikk artikkelen «Strim til topps i reklamebørsen for mars» heller enn noe i retning «Strim med den minst likte reklamefilmen i reklamebørsen for mars», sier Ole André Skarbøvik.

Les også: Tine topper reklamebørsen etter to års fravær: - Angrer ikke

TV-selskapene sliter dermed med å treffe publikums hjerter med sine reklamefilmer og sånn sett er ikke Strim alene i båten. I fjor skåret blant andre Allentes reklamefilm svakt på en måling i Reklamebørsen.

Her kan du se reklamefilmen til Strim

- Sitter på andre resultater

Ole André Skarbøvik forteller at de selv sitter på andre resultater enn det «Reklamebørsen» tilsier.

- Egne tester viser ikke helt det samme bildet som Mediacoms undersøkelse så jeg vil ikke nødvendigvis si at vi scorer lavt på liking. Egne tester viser at de to filmene vi har kjørt i perioden scorer ulikt på liking, sier Skarbøvik. 

RiksTV-direktøren forteller at den ene filmen har mer humor og dramatisering og scorer bedre, ifølge Strims egne undersøkelser, enn filmen som er noe kortere og har mindre dramatisering.

- Filmen med mest humor likes faktisk like mye som reklamebørsens vinner i denne runden, Obos. Den korte filmen med mindre dramatisering og humor scorer mer på nivå med det testen til Mediacom viser, sier Skarbøvik.

Han understreker at Strim imidlertid fortsatt er en relativt ny og ukjent merkevare, og at det er en faktor når det kommer til liking.

- Konsensus innen forskning er at kjennskap er en av de viktigste driverne for liking. Sånn sett vil det også påvirke Strim noe negativt at vi fremdeles er en relativt ung merkevare, med lav top of mind og lav uhjulpet kjennskap, sier han.

Har troen:

Ole André Skarbøvik forteller at han har troen på universet filmen befinner seg i.

- Filmene har gjort en god jobb

Skarbøvik forteller videre at de tar med seg de positive resultatene fra både egne tester og Mediacoms undersøkelse i videre arbeid.

- Vi har sett en veldig positiv effekt på reklameoppmerksomhet, kjennskap, vurdering og preferanse i perioden filmene har vært vist. I tillegg til en positiv utvikling på assosiasjoner og «kunnskapsparameter» vi har ønsket å påvirke. I så måte har filmene gjort en god jobb for oss, skriver Skarbøvik og fortsetter:

- Vi har også testet reklamefilmene og den viser at de scorer meget godt blant annet på avsender-ID og budskapsforståelse. Ser vi på positiv reklameoppmerksomhet og positiv merkevareoppmerksomhet i Mediacom sin undersøkelse klatrer Strim også en del oppover på listen.

Skarbøvik oppgir at filmene er planlagt å gå på TV ut uke 17 i første omgang, altså ut denne uken.

- Hva tenker du om fremtiden til denne filmen?

- Vi tror det bor mye bra i dette kreative universet. Noe både egne tester og tall fra merkevaretrackeren vår viser, sier han og fortsetter:

- Den perioden vi nå har kjørt filmene, og de testene vi har gjennomført, har gitt oss mye nyttig data og innsikt – både om hva som fungerer og hva vi kan skru på for å gjøre det enda bedre.

Los & Co er Strims reklamebyrå.

Obos mest likt:

Obos topper listen over månedens mest likte reklamefilmer. Filmen når likevel bare opp til en åttendeplass på listen over de mest likte filmene i første kvartal. Foto: Essene Mediacom

Strim har månedens minst likte reklamefilm: - Det bor mye bra i dette kreative universet