140 kandidater sloss om én kommunikasjonsstilling på Munch: - Et luksusproblem

Selena Sefany sikret seg drømmejobben som kommunikasjonsrådgiver.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- Jeg er glad og stolt av å lande jobben som kommunikasjonsrådgiver i Munch, og jeg gleder meg veldig til å bli en del av teamet, sier Selena Sefany til Kampanje.

Hun kommer sist fra jobben som politisk rådgiver og kommunikasjonsansvarlig i FRI, og har tidligere jobbet i den ideelle organisasjonen Balansekunst, som jobber mot det offentlige i hele kunst og kulturfeltet i Norge. I tillegg har hun byråerfaring fra Hermier, og har studert strategisk kommunikasjon og PR på BI og Westerdals.

I lengre tid har hun fulgt med på Munch og vært på utkikk etter ledige stillinger.

- Jeg har fulgt Munch i sosiale medier, nyhetsbrev og ulike arrangementer de har holdt – fordi jeg har alltid ønsket å jobbe der, så dette er virkelig drømmejobben, sier Sefany.

- Jeg har alltid tenkt at det virker som en spennende arbeidsplass som tør å satse på nye ting og kanskje ta noen sjanser innimellom. Det virker som et veldig kompetent team og en arbeidsplass som konstant er i endring. Det synes jeg er veldig spennende, og i tillegg treffer dette midt i blinken, både med min erfaring og interesse, forteller hun.

- Vi hadde et rent luksusproblem

Sefany danket ut 140 andre søkere til stillingen.

- Vi hadde et rent luksusproblem, forteller kommunikasjons- og markedsdirektør Harald Nygaard Kvam til Kampanje.

Av 140 søkere var 80 av dem var formelt kvalifiserte.

- Vi er veldig fornøyde med så mange gode søkere, så det var harde prioriteringer i utvelgelsen. Vi har vurdert ut ifra miksen der vi har sett på kommunikasjonsfaglig styrke, kjennskap til bransjen, nettverk, erfaring og portefølje.

Etter en helhetsvurdering var det Sefany som sjekket av i alle boksene, basert erfaring, kompetanse, interesse og personlighet.

- Det høres kanskje klisjé ut, men man leter jo alltid etter den personen som brenner for faget. I denne stillingen må man også ha interesse for kunst og kultur og kjenne at det er en jobb som gir mening med et viktig samfunnsoppdrag. Vi er veldig fornøyde med valget av Sefany, og føler at hun passer perfekt inn i Munch.

Kommunikasjonsdirektøren kom flyvende fra stillingen som kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn på høsten i fjor, før han gikk inn for landing på Munch. I avdelingen for kommunikasjon og marked er det totalt ti årsverk der to av disse er rene kommunikasjonsrådgivere. Sefany skal bruke sin kompetanse og erfaring hovedsakelig i det norske markedet.

- Hun har bred kompetanse og et stort nettverk blant journalister og influensere. Vi er en stor organisasjon og bare i fjor hadde vi 2600 medieoppslag. Det har vært mye å håndtere for en kommunikasjonsrådgiver, i tillegg til flyttingen fra Tøyen.

-Ansettelsen av Sefany gjør at vi er mye bedre rigget for å håndtere medietrykket – som er stort både fra norsk og internasjonal presse.

Les mer: Munchmuseets PR-kjøp vekker oppsikt: - Noe som skurrer

Mange søkere:

Kommunikasjons- og markedsdirektør i Munch, Harald Nygaard Kvam, hadde nok av kandidater å velge i. Foto: Ove Kvavik/Munch

- Det er begrenset hva én kommunikasjonsrådgiver kan få ti

Det har lenge vært ønsket å få inn en ny ressurs for å kunne drive enda mer med aktiv kommunikasjon.

- Det er begrenset hva én kommunikasjonsrådgiver kan få til, så med denne ansettelsen er vi styrket til å drive mer med aktiv kommunikasjon utad. Det står enorm stor respekt av hva Maren Lindeberg – som eneste kommunikasjonsrådgiver har fått til gjennom flytting fra Tøyen til dagens lokasjon med kunst fordelt over 13 etasjer, forklarer Kvam.

Les også: Try blir PR-byrået til Munch: - Billigere enn å ansette

Sefany tiltrer stillingen i begynnelsen av mai.

- Nå får vi en bedre rigg for å kommunisere aktivt, finne de gode historiene og dele dem med medier i både inn- og utland. Vårt mål med kommunikasjon er i grove trekk å sørge for flere besøkende til Munch og Oslo, samt å formidle alt det vi driver med utover Edvard Munch: Et stort program for samtidskunst og moderne kunst, et kjempetilbud til barn og unge, konserter og litteratur, avslutter Kvam.

Nylig ble det kjent at Munch har inngått en avtale med Try Råd for medie- og formidlingstrening, som skal bidra til å styrke interesse og kunnskap om Munch. Kontrakten ble signert rundt påsketider og treningen skal etter planen gå i gang før sommeren.

 

140 kandidater sloss om én kommunikasjonsstilling på Munch: - Et luksusproblem