Reklamebyrå slått konkurs: - Store utfordringer over lengre tid

Amesto Marketing har en samlet gjeld på seks millioner kroner og konkursen rammer ni ansatte.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

I 2021 ble markedsføringsbyrået Amesto Marketing etablert som Amesto-gruppens spydspiss innen markedsføring. Selskapet har tilbudt et bredt spekter av markedsføringstjenester og opplevde godt driv de første to årene. Amesto Marketing rigget seg for vekst gjennom 2022 og styrket staben ytterligere da de hentet kompetanse fra både Schibsted Partnerstudio, Google og JCP.

Selskapet satset frisk ved inngangen av 2023 og hadde store ambisjoner for videre vekst og et mål om å øke omsetningen med rundt 60 prosent. Men slik ble det altså ikke.

- I likhet med bransjekolleger opplevde vi et tungt marked gjennom 2023 som fulgte oss inn i 2024 og frem til nå, sier Kjetil Ellestad til Kampanje.

Han er daglig leder og styreleder i Amesto Marketing, som ble slått konkurs mandag denne uken.

- Selskapet ble etablert i kjølvannet av pandemien og vi hadde håpet og trodd at vi skulle lykkes med en satsing innen markedsføring. Det begynte veldig bra og derfor ble satsingen gradvis styrket, spesielt gjennom 2022, forteller han.

Ellestad forklarer at det var et tungt marked gjennom 2023 og at dette fortsatte inn i 2024.

- Vi har vært gjennom et like tøft første kvartal og da ble det klart at det dessverre ikke var grunnlag for videre drift og at vi var nødt til å melde oppbud.

- En alvorlig situasjon

Konkursen rammer ni årsverk som fikk beskjed noen dager før konkursen ble offisiell.

- Jeg kan ikke uttale meg på vegne av de ansatte, men det var nok ikke en stor overraskelse at vi var i en alvorlig situasjon som følge av svake resultater, og jeg tror at alle hadde en erkjennelse om at fjoråret og første kvartal har vært utfordrende. Vi hadde selvfølgelig et håp om at vi skulle klare oss og kjente på noe optimisme gjennom høsten i fjor, men vi har hatt store utfordringer på inntektssiden over lengre tid.

Ellestad har vært styreleder siden Amesto Marketing så dagens lys, og sier det var vanskelig å innse at en konkurs var uunngåelig.

- Det føles selvfølgelig veldig tungt, og jeg føler spesielt med de ansatte. Jeg er også veldig lei meg på kundenes vegne, men det føles ekstra tungt på vegne av de ansatte som blir berørt.

I kjennelsen kommer det frem at Amesto Marketing har en samlet gjeld på over seks millioner kroner. Selskapets aktiva har en samlet anslått verdi på litt over 700.000 kroner, og det antas at gjelden er større enn verdien av eiendelene. Selskapet er insuffisient og insolvent, og oppfyller kravene i konkursloven  

- Jeg hadde virkelig trodd at det var liv laga

Amesto Marketing ble grunnlagt av Christine Emilie Sveen som også var daglig leder i selskapet frem til Kjersti Alnes tok over rollen i midten av januar 2022. Alnes forlot selskapet i januar i år, og erkjenner at hun ble overrasket da hun fikk beskjed fra tidligere kolleger om at selskapet var i ferd med å lukke døren.

- Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå i den retningen. Mitt inntrykk var at det skulle satses, så jeg må innrømme at jeg ble overrasket da jeg hørte om konkursen sier Alnes til Kampanje.

Les mer: Amesto Marketing henter fra VG, JCP og Google: - 2023 blir vårt år

På nyåret slo Amesto-gruppen de tre selskapene Amesto Marketing, en avdeling i Amesto Tech House og Amesto Growth sammen, for å danne én enhet innen markedsføring, teknologi og vekst.

- 2023 var tøft for alle, men jeg luktet virkelig ikke konkurs, sier hun.

For skrur vi tiden tilbake til januar 2023, var det god vind i seilene for Alnes og Amesto Marketing. Da begynte hun året med tre sterke ansettelser fra Schibsted Partnerstudio, Google og JCP, og rigget seg for vekst og en ambisjon om å øke omsetningen med 60 prosent.

- Vi hadde godt driv, men når vi ser på fasiten så ble det ikke tidenes år, men ganske vanskelig gjennom hele 2023, selv om det løftet seg i siste halvdel. I løpet av høsten følte jeg at vi fikk fotfeste, så derfor synes jeg det er virkelig trist at det har gått konkurs – for jeg hadde virkelig trodd at det var liv laga.

Alnes forsvant ut av Amesto Marketing på nyåret og returnerte til eventbransjen sammen med en tidligere bekjent, og er i dag partner i Peak Production.

Her kan du se regnskapstallene for Amesto Marketing i 2021 og 2022Amesto Marketing med millionunderskudd. Alle tall i tusen.

Amesto Marketing 2022 2021
Omsetning 996 380
Driftsresultat -771 -1121
Resultat før skatt -769 -1136

Reklamebyrå slått konkurs: - Store utfordringer over lengre tid