Ble oppfordret til å søke på toppjobb i NRK etter fristen: - Vært noen spesielle uker

Ny regionredaktør i NRK, Katrine Strøm, søkte egentlig ikke på jobben.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Torsdag kunngjorde NRK at Katrine Strøm er ny regionredaktør i NRK Sørøst. 

Som Kampanje tidligere har omtalt, har det drøyd med å fylle denne stillingen. NRK har forklart forsinkelsen at flere kandidater valgte å trekke søknadene sine til stillingen underveis i prosessen. Da NRK offentliggjorde en ny søkerliste forrige uke, hadde over halvparten av søkerne falt fra og én ny søker kommet inn.

Den nye søkeren – som har vært unntatt offentlighet – var nettopp Katrine Strøm, som i dag er redaktør og daglig leder i Hamar Arbeiderblad og direktør for nyhetsmedier i eierkonsernet Kilde.

Hun bekrefter at hun ikke var blant de opprinnelige søkerne.

- Jeg fikk en oppfordring fra noen i NRK som ringe til meg og fortalte at jeg kunne være en god match. Slik kom jeg inn i en pågående rekrutteringsprosess som jeg opplevde som veldig ryddig og svært grundig og omfattende. Det har noen litt spesielle uker, sier hun til Kampanje.

- Hvordan har det seg at du ikke søkte opprinnelig?

- Jeg har aldri jobbet i NRK og tenkte vel at det var et mer administrativt ledd. Som mange andre, så kjenner jeg ikke lagsstrukturen så godt i en stor organisasjon, men da jeg satte meg inn i det, forstod jeg at dette leddet har et stort innslag av redaktøransvar og redaktørforståelse, og at det var ønsket at det kom inn noen med en litt annen type erfaring utenfra, sier hun.

Les også: Toppkandidater trakk seg fra redaktørjobb i NRK: - Vi hadde en veldig spennende liste

- Skal nok finne min plass

Dette er en «kjempeviktig jobb» i NRKs distriktsdivisjon og en av de viktigste ansettelsene NRK gjør i år, har distriktsdirektør Marius Lillelien tidligere uttalt.

Tidligere utviklingsredaktør i NRK, Frank Gander, og Nationen-redaktør Irene Halvorsen, var blant søkerne som etter hvert valgte å trekke seg fra prosessen. Det gjorde også flere interne kandidater.

Les mer: Over halvparten av kandidatene har trukket seg fra redaktørjobb i NRK - nå forsvinner også de interne søkerne

Katrine Strøm registrerer at det har vært mange sterke søkere på listen.

- Jeg tar det som et tegn på at de har sett noen kvaliteter i meg gjennom det jeg har fått til her på Hamar med å knytte sammen en selvstendig avis sammen med partner Amedia og flere andre aviser, og det jeg gjorde da jeg satt i Drammen på en distriktspost for Dagsavisen.

I pressemeldingen er hun sitert på at dette er jobben hun har forberedt seg på i hele sin karriere.

- Man trenger ha med seg en kraft i en sånn type jobb. Jeg vet hva jeg står for og er veldig trygg på at de menneskene jeg kommer til å jobbe med der er så dyktige på sine felter, så jeg skal nok finne min plass der, forklarer hun.
 

- Leverte knallsterkt

Distriktsdirektør Marius Lillelien vil ikke si hvem det var i NRK som oppfordret Katrine Strøm til å søke.

- Det var ikke meg, men det var noen jeg jobber tett med. Vi hadde henne på radaren i første fase, men da hadde vi en lang liste med søkere og valgte å jobbe med den. Hadde hun vært inne fra dag én, så hadde prosessen gått betydelig raskere, for hun leverte veldig bra, sier han.

- Hva var det med hennes profil som gjorde at dere valgte å ta en ekstra runde?

- Hun har drevet Hamar Arbeiderblad på en veldig god måte og så har hun erfaring fra diverse bransjeverv og styreverv. Hun leverte knallsterkt på den strategiske inngangen på hva som er viktig for NRK fremover og hvordan hun vil samarbeide både internt og eksternt for å lykkes med det. Hun fremstår som en leder med evne til å peke retning. Det er noe av det aller mest sentrale i denne jobben.

Ble oppfordret til å søke på toppjobb i NRK etter fristen: - Vært noen spesielle uker