Danket ut rundt 20 byråer i brennhet reklamekamp: - Superviktig oppdrag

Atyp får jobben med å gjøre fjernvarme «kjent og kjær» for Oslos befolkning. Avtalen har en verdi på over syv millioner kroner.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Hafslund Oslo Celsio er Norges største fjernvarmeanlegg og produserer og distribuerer fjernvarme og kjøling i Oslo-regionen, blant annet gjennom avfallsforbrenning. Selskapet er eid av Hafslund, Infranode og Hitecvision, og endret navn fra Fortum Oslo Varme i forbindelse med at Fortum solgte seg ut i 2022. Oslo kommune er største eier av selskapet med en andel på 60 prosent gjennom datterselskapet Hafslund.

Nå skal selskapet bygge kjennskap i Oslo-befolkningen og i den forbindelse har kommunikasjonssjef Kristin Paus vært på jakt etter et reklamebyrå som skal bidra med strategi, rådgivning, produksjon og distribusjon av kampanjer, for å nevne noe. Avtalen har en verdi på 7,5 millioner kroner over en periode på seks år.

Rundt 20 byråer meldte sin interesse for oppdraget ifølge Paus. Til slutt falt valget på Atyp.

- Vi gleder oss til å samarbeide med Atyp. Gjennom konkurransen har vi fått et veldig godt inntrykk – både faglig og personlig - av teamet vi skal jobbe med. Vi er sikre på at vi sammen både kan løfte omdømmet vårt og gjøre fjernvarme mer kjent og kjær for Oslos befolkning og næringsaktører, sier Paus.

- Atyp fikk toppscore

Kommunikasjonssjefen forteller at de plukket ut fem byråer til å delta i selve konkurransen på bakgrunn av informasjon de fikk tilsendt fra byråene selv.

- Vi la her særlig vekt på økonomisk og finansiell stilling, utfylt ESPD-skjema og erfaring fra sammenlignbare oppdrag, sier Paus.

Deretter hadde Hafslund Oslo Celsio et arbeidsmøte på to og en halv time med hvert av de fem byråene, som også fikk en caseoppgave de skulle løse.

Byråene ble vurdert på kvalitet, kompetanse og pris. De to førstnevnte kriteriene ble vektet 40 prosent hver, mens pris stod for 20 prosent av totalvurderingen.

 - Alle de fem byråene som deltok i konkurransen, gjorde et godt inntrykk på oss og leverte bra på caseoppgaven. Atyp fikk toppscore på alle de tre kriteriene og gikk dermed helt til topps.

- Et superviktig oppdrag

Byråleder Hågen Pettersen i Atyp er storfornøyd med å ha landet denne avtalen.

- Det er et superviktig samfunnsoppdrag. Det er veldig gøy å få lov til å være med på, sier han til Kampanje.

Atyp skal både levere reklame- og mediebyråtjenester for Hafslund Oslo Celsio.

- Når man får reklame og medier i én og samme leveranse, så synes vi det er kjempespennende å ta tak i.

- Har dere allerede en idé om hvordan dere skal løse denne oppgaven?

- det har vi, men det forteller vi ikke deg, humrer Pettersen.

- Er dette en stor avtale for dere?

- De er store i betydning og rollen de har i samfunnet. Det er mye viktigere enn pengeverdi.

 

Danket ut rundt 20 byråer i brennhet reklamekamp: - Superviktig oppdrag