Humorprofilen er «sperret inne» i Østbanehallen: - En luksusversjon av «Petter uteligger»

- Jeg får ikke gå på uteservering engang, sier humorprofilen som denne uken bor i Østbanehallen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

På mandag flyttet Ole Henry Snildalsli inn i Østbanehallen, og først på søndag skal han flytte ut igjen. I mellomtiden får han ikke lov til å forlate hallen.

- Jeg tror det her skal gå fint, sier Snildalsli til Kampanje når vi er på besøk i hans midlertidige hjem.

Snildalsli er for folk flest kanskje mest kjent gjennom sine opptredener i VGTV-programmet «Ikke lov å le på hytta» hvor han var folkets deltaker, og på NRK i «Påskekrimlekene».

- Så langt har jeg storkosa meg. Jeg har spist enormt mye god mat og det er mye fine, trivelige folk som går forbi her og som jobber her, så jeg har selskap av en helt nydelig gjeng, sier Snildalsli.

Det er reklamebyrået Dinamo som står bak stuntet på vegne av kundene Østbanehallen og Bane Nor. I det som skal bli en reklamekampanje inspirert av filmklassikeren «The Terminal» med Tom Hanks i hovedrollen skal Snildalsli leve alle timene av sitt liv i Østbanehallen denne uken. Her skal han selv filme hvordan livet i Østbanehallen er å leve til det som skal bli en TV-serie på digitale flater.

- Grunnen til at vi gjør dette er fordi det er mange aktører under samme tak, så når man skal komme på en idé som hele markedsavdelingen til Østbanehallen skal bruke tid og penger på, så trenger man et konsept hvor alle aktører er delaktig. Da må man tenke annerledes, sier John Njoki, kreatør i Dinamo.

Filminspirert:

Stuntet er inspirert av filmklassikeren The Terminal hvor hovedrolleinnehaver Tom Hanks bor og lever på en flyplassterminal i flere år. Foto: Dinamo.

- Et slags TV-format

Planen til Dinamo er å lage syv episoder, en for hver dag Snildalsli bor i Østbanehallen. Hver episode skal publiseres på Østbanehallens Instagram og Facebook, i tillegg til at det jobbes med et samarbeid med Snapchat.

- Det blir et slags TV-format, eller et show om man vil, hvor seerne får være med på Ole Henrys sin reise fra dag én til syv. Forhåpentligvis blir det litt utfordringer underveis, sier Kim Follersøy-Thuen, kreatør i Dinamo.

Kreatørene forteller at selv om serien er en del av en reklamekampanje for Østbanehallen, så er det underholdning og Snildalsli sitt liv som skal stå i sentrum av begivenhetene.

- Underholdningen skal stå sterkt. Vi prøver å godt det lar seg gjøre å lage et show om Ole Henry i Østbanehallen i syv dager, og ikke lage et show om Østbanehallen med Ole Henry inni. Likevel så vil vi jo Østbanehallen vil dra nytte av showet, sier Njoki.

- Er det utformet en plan til Ole Henry?

- Vi har lagt en plan, men den er stadig i forandring. Det skjer jo ting hele tiden i denne hallen, så vi må snu oss raskt og gjøre store og små endringer som løfter konseptet, sier Follersøy-Thuen.

Fikk byttet ut luftmadrass med hotellrom

Kampanje besøker Snildalsli godt i dag to av prosjektet. Han forteller at han foreløpig ikke har gjort annet enn å spise mye mat og «storkose seg».

- I stad testet jeg nye retter på «Fjøla», og så lånte jeg en sykkel fra Oslo Visitor Centre og sykla meg en runde. Så ja, så langt har jeg kosa meg, sier Snildalsli.

- Folk kjenner deg kanskje som en veldig kreativ type, men er du likevel litt redd for å gå på veggen?

- Det er ikke dag to engang, så det blir spennende å se hvordan det går. Jeg tror det skal gå fint. Jeg har ikke rukket å kjede meg enda, men det er noe med den friske lufta som jeg savner, sier Snildalsli.

- Hvor er det du bor?

- Jeg bor på hotellet her, men første dagen hadde jeg med meg en luftmadrass som jeg tenkte jeg skulle sove på. Men da jeg fikk tilbudet om hotellrom, så var det deilig.

- Hva tror du blir den største forskjellen nå og mot slutten av uka?

- Det er jeg spent på selv. Jeg tror som sagt det skal gå fint, men jeg kan ikke være på rommet mitt for mye heller. Jeg må komme meg ut i hallen og snakke med folk.

Får ikke gå på uteserveringen

Østbanehallen består av hotellet Snildalsli bor på, fire butikker, åtte restauranter og spisesteder og Oslo Visitor Centre, følge deres egne nettsider. Utenfor disse områdene har altså ikke Snildalsli lov til å bevege seg.

- Det er jo en luksusversjon av «Petter uteligger» - «Ole inneligger», sier kreatørene som kom opp med idéen.

- Hva var det som gikk gjennom hodet ditt da du fikk forespørsel om å bo i Østbanehallen en hel uke?

- Jeg tenkte «dette blir dritrått», og så tenkte jeg ikke så mye mer. Men jeg er veldig glad i sånne her påfunn. Jeg har tidligere sparkesyklet Trondheim-Bergen, blant annet. Og så er jeg særlig glad for at vi ikke «stager» det, sier Snildalsli og fortsetter:

- Det er ekte. Det er ikke sånn at vi filmer det i to dager og sier jeg bodde her i syv. Det er ekte. Jeg får ikke lov til å gå ut. Jeg får ikke gå på uteservering engang.

- Men hva med dere, Kim og John. Er dere bekymret for Ole Henry?

- Vi tenkte at dette kunne bli et spennende prosjekt for både Bane Nor og Østbanehallen, men også til noen som ser på dette som en spennende utfordring. Det binder dette prosjektet sammen litt. Etter å ha pratet med Ole, manageren hans og andre involverte har dette blitt en idé mange er engasjerte i, så nei, vi er ikke bekymret, sier duoen.

- Og til slutt Ole, hva blir det første du gjør når du kommer ut herfra?

- Bade. Jeg tror jeg skal løpe bort til «Salt» og ta meg et bad, svarer Snildalsli.

Humorprofilen er «sperret inne» i Østbanehallen: - En luksusversjon av «Petter uteligger»