Sponsorfavoritt håver inn nominasjoner - sikter mot inntekter på over 100 millioner

- Vi forventer nye rekorder i 2024, sier avtroppende kommersiell direktør i Palmesus. Etterfølgeren hans har bakgrunn fra FN og Real Madrid.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

- Årsregnskapet er ikke helt i mål, men vi lander godt på beina og er fornøyde. I 2022 landet vi på cirka 130 millioner kroner med Andrea Bocelli-konserten dagen før medregnet. Jeg tror vi i 2023 lander på cirka 125 millioner, da helt på egenhånd og uten en ekstra konsertdag, hvilket befester vår nasjonale posisjon, sier Ketil Børstein Stensrud, tidligere kommersiell direktør i Palmesus, om Palmesus-året 2023.

Han spår samtidig at også driftsresultatet havner i samme klasse som 2022, som han omtaler som et «betydelig millionbeløp». Regnskapsåret for 2022 viser at de landet på i underkant av ti millioner kroner i pluss.

- Vi forventer også i 2024 nye rekorder, her med opp mot 40 millioner kroner i signerte avtaler, sier Børstein Stensrud.

I tillegg til solide resultater kastes flere gladenyheter i retning Palmesus. Til årets Sponsor- og eventpriser er de nominert hele syv ganger sammen med aktører som Gjensidige, Nordea og byrået Nosleeptillbrooklyn.

- Hva er det dere har gjort for å få til alt dette?

- Det handler om å forstå markedet og tenke litt underordnet rundt lineup og heller på menneskene som deltar i en kommersiell kontekst. Ser man på komponentene for å skape suksess så er det gjerne synergien mellom festivalgjest, merkevarer og festival. Når alle tre kommer sammen, så må man treffe «sweetspoten», sier Børstein Stensrud og fortsetter:

- Gjør man det, gir det kraft til å bygge merkevare. Da kan man jobbe med å endre unge menneskers persepsjon rundt merkevare og flytte markedsandeler og enkeltattributter ved produkter. Det viktigste arbeidet vi gjør er å gjøre mainstreame merkevare relevante. Og i 2024 har det aldri vært viktigere å være der målgruppen er og samtidig bygge kulturell relevans.

Han forteller at partnerskapet med Nordea er et godt bevis på at de har fått til å gjøre unge oppmerksomme på banken.

- Det er ikke bare et vanlig sponsorat, men det har blitt «ung»-plattformen for selskapet, noe som er en gedigen fjær i hatten, sier han om samarbeidet som nå også er nominert til Sponsor- og eventprisen.

Les også: Spår vekst på over 400 millioner i eventmarkedet: - Vi kommer til å levere vårt beste år

Håper på hat-trick på sponsorpris

Torsdag ble nemlig listen over hvem som er nominert til årets Sponsor- og eventpriser avslørt. Palmesus er nominert syv ganger i fem forskjellige kategorier. Totalt skal det deles ut priser i 13 kategorier på arrangementet som går av stabelen på Carls i Oslo 24. april.

- Vi er beæret over å bli nominert til så mange priser både alene som Palmesus og sammen med våre partnere som Gjensidige, McDonald’s og Nordea, sier Børstein Stensrud.

- Det jobbes utrolig hardt for å skape kommersiell suksess på vegne av de merkevarene som viser oss tillit, og det er derfor veldig stort å bli anerkjent av bransjekolleger for dette arbeidet - spesielt når man ser nivået på alle casene der ute, fortsetter han.

Les også: Gjensidige, Nordea og Sparebanken Vest kan få gjev sponsorpris - her er alle nominerte

Han forteller videre at de ikke har vunnet noen Sponsor- og eventpriser siden 2020, til tross at de har blitt nominert hvert år.

- For oss er det stas å bare bli nominert, men forhåpentligvis kan vi også ta med et trofé hjem til tikibaren som står på kontoret i Kristiansand. Vi krysser fingrene og er egentlig bare takknemlig for å kunne være med.

- Dere er nominert til Årets sponsorobjekt. Er det den gjeveste prisen?

- Prisen som Årets sponsorobjekt er naturligvis ekstra gjevt, men det er et sterkt felt med nominerte og bare vinnere så langt øyet kan se. Vi har vunnet to ganger før i 2018 og 2020, så vi sikter så klart mot hat-trick i 2024!

Flere samarbeidsavtaler på plass

I tillegg til å ha signert en ny langtidsavtale med nevnte Nordea like før jul, har Palmesus forlenget med merkevarer som fast food-kjeden McDonalds, høyttalerprodusenten JBL og togselskapet Vy.

- Vi har også fått Corona med på laget, så til sommeren blir det første gang Corona serveres på en nordisk festival. Det passer perfekt til en strandfest, og det underbygges av hva målgruppen selv tenker. Ingen annen ølmerkevare har sterkere brand equity, sier Børstein Stensrud.

- Det at vi ikke har ti nye partnere inn hvert år, men forlenger med våre tidligere partnere, mener jeg er et sunnhetstegn. Vi har partnere som vi tror på, og de har fått tryggheten de trenger i det norske markedet. Det er lett å skape suksess når man har den type tillit, legger han til.

- Hvordan lager man et vellykket sponsorsamarbeid over flere år med en todagersfestival?

- Vi jobber med å kommunisere med målgruppen hele året. Da vi oppsummerte 2023 hadde vi langt over 100 millioner «impressions» fra publikum på våre kanaler. Men det krever planlegging og det er betydelige budsjetter involvert, sier Børstein Stensrud og fortsetter:

- Vi vet for eksempel at målgruppen bruker fire måneder på å researche festival-outfits. Hvordan kan vi bidra inn her med våre partnere? En merkevare kan finne sitt naturlige habitat i vårt økosystem.

Nyansatt:

Henrik Friis de Magalhaes e Meneses tar over plassen til Ketil Børstein Stensrud i Palmesus. Han har erfaring fra blant annet FN og Real Madrid.

Ute av Palmesus etter 15 år

Børstein Stensrud er selv «ferdig» med Palmesus. I fjor gikk inn i rollen som nordisk direktør for Palmesus’ eierselskap Superstruct Entertainment. Han har tidligere jobbet over 15 år i Palmesus hvor om lag fire av dem var i rollen som kommersiell direktør.

- Jeg blir en del av moderskipet kan man si. Jeg styrer den nordiske porteføljen, samtidig som jeg blir en del av Superstructs ledergruppe som jobber med brand partnerships skalert over hele Europa, forklarer Børstein Stensrud.

Børstein Stensrud har også hatt rollen som markedssjef i Palmesus, samtidig som han jobbet med event- og sponsorstrategi rundt blant annet Formel 1 med After-race konsertene på Yas Marina i Abu Dhabi. Han har også jobbet med flere eventer i Midtøsten. Nå ser han frem til å jobbe som nordisk direktør i Superstruct.

- Jeg tiltrådte stillingen 1. juli i fjor, men har gått litt under radaren fordi vi har vært opptatt av å få en god overgang til årets sesong. Jeg kommer fortsatt til å holde i Palmesus på et mer overordnet nivå, sier Børstein Stensrud.

Superstruct er en organisasjon som har over 90 store musikkfestivaler i sin portefølje, i tillegg til over 100 mindre festivaler. I Børstein Stensruds rolle, som kommersiell direktør for Palmesus har Henrik Friis kommet inn. Dog blir det en litt annen tittel, denne gang som «Head of Brand Partnerships».

- Han har jobbet med bærekraftspartnerskap i FN og sponsoraktivering i Real Madrid. Vi hadde en prosess hvor vi fikk inn hundrevis av søkere, hvor mange var på et ekstremt høyt nivå. Vi gikk for Henrik og vi bruker sesongen på å få han kjent med Palmesus. Fra høsten av skal han stå på helt egne ben, sier Børstein Stensrud.

- Et utrolig solid fundament

Friis har som nevnt erfaring fra både FN og Real Madrid, blant annet. Nå ser han frem til nye utfordringer på Sørlandet.

- Det som tiltrekker meg med Palmesus er et utrolig høyt kommersielt nivå. Det er helt utrolig hva de har fått til på 15-16 år, og det gleder jeg meg til å være en del av, sier Friis.

- Palmesus er nominert syv ganger til årets Sponsor- og eventpriser. Hvordan skal det bli å følge opp det?

- Det blir selvfølgelig en kjempeutfordring å følge opp det, men vi har bra support i hele partnerstrukturen. Ketil kommer fortsatt til å være innom, så vi har et solid fundament som vi vil fortsette å bygge videre på.

- Hvilke erfaringer tar du med deg fra FN og Real Madrid til Kristiansand?

- Jeg har drevet med mye kommersielt arbeid begge steder. Mye sponsor- og partnerkativering, så det tar jeg med meg videre.

- Kristiansand og sommerfestival. Er det noe du ser frem til?

- Ja, det kommer til å bli utrolig artig. Jeg anbefaler de som ikke har kjøpt billetter enda om å kjøpe det nå, sier Friis.

Sponsorfavoritt håver inn nominasjoner - sikter mot inntekter på over 100 millioner