TV 2s radarpar går for gull i høstjakten: - Vi er et bra team

Kathrine Haldorsen og Trygve Rønningen mener koronakrisen har gjort programmene deres enda bedre.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Torsdag løftet TV 2 sløret av høstens programmer på kanalen. Under skjulte det seg en rekke gamle kjenninger, som «Skal vi danse» og «Farmen», men også noen nye bekjentskap, som «Farfar», en helt ny humorserie med Sven Nordin.

- Dette er en utrolig variert høst. Vi spenner opp hele lerretet til TV 2 på alle plattformer, sier kanaldirektør Trygve Rønningen.

I fjor ansatte han Kathrine Haldorsen for andre gang, etter at de tidligere jobbet sammen i produksjonsselskapet Mastiff. Det siste året har de jobbet sammen som henholdsvis kanaldirektør og programredaktør i TV 2.

Men høstens programmer, vil de ikke ta æren for.

- Vi et bra team og vi liker å jobbe sammen, men det du ser på TV 2 i høst er det alle andre enn oss som har skapt over mange år. Noe er Kathrines fortjeneste, veldig lite er mitt, og det meste er helheten i TV 2 sin fortjeneste, sier Rønningen.

- Hvordan har du satt ditt preg på høstens programmer?

- Det er alle andre enn meg som har æren for dette, i hvert fall i år, men jeg har prøvd å videreføre alt det gode arbeidet og fine programmene som vi har, og så er det noen nyheter som jeg er spesielt glad for, sier Haldorsen.

Hun trekker frem dokuseriene «Norge i krise» - om hvordan koronapandemien har truffet Norge – og «Isabel» - om influenceren Isabel Raad som ble kjent da hun deltok i «Paradise Hotel» som eksempler på kontrastene i TV 2s programskjema.

- Hvor mye trøbbel har koronapandemien skapt for dere?

- Vi bestemte oss i mars for at vi måtte feste blikket frem mot hva som skulle skje når koronatiden er over – som vi trodde ville være nå – og sikre høsten. Sett i lys av hva vi har vært gjennom, synes jeg det er fantastisk at vi har klart å sette sammen en så bra meny. Det er ingenting som tilsier at det har vært koronapandemi i Norge, bortsett fra at vi har noen programmer om pandemien, sier Rønningen.

- Er det noe dere ikke har fått til?

- Nesten ingen produksjoner er stoppet, men noe av det vi hadde planlagt har vi endret, sier Haldorsen.

Les mer: Ny komiserie med Sven Nordin, Marianne-mysteriet og Aune og Alex – her er høsten på TV 2

- Enestående:

- Jeg må takke produksjonsbransjen der ute, jeg synes de har vært helt enestående, sier Kathrine Haldorsen om hvordan de har håndtert koronakrisen. Foto: Eivor Eriksen

- Trusselen henger over oss

TV 2s kanaldirektør Trygve Rønningen erkjenner at han hadde trodd at unntakstilstanden ville være over etter sommeren. Nå har det i stedet blitt den nye hverdagen.

- Trusselen mot produksjonene henger over oss og det vil den gjøre i lang tid. Når det kommer til internasjonale filmer og serier, som utgjør store deler av Sumo, så vet vi ikke konsekvensen av det. Det har vi ikke kontroll over. Der industrien vår er nå, så er mange nervøse for hva de kan levere.

For TV 2s egne produksjoner innebærer den nye hverdagen større eller mindre justeringer, og flere produksjoner på norsk jord. Men ingenting har blitt dårligere av krisen. Tvert imot, sier Haldorsen.

- Noe av det vi har endret, er blitt bedre, som «Huskestue». De har brukt alle de nye reglene til å lage nye spilleregler som er minst like gøy.  Jeg må takke produksjonsbransjen der ute, jeg synes de har vært helt enestående, sier hun.

Koronakrisen har også tvunget TV 2 til å flytte programmer til Norge.

- Vi har flyttet mye hjem, som Truls og Hellstrøm, som blir mer norsk og tettere på, så noe positivt har kommet ut av dette, sier Haldorsen.

Andre programmer, som «Love Island», blir vanskeligere å flytte hjem. Første sesong ble spilt inn på Gran Canaria, og andre sesong skal etter planen spilles inn på nyåret.

- Vil det la seg gjøre?

- Det er en stund til innspilling der, så det må vi se an. Jeg tror alle produksjoner jobber med en plan b, sier Haldorsen.

- Har dere kuttet i programbudsjettet?

- Nei, vi har ikke kuttet i budsjettet, men i vår bestemte vi oss for å bunkre opp noen programmer, fordi vi ikke visste hva vi stod overfor, så vi tok av «Sommerhytta», som skulle være en hjørnesten i programskjemaet sent i vår og flyttet det til høsten. Og så gikk det bedre en fryktet, sier Rønningen.

Andre kostnadskutt har kommet som en naturlig følge av at store sportsbegivenheter som fotball-EM ble avlyst i sommer.

- Ellers er programaktiviteten vår som før.

Klar for nytt gigantmøte

Høstlanseringen til TV 2 skjer under en uke etter at en av deres største profiler, Petter Northug, har blitt siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand, fartsovertredelse og narkotikalovbrudd. Northug leder «Landskampen», som har premiere 11. september, men var klippet bort fra presentasjonen av programmet i TV 2s heldigitale høstlansering for presse, mediebyråer og annonsører.

TV 2 har tidligere sagt at de vil tone ned fokuset på Northug i lanseringen av programmet.

- Dette er en sak som vi skal finne alle fakta rundt og snakke med Petter selv og finne ut av hva som kommer ut av det. Når det gjelder «Landskampen» måtte vi finne ut av om vi skal ha «Landskampen» på lufta og i hva slags form. De som ser programmet skjønner at det er så mye mer enn Petter Northug. Han har en liten rolle og programmet kommer til å gå strålende på den måten vi legger opp til, sier Rønningen.

Les mer: Sponsortrøbbel for TV 2 - XXL i tenkeboksen etter Northug-siktelse

Der konkurrentene til TV 2 tidligere het NRK og TVNorge, står de «norske» TV-husene i dag med ryggen mot veggen og sloss mot internasjonale giganter der «tidstyven Netflix» er den foreløpig største av dem. I midten av september starter også Disney for alvor jakten på den norske TV-tiden med Disney+.

På tampen av fjoråret lanserte TV 2 den nye barne-tv-plattformen «Oiii»  på TV 2 Sumo som er bygget opp med innhold fra Nordisk Film.

Les mer: TV 2 trapper opp kampen om barnas skjermtid - skal møte konkurransen fra Disney+ og NRK Super

- Står dere godt nok rustet til å håndtere denne konkurransen?

- Disney har feid gjennom og gjort suksess overalt hvor de har lansert. De er kjempegode. Det er bare nok en gigant som skal ta tiden til folk, sier Trygve Rønningen.

- Variert høst:

- Dette er en utrolig variert høst. Vi spenner opp hele lerretet til TV 2 på alle plattformer, sier kanaldirektør Trygve Rønningen. Foto: Eivor Eriksen

TV 2s radarpar går for gull i høstjakten: - Vi er et bra team