Spår skyhøy reklameverdi for Lego i nytt TV 2-program: - Millioner av kroner per episode

Men reklamekjøperne er usikre på om «Lego Masters» blir en seersuksess.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Denne høsten skal det ikke bare danses på TV 2, det skal også bygges Lego, i stor stil. «Lego Masters» tar sikte på å finne Norges største Lego-talent blant åtte deltakerpar. Konseptet så først dagens lys i Storbritannia i 2017 og har senere inntatt som Tyskland, Australia og Sverige.

Kanaldirektør Trygve Rønningen har tidligere sagt at «Lego Masters» kan gjøre for Lego det «Skal vi danse» har gjort for selskapsdans.

- Jeg skal komme med en innrømmelse. Jeg sa én gang at selskapsdans er et så smalt fenomen at det aldri kan bli populært på norske TV-skjermer. Denne gangen skal jeg ikke si at det er for smalt eller at det ikke vil funke. Jeg tror dette blir supermorsomt. Vi gleder oss til Lego, sier han til Kampanje.

TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom er langt ifra like sikker.

- Det er ganske annerledes enn de andre konseptene de har kjørt, som er litt bredere. Vi vet ikke hvordan dette vil fungere som underholdningskonsept. Jeg kjenner at jeg er veldig usikker på hva slags seertall de vil få på dette, sier hun til Kampanje.

- En veldig annerledes cast

«Lego Masters» har premiere i oktober og skal sendes på fredagskvelder på TV 2. Dette er en sendeflate som tidligere har blitt fylt med talentprogrammer som «Norske Talenter», «The Voice» og «Idol».

Marianne Massaiu minner om at TV-seerne ikke alltid belønner motet og innsatsviljen bak nye prodksjoner.

- «Lost in Time» var også et kjempespennende konsept på tegneblokken. Der var det også noen tekniske problemer som gjorde at det ramlet sammen, uten sammenligning for øvrig, sier Massaiu, og viser til TVNorges mye omtalte og lite vellykkede TV-program fra 2017 som tok i bruk banebrytende teknologi for å sette både deltakere og TV-seere på prøve.

Hun er også spent på hvordan TV-seerne vil ta imot deltakerne, som i motsetning til store deler av helgeunderholdningen på TV er kjemisk renset for kjendiser.

- Det er en cast som er veldig annerledes enn vi er vant til å se, sier hun.

- Jeg håper selvfølgelig for kommersiell TV og for kampanjene mine sin del at det lykkes, for det er alltid gøy når man tør å prøve nye konsepter. Jeg applauderer alltid nysatsinger, legger hun til.

Les også: TV 2 bytter ut brikker i helgemenyen: - Forsøker å endre oss så fort vi kan

Leken høst:

TV 2-sjef Olav T. Sandnes (til venstre), programredaktør Kathrine Haldorsen og kanaldirektør Trygve Rønningen inviterer til Lego-bygging i beste sendetid i høst. Foto: Eivor Eriksen

- Et konsept som treffer både store og små

TV-sjef i det konkurrerende mediebyrået Carat, Morten Wiberg, er hakket mer optimistisk.

- Dette er et program som har vært populært mange steder. Man vet jo aldri hvordan ting slår an i Norge, men det har et potensial og de har fått med seg en programleder som er kjent for svært mange og som er flink (Erik Solbakken, red. anm.), sier han.

Wiberg tror i likhet med Massaiu at deltakerne vil få mye av si for hvordan programmet vil slå han hos det norske TV-publikumet. Samtidig understreker han at mange allerede har et forhold til Lego.

- Dette handlerer om å favne familien og er et konsept som treffer både store og små. Foreldre er vokst opp med Lego, og det selges fortsatt ekstremt mye Lego. Med den rette produksjonen og regien tror jeg dette kan bli bra og være med på å løfte helgen.

- Et tall med mange nuller bak

Uavhengig av hva slags jobb programmet vil gjøre for TV 2, er ikke Wiberg i tvil om at «Lego Masters» er god reklame for den danske leketøysprodusenter.

- De får en time i beste sendetid på TV 2 hver eneste helg til å profilere seg og sitt. Det er klart at det er viktig for dem. Det er ikke til å stikke under stol. 

- Hva slags markedsverdi har dette for Lego?

- Det er umulig å si. Det er et tall med mange nuller bak. Skulle man kjøpt reklameplassen, ville det vært millioner av kroner per episode, så det har stor verdi.

Marianne Massaiu mener TV 2 gir Lego en sjelden god eksponering for en merkevare.

- At det er en rimelig unik eksponering, det er opplagt.

Lego eier selv rettighetene til programmet «Lego Masters». TV 2 har tidligere opplyst Kampanje at programmet ikke er en annonsørfinansiert produksjon, det vil si at Lego ikke betaler produksjonskostnader for å få programmet på lufta.

- Det er ikke et program dere får rimeligere fordi det er god reklame?

- Det er hundre prosent motsatt. Vi betaler Lego for å få lov til å lage formatet, og vi må til og med betale for brikkene, sa programredaktør Kathrine Haldorsen til Kampanje tidligere i år.

Spår skyhøy reklameverdi for Lego i nytt TV 2-program: - Millioner av kroner per episode