Try og Pol sjarmerte Norsk Tipping - vinner reklamekontrakt på over 100 millioner

Try-huset forsvarer Norsk Tipping-oppdraget i byråkonkurranse. Har samarbeidet med kunden i 20 år.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Vinneren av reklamebyråanskaffelsen til Norsk Tipping ble Try-huset. Dermed forsvarer kommunikasjonsgiganten oppdraget i en av vårens aller største byråkonkurranser. Nytt av året var at spillgiganten på Hamar denne gangen samlet alle oppdragene det være seg reklame og innholdsproduksjon i én og samme kontrakt. Kampanje har tidligere omtalt verdien på oppdraget som samlet ligger på 130 millioner kroner.

-  Etter en totalvurdering vil Norsk Tipping inngå avtale med Try-huset. I den tiden Norsk Tipping er inne i, så er det viktig å ha en samarbeidspartner som har både bredde og dybde på ulike kompetanseområder innenfor markedsføring. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Try-konsernet, og det var den tilbyderen som hadde det beste forholdet mellom pris og kvalitet basert på konkurransegrunnlagets fem tildelingskriterier, sier leder for kunde- og markedskommunikasjon i Norsk Tipping, Kristin Røe.

Les reaksjoner her: Full pott for Try-huset: - Er nok mange byråer som gjerne vil ha Norsk Tipping

De fem tildelingskriteriene bestod av følgende komponenter; betjeningsmodell (5%), kompetanse og erfaring (20%), referanseoppdrag (25%), case (30%) og priser (20%).  Røe ønsker ikke å oppgi timeprisnivået, men sier «det er sunt med flere ulike kriterier».

- Vår erfaring når pris er en av flere faktorer som spiller inn, er at ingen velges på bakgrunn av at prisene dumpes eller settes ekstremt høyt. Det er det heller ingen som er tjent med heller, sier hun.

Les også: Norsk Tipping legger mer i reklamepotten - sender Try, Pol og Hyper Redink ut i kamp om kontoen

Det er ikke noen selvfølge at vi skal samarbeide med Try og det skal være en fair konkurranse. Kristin Røe, Norsk Tipping

Sender Hyper Redink ut i kulden

For fire år siden var det også Try som sammen med sitt datterselskap Pol vant oppdraget, men da fikk Hyper Redink oppdraget med å lage all innholdsmarkedsføringen. Nå forsvinner Aller Media-byrået ut av byråoppsettet til Norsk Tipping.

- Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Hyper Redink, men bygget etter hvert så mye kompetanse på innhold selv at vi denne gangen samlet alt i en kontrakt. Mange av disse oppgavene løste vi etter hvert selv, sier Røe.

Røe sier samarbeidet med Try-huset og Hyper Redink har gitt Norsk Tipping verdifull erfaring.

- Vi har lært masse og det er to byråer med ulike DNA’er. Samtidig opplever vi at flere byråer utvikler en stadig bredere kompetanse og betjener en stadig større helhet, sier hun.

- Opplever du at byråene blir likere hverandre?

- Det vil alltid vær nisjer og rene PR-, event- og mediebyåer som har sin spisskompetanse. Men som den samfunnsaktøren Norsk Tipping er, trenger vi å jobbe med et selskap som er tett på kunden og som kan betjene oss raskt og effektivt innenfor flere fagdisipliner, sier hun.

Les også: Jackpot til Try og Redink i kampen om Norsk Tipping

Går for Try;

Leder for marked og kommunikasjon i Norsk Tipping går nok en gang for Try-huset i en byråkonkurranse. - Det er et miljø vi kjenner godt, sier hun.

Tre byråer i Norsk Tipping-finale

Markedssjefen ønsker ikke å si hvilke byråer som var nærmest å utfordre Try-huset denne gangen utover at det var tre byråer i finalen.

- Hva er det som vipper det hele i Trys favør?

- De leverte bra på flere av kriteriene og har kompetansen på hele kundereisen, noe som bare blir viktigere og viktigere for oss. Tilbudet til Try-huset synliggjorde en effektiv betjeningsmodell som vil ivareta kompleksiteten til Norsk Tipping, som spillselskap og samfunnsaktør. Dette gjelder spesielt innen strategiprosesser, konsept- og idearbeid, hasteoppdrag og langsiktig merkevarebygging i hele kundereisen, sier hun.

Hun sier videre at fremover vil merkevarene til Norsk Tipping flyte ganske fritt mellom både Try og Pol i den nye kontraktsperioden. 

- Pol fikk nettopp ny sjef. Hvordan spiller et sånt lederbytte inn i en slik byråvalgprosess?

- Det var en gledelig nyhet at Therese Becke begynner i Pol. Kjetil Botten Skogly har gjort en kjempegod jobb og vi samarbeidet godt med ham. Men det er en veldig robust kultur i Pol som ikke står og faller på en person og vi er sikre på at Therese kommer til å dra dette videre. Vi kjenner også Therese Becke godt fra tiden i Red, sier Røe.

I dag er det Red Denstu X som er mediebyrået til Norsk Tipping.

Try-samarbeid i snart 20 år

Samarbeidet mellom Norsk Tipping og Try har funnet sted i en årrekke i ulike konstellasjoner med et lit unntak på midten av 2010-tallet da McCann var inne et par år. Tidligere oppdrag har også inkludert flere byråer, men Try har som regel alltid vært å finne i byråoppsettet helt siden Try vant Gullfisken for filmen «Heia Tufte» for Norsk Tipping tilbake til begynnelsen av 2000-tallet. 

- Men Try-huset kjenner dere godt etter mange års samarbeid?

- Ja, det er et miljø vi kjenner godt.

- Hva er beskjeden til de byråene som nå tror at Norsk Tipping og Try skal samarbeide for evig og alltid?

- En skal aldri si aldri og den prosessen vi nå har sluttført viser at det er veldig tight og ingen walk over. Det er ikke noen selvfølge at vi skal samarbeide med Try og det skal være en fair konkurranse. Norsk Tipping er alltid opptatt av å få det beste markedet kan tilby og vi jobber veldig grundig i slike prosesser, sier Røe.

Teamet i Norsk Tipping:

Prosjektgruppen til Norsk Tipping har foruten Kristin Røe bestått av Ida Mellbye Løvås, Tove Kristin Liberg, Sigurd Torgersrud og Rita Helgesen.

Try og Pol sjarmerte Norsk Tipping - vinner reklamekontrakt på over 100 millioner