Går i humorkrigen for TV 2: - Det er det pinligste jeg ser

BERGEN (Kampanje): TV 2-topp tror kanalen tidligere har slitt med troverdigheten i Humor-Norge. Nå skal Espen Eckbo, Ylvis-brødrene og Senkveld-gutta løfte satsingen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Dag Robert Jerijervi Journalist

Torsdag inviterte TV 2 presse og reklamekjøpere til Grieghallen i Bergen. Her presenterte de høstens TV-meny, og som kanalen tidligere har meldt var det denne gangen en rekke nye humorkonsepter med i miksen. For halvannet år siden lanserte TV 2 et mål om å ta humortronen fra TVNorge, og i månedene som har fulgt har den ene humorprofilen etter den andre meldt overgang til kanalen.

Med seg på humorlaget har TV 2 fått tidligere TVNorge-profiler Espen Eckbo og Bård og Vegard Ylvisåker, i tillegg til at Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen har funnet tilbake til hverandre. I tillegg jobber Harald Eia og Petter Northug med et nytt humorkonsept for kanalen.

- Dette er et langsiktig arbeid, og i denne fasen har vi vært opptatt av å skaffe oss profiler og gode ideer rundt profilene våre, sier programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2, Trygve Rønningen til Kampanje.

Han tror TV 2 tidligere kan ha slitt med troverdigheten rundt satsingen sin i Humor-Norge fordi andre kanaler har satset mer å sjangeren.

- Komikere har lyst til å ha et godt hjem. Nå er det flere og flere som har lyst til å jobbe med oss fordi vi har en uttalt strategi på humor. Når én kommer, så kommer det flere, og sånn klarer vil lage et sted der humoristen har lyst til å være.

Les også: Ylvis-brødrene, Eckbo-jul og «føkkings» Fladseth – her er høstens nyheter på TV 2

- Mange av disse profilene er godt kjente navn. Er det det som fungerer best for TV 2 nå?

- Jeg tror det er en kombinasjon. Du er nødt til å forsøke å lage «edgy» humor, for å si det på norsk, men det er krevende og faren for å feile er mye større. Så du vil se en blanding.

- Hadde vært for ille om Asbjørn ble kansellert

Espen Eckbo, som i mange år har laget underholdning for TVNorge og Warner Bros. Discovery, står i år klar med en ny sesong av «Asbjørns julekalender» på TV 2.

- Hva skal du gjør for at dette ikke blir likt noe du allerede har gjort for Discovery?

- Asbjørn er Asbjørn. Det gjelder å sørge for at han ikke forandrer seg så mye egentlig. Han kommer ikke med nyblekede tenner og botox fra haka til panna. Han er tro mot sine egne verdier, så det blir ikke noe «TV 2-fisering» av Asbjørn, sier Eckbo til Kampanje.

Les også: Eckbo tar med seg TVNorge-suksess til TV 2: - Helt utdatert i 2023

Han forteller videre at han er spent på hvordan julekalenderen vil bli mottatt, men der folk flest håper prosjekter blir fullført på en god og fornuftig måte, er Eckbo åpen for at dette kan ta en helt annen retning.

- Ingen kan være trygge på hva som er greit i 2023, særlig ikke Asbjørn. Så det er helt klart en viss fare for at selv Asbjørn kan bli kansellert i løpet advent.

- Du har jo allerede laget en karakter som har blitt kansellert – du går ikke for Asbjørn?

- Det er godt mulig Asbjørn plumper uti 3. desember og går over en eller annen strek. Det hadde vært for ille om Asbjørn ble kansellert.

Men selv om kanalen er ny, er Eckbo soleklar på at han ikke jakter noen spesiell målgruppe.

- Prøver du å nå de unge? Hvordan skal du klare det?

- Nei. Jeg har ingen agenda om å nå de unge. Det er de unge som får finne frem til meg hvis de er interessert, og så holder jeg bare på med det som gir mening for meg. Det er det pinligste jeg ser. Voksne folk som dummer seg ned i håp om å appellere til 20-åringer, det gidder jeg ikke, sier Eckbo og legger til:

- Men hvis yngre synes det jeg driver med er interessant, så er det selvfølgelig kult om de vil se på. Hvis ikke, har jeg full forståelse for at andre komikere kanskje appellerer mer til dem.

- Handler om frihet og tillit

Brødreparet Bård og Vegard Ylvisåker meldte i 2022 overgang fra Discovery til VGTV. Tidligere i år ble det klart at de nok engang bytter beite. Denne høsten skal de på TV 2-skjermen for første gang med programmet «Ylvis mot Ylvis».

- Hvordan er det å være i TV 2-systemet for første gang?

- Det er fantastisk. Det er overdådig, sier Vegard.

- For vår del måles sånne samarbeid ofte med hvor mye frihet og tillit man får fra kanalen til å holde på med sitt. Og der har vi vært godt vant i både TVNorge og VGTV, og vi møter det samme her. Så vi er bortskjemte, og får lov til å jobbe med akkurat det vi vil, fortsetter Bård.

Les også: TV 2 styrker humorsatsingen - henter Ylvis-brødrene

Med seg som programleder har de fått musiker Emilie Nicolas. Dette er første gang hun har en slik rolle. Tidligere har hun blant annet hatt en rolle i TV-serien «Hvite Gutter» hos Warner Bros. Discovery.

- Hvordan blir det å tre inn i programlederrollen?

- Det er noe nytt. Det har jeg aldri gjort før, men det går sikkert greit, sier Nicolas.

Trioen forteller at programmet er en blanding av et musikk- og konkurranseprogram. De håper på god familiestemning når programmet vises på TV.

- Jeg tror målgruppen må være menn, kvinner og non-binary i alderen 0 til 73 år. Intet mer, intet mindre, sier trekløveret.

Ylvis blir med andre ord gjenforent med sin tidligere TVNorge-kollega Eckbo. Skal vi tro en spøkefull Bård Ylvisåker, skal ikke det være helt tilfeldig.

- Det er veldig hyggelig. Jeg spiste en cæsarsalat med Espen Eckbo en gang og sa at «nå skal vi begynne å jobbe med TV 2». Og neste gang jeg snakket med han så jobbet han i TV 2. Så du skal være veldig forsiktig med hvem du spiser sæsarsalat med.

- Vi må være oss selv

Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen står også klare i TV 2s humorrekker. Trioen var sist på skjermen sammen da Numme og Rønneberg ledet «Senkveld», og Svendsen var deres sidekick. Etter Senkveld har trioen drevet hvert for seg i TV-sammenheng, men er nå samlet igjen i «Kjendis AS».

- Det er stas å være samlet igjen. Vi har ventet på en anledning til å gjøre noe sammen på skjermen igjen, og at det blir en humorserie om å drive management for kjendiser – det blir ikke bedre, sier Rønneberg og Numme til Kampanje.

- Er det et kompliment at TV 2 henter dere tilbake for å drive humorkrig mot NRK og TVNorge?

- Klart det er hyggelig. Jeg er stolt av det, det må jeg si, sier Numme.

- Vi skal være med i humorkrigen. Vi har vært med i TV-krigen i mange år, vi har vært med i talkshow-krigen og nå er det humorkrigen, fortsetter Rønneberg.

Og at de går i krigen med et nytt konsept gjennom skuespillerveien tror de «ikke er så dumt».

- Jeg tenker at hvis vi skulle børste støv av «Senkveld» med Truls som assistenten vår – det hadde føltes litt bakpå. Det er gøy å komme tilbake til TV 2 med noe vi synes er fresht, sier Rønneberg.

- Eckbo forteller at de unge må finne han om de er interessert. Har dere samme innstilling?

- Man må jo det. Det er ikke sånn at vi driter i de unge, men vi prøver jo ikke heller. Vi tror det kan være en veldig grei miks av mennesker i serien vår. Det er gøy å se at Thomas skal gjøre Leah Isadora Behn til en fornøyd profil, så vi kan signere henne til Kjendis AS. Det er en morsom kontrast, sier Rønneberg.

- Men vi må være oss selv, og hvis de som er yngre liker det, så er vi glade for det. Hvis ikke, så er det helt greit det også, legger han til.

Går i humorkrigen for TV 2: - Det er det pinligste jeg ser