Høyre lanserer ny logo og digitalstrategi - henter inspirasjon fra P3 og Nike

Vraker den gamle nettsiden, bytter ut blåfargen og blir grønnere. Se den nye visuelle profilen til Høyre her.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Startskuddet for valgkampen går ikke offisielt før på nyåret, men allerede nå legger Høyre grunnlaget med lanseringen av ny logo, nye nettsider og ny kommunikasjonsstrategi. 

- Nå nærmer det seg valg og vi har gått over våre egne kanaler og sett på hvordan vi fremstår utad, og hva kan vi gjøre for å gjøre politikken vår mer tilgjengelig for folk. Da er det naturlig at vi forbedrer vår digitale kommunikasjon med et tydelig uttrykk og forenklet språk, sier digitale medier-sjef i Høyre, Cecilie Victoria Jensen, til Kampanje.

Arbeidet med ny nettside og ny visuell identitet har foregått parallelt.

- Vi har en visuell profil som egentlig er fra 2000, og det har skjedd en del siden den gang. Vi har tatt en skikkelig vinterrengjøring og sett kritisk på alt, sier rådgiver for visuell utforming, Christian Hushovd.

De har ikke bare hentet inspirasjon fra politikken i arbeidet med den nye strategien.

- Vi sammenligner oss med de andre partiene, men også alle de andre der ute vi konkurrerer med til daglig, særlig på reklamemarkedet. 

Ny logo:

Den nye logoen til Høyre har fått en mer energisk blåtone og skal være enklere å bruke i digitale kanaler enn den forrige, som sist ble oppdatert i 2012. Foto: Høyre

- Vi har funnet den sterkeste blåfargen som er mulig å bruke

Den nye logoen er snarlik den gamle, og vimpelen er bevart, men både fargen og formen er strammet opp. Det nye designet skal både være enklere å bruke digitalt og mer iøynefallende. Den gamle, litt matte blåfargen er byttet ut med en mer energisk variant.

- Vi har funnet den sterkeste blåfargen som er mulig å bruke, sier Christian Hushovd.

Han sammenligner fargen med den som brukes på skiltene på motorveien.

- Den oppfattes veldig raskt av de som er ute og kjører, og dert er samme stoppeffekt vi vil ha når du blar gjennom feeden på Facebook.

Vimpelen ble innført i logoen i 1987. Den skal symbolisere frihet, optimisme og fremgang, og det var det ikke aktuelt å bytte ut.

- Egentlig ikke. Vi trenger en bro mellom det gamle og det nye. Vi er et konservativt parti, og vi skal ikke ha en revolusjon, men en evolusjon. Vi skal forandre for å bevare. 

I tillegg til blåfargen, innfører Høyre også en rekke andre, sterke farger i sin designmanual som kan brukes i tillegg, inkludert en grønnfarge.

- Det er støttefarger for å gjøre profilen vår mer spenstig og moderne. Det er litt mer «knæsje» farger enn vi tradisjonelt har brukt, sier digital rådgiver Christian Schjelderup i Høyre.

- Historisk har man bygget opp profilen etter trykksaker, men nå bygger vi den opp mer etter digitale flater, og i sosiale medier pumper vi opp budskap hver eneste dag og har sett behov for å utvide uttrykket vårt, sier Cecilie Victoria Jensen.

Gjennom tidene:

Høyre-logoen slik vi kjenner den tok form i 1987 og ble modernisert i 2000. I 2012 fikk den en liten justering, men nå får den sin største overhaling på 20 år. Foto: Høyre

Skal knuse myter om Høyre

Høyres digitalavdeling består av syv ansatte som lager kreativt innhold til egne og betalte kanaler. Christian Hushovd har bakgrunn fra designbransjen, mens Cecilie Victoria Jensen er tidligere Dagbladet-journalist. Christian Schjelderup kommer fra mediebyrået Carat.

- Vi er flere som har kommet til Høyre fra utenfor politikken og vi har ikke latt oss begrense så mye av de politiske partiene sine grensesnitt, sier Schjelderup.

- Vi har vært opptatt av å løfte blikket og se ut mot store og internasjonale aktører. Vi har tatt inspirasjon fra NRK P3, som er et godt eksempel innenlands, og Nike i utlandet. Både med tanke på visuell identitet og med nettsidene, fortsetter han.

Høyre skroter også den gamle nettsiden. De har sett til større merkevarer og norske mediehus for å lære av hvordan de driver med digital historiefortelling. Resultatet har blitt nettsider som skal være mer interaktive enn andre partiers, med mye bilder, filmsnutter og enklere språk.

Der skal Høyre også knuse myter om Høyre. 

- I politikken eksisterer det en del myter om partier, og for vår del er det viktig å eie historiene og fortelle vår side av saken, sier Schjelderup.

- Blir det Høyres versjon av Faktisk.no?

 Nei, det er ikke en faktasjekk, det handler om hva Høyre mener. Venstresiden påstår for eksempel stadig at Høyre er mest opptatt av skattelette til de rikeste. Det er helt feil! Høyre er for skattelettelser for folk flest. Vi mener også at de som har mest, skal bidra med mest skatt. På nettsiden får folk mulighet til å lese lengre resonnementer rundt det.

Med den nye nettsiden følger også en digital verktøykasse for de mange frivillige som skal drive valgkamp det neste året.

- Vi er et politisk parti og er tuftet på frivillighet. Å lage en god verktøykasse for frivillige, både lokale, tillits- og folkevalgte, gjør at det blir langt enklere å kommunisere på en bedre måte, sier Schjelderup.

I tillegg til å flytte store deler av mediebudsjettet fra tradisjonelle til digitale kanaler, varsler rådgiveren noen nyvinninger i neste års valgkamp.

- Med den nye visuelle profilen vil vi også gjøre inntog på noen kanaler som vi ikke har hatt god nok tilstedeværelse før, sier han hemmelighetsfullt.

Den nye nettsiden skal etter planen lanseres tirsdag 8. desember klokken 15.

Flere farger å spille på:

Sokker, Facebook-profiler, buttons, kaffekrus og Instagram-annonser er bare noen av bruksområdene til det nye visuelle designet. Her ser du også de nye fargene som skal støtte opp om hovedfargen. Bilde: Høyre

Høyre lanserer ny logo og digitalstrategi - henter inspirasjon fra P3 og Nike