Ny XXL-topp velger seg reklamebyrå: - Vi kunne tenke oss et nytt blikk på det kreative

- Jeg kommer fra telekom, og har en helt annen bakgrunn. Det er en skikkelig bratt læringskurve, sier den nye kommersielle direktøren til XXL.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad
Caroline Walø Harstad Journalist

I høst har sportsutstyrkjeden XXL jaktet etter en kreativ byråpartner som skal komplettere dagens byråsamarbeide. Kommersiell direktør Kjersti Jamne forteller at de er i en spennende fase, og at både kundene og bransjen utvikler seg i en rasende fart.
 
- Vi i XXL har knallsterke ambisjoner på at vi skal være førstevalget i alle våre markeder, sier hun.
 
Hun mener de har et godt utgangspunkt, men ønsker å bli enda bedre, også i markedskommunikasjonen.
 
- Derfor har vi sett oss om etter et kreativt miljø som kan bidra til å styrke merkevaren til XXL ytterligere. Vi har gjennomført en lang og grundig pitsjprosess, og vi er veldig fornøyde med valget vårt av ny, kreativ partner i Anorak, forteller hun.
 
Jamne sier til Kampanje at totalt ni byråer deltok i prosessen. Reklamebyrået Anorak skal ha imponert fra første stund, og beskrives som flinke og engasjerte med gode kreative idéer, sterk dedikasjon og bra forståelse av «hele salgstrakta» og hva som må til for at XXL skal lykkes.
 
- Vi gleder oss veldig til fortsettelsen, og er allerede i gang for fullt med å forberede oss på å skape magi i 2021, fortsetter hun.
 
Jamne sier hun ikke har jobbet med byrået tidligere

Les mer: Tidligere Telia-topp tar ansvaret for markedsføringen i XXL

Vi er veldig stolte av, glade for og ydmyke over å ha trykket det lengste strået i det vi opplevde som skarp konkurranse. Kine Werenskiold, Anorak

Skal jobbe sammen internasjonalt

Ifølge den kommersielle direktøren var det ikke hun alene som dro i gang arbeidet med pitsjen. Den er et resultat av en lengre prosess. Jamne forteller at de har sett på den totale byråporteføljen, et arbeid som begynte før hun kom inn i selskapet.
 
- XXL har jo omorganisert i høst, så vi har en kommersiell avdeling som har totalansvaret for hvordan vi jobber i kundefront, og vi har salg- og markedskanaler på tvers av land, sier hun.
 
Anorak skal ikke bare jobbe med merkevaren XXL i Norge, men også internasjonalt.
 
- Vi opererer som én merkevare og kjører det meste av kommunikasjonen vår på tvers av land, sier hun.

Når det gjelder kommunikasjonen til XXL synes Jamne kjeden har gjort imponerende mye riktig siden etableringen for 20 år siden, men mener at det også kan være greit å fornye seg innimellom. 
 
- Vi kunne tenke oss et nytt blikk på det kreative, og vi lar oss fortsatt utfordre, sier den kommersielle direktøren.
 
Selv om XXL nå har inngått samarbeid Anorak, betyr ikke dette at samarbeidet med Schjærven er avsluttet. Jamne beskriver sistnevnte som en av XXLs nøkkelpartnere også i 2021.
 
- Vi skal fortsette å jobbe ekstremt tett også neste år og fremover, understreker hun.

Les også: XXL-topp slutter etter kort tid - går tilbake til Volvo 

- Skikkelig bratt læringskurve

Selv har ikke Kjersti Jamne jobbet lenge i selskapet. Hun tok over rollen som kommersiell direktør i sommer, og beskriver de første månedene som «innmari gøy».
 
- Det er gøy å jobbe med en så sterk merkevare. Jeg har sjelden vært et sted der det er så mange engasjerte mennesker som brenner for merkevaren og det man leverer. Her møter man lett folk i gangen som lar seg engasjere i en dyp diskusjon om egenskapene til en joggesko eller hvilken toppturski som er den beste i år. Det er passion, sier hun.
 
Hun har tidligere jobbet som leder for privatmarkedet i Telia Norge, og sier hun har mye å lære. 
 
- Jeg kommer fra telekom, og har en helt annen bakgrunn. Det er en skikkelig bratt læringskurve, forteller hun. 
 

Sluttet og begynte igjen: Kine Werenskiold og Lena Sarset går inn i toppledelsen til Maria Aas-Eng i Red Dentsu X.

Kine Werenskiold gikk sammen med Lena Sarset inn i toppledelsen i Red Dentsu X, men Werenskiold gikk raskt tilbake til byrået hun kom fra, Anorak. Nå skal rådgiveren jobbe med XXL fremover på kundesiden.

Retter blikket mot 2021

Det er ikke første gang Anorak får prøve seg på Norges største sportskjede, men nå har samarbeidet blitt formalisert.

- Anorak har vært så heldige å løse et par oppdrag for XXL i inneværende år, og har lært en fremoverlent, flink og entusiastisk organisasjon å kjenne, sier rådgiver i Anorak, Kine Werenskiold, til Kampanje 
 
Byrået er glad for å bli invitert i en byråkonkurranse, hvor de gikk «all in» for å få mulighet til å fortsette å være med på reisen XXL har begynt på.
 
- Vi er veldig stolte av, glade for og ydmyke over å ha trykket det lengste strået i det vi opplevde som skarp konkurranse, fortsetter Werenskiold.
 
Blikket er nå rettet mot 2021, og byrået har ambisjon om å bidra til å skape enda mer verdi rundt merkevaren XXL. Kjerneteamet til XXL i Anorak er kreatørene Jens-Petter Aarhus og Hallvard Fjellbraathen, designer Yngve Nilssen, innholdsrådgiver Silje Strømmen, prosjektleder Silje Tobiassen, strategisk planner Simen Hanssen, og nevnte Werenskiold.

Les også: Slutt på løp og kjøp i ny XXL-kampanje - se ny reklamefilm her

Ny XXL-topp velger seg reklamebyrå: - Vi kunne tenke oss et nytt blikk på det kreative