Milliongjeld i Good Morning Naug - så mye skylder byrået

Slik var den økonomiske situasjonen i byrået da det ble slått konkurs.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Nafisa Zaheer Journalist

Onsdag møtte styret i reklamebyrået Good Morning Naug opp i Oslo tingrett for å slå selskapet konkurs. Beslutningen om å melde oppbud ble tatt på et ledermøte fredag før helgen og de ansatte ble informert mandag denne uken om at konkurs var uunngåelig.

- Det er bare en forferdelig situasjon, har partner og rådgiver Eldar Skylstad uttalt til Kampanje.

Good Morning Naug hadde et underskudd på syv hundre tusen i fjor. I år har det godt fra vondt til verre ifølge rådgiveren.

- Etter sommeren begynte vi å kjenne at det var stille. Da var vi i tillegg i gang med en nedbemanning av tre personer, i tillegg til permitteringene og vi gikk alle frivillig ned i lønn med ti prosent. Så stoppet det helt opp i slutten av oktober og vi hadde ingenting å gå på.

Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett har styret i Good Morning Naug oppgitt en samlet gjeld på 5,7 millioner kroner. Selskapets aktiva har en anslått verdi på rundt 1,5 millioner kroner i form av utestående fordringer og kontorutsyr.

Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett er selskapet insolvent og vilkårene for konkurs er dermed oppfylt.

«Retten legger opplysningene i begjæringen til grunn. Selskapet antas derfor å være ute av stand til å dekke forpliktelsene sine etter hvert som de forfaller. Betalingsvanskene er ikke av forbigående art, slik at selskapet er illikvid. Det fremgår at gjelden er større enn verdien av eiendelene og selskapet er insuffisient», står det i kjennelsen.

Les også: Nytt reklamebyrå til skifteretten – nå er det også god natt for Good Morning Naug

- Ikke sikkert kjøperne står i kø

Advokat Johan Ratvik er oppnevnt som bobestyrer i konkursboet. Han forteller at konkursbehandlingen er på et tidlig stadium.

- Hvem er de største kreditorene? 

- De har ikke fått fordringshenvendelser enda. En god del leverandørgjeld på 1,1 millioner kroner, også er det et spørsmål om det er en god del skyldige feriepenger, og noe merverdiavgift og arbeidsgiveravgift, sier han.

- Er det noen nøkkelmedarbeidere som kan komme til å legge inn et bud på boet?

- Styreleder i Good Morning Naug sier de har sett på muligheten selv, men mener det ikke er bærekraftig. Det er heller ingen andre som har meldt noen interesse til å overta. Det er tøffe tider i denne bransjen, så det er ikke sikkert at kjøperne står i kø.

Les mer: Good Morning-gründer om konkursen: - Vi fortjente ikke denne skjebnen

Aldri opplevd tøffere marked

Det har ikke lyktes Kampanje å få en kommentar fra styreleder Helge Onsum i Good Morning Naug på tallene som kommer frem i kjennelsen.

Onsdag uttalte Onsum at han i sin lange fartstid i bransjen aldri har opplevd et tøffere marked.

- Vi beklager at selskapet har vært nødt til å melde oppbud og tenker først og fremst på de ansatte og på våre kunder. Styret har jobbet hardt for å minimere tapene for våre samarbeidspartnere og kreditorer og heldigvis er kreditorlisten relativt kort.

Les mer: Byrågründer om reklamekonkursen: - Ekstremt vanskelig tid

Milliongjeld i Good Morning Naug - så mye skylder byrået