Trigger bekrefter permitteringer

- Det er vanskelig for dem det gjelder, sier byråleder Bente Kvam Kristoffersen.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Dette året har vært tøft for både medie- og kommunikasjonsbransjen. Tidligere i år varslet TV 2 at mediehuset må kutte 400 millioner kroner i kostander og at de må kvitte seg med totalt 120 årsverk. 

I den kreative bransjen har permitteringsvarsler, permitteringer, nedbemanninger og konkurser - dessverre satt sitt preg på 2023. Kampanje har den siste tiden omtalt flere store reklamekonkurser i byråer som SMFB Dinamo, McCann, Kikut, Ko&Co, Hausmann, Good Morning Naug - og sist i kommunikasjonsbyrået Fete Typer.

Les mer: Fete Typer går mot konkurs: - Nå går det ikke lenger

For en måned siden var det Try som måtte permittere, og tidligere i år kunne Kreativt Forums undersøkelse «Bransjepuls», slå fast at nær én av fem byråer har permittert ansatte og at én av fire vurderete permittering.

Les mer: Herjes av konkurrser og permitteringer - overskuddene stuper i norske reklamebyråer

Trigger-sjefen måtte sende ut permitteringsvarsel i høst, og mandag berefter Kristoffersen til Kampanje at byrået har måtte permittere ansatte.

- Ja, det kan jeg bekrefte, sier hun.

Kristoffersen ønsker ikke å gå inn på hvor mange ansatte det gjelder.

- Det er så vanskelig for dem det gjelder og det følger med så mye negativitet rundt dette. 

Hun er forsiktig optimist for neste år.

- Det er mye usikkerhet i bransjen og det er ytre forhold som påvirker bransjen. Jeg er forsiktig optimist, men jeg tror nok at 2024 blir et tøft år.

- Man kan ikke være naiv i et slikt marked med de påvirkningene vi har opplevd det siste året. Og særlig når man ser og leser om bransjekolleger man har stor respekt for, dessverre ikke klarer å fortsette. Da går det kaldt nedover ryggen og vi kjenner at det virkelig er vanskelig om dagen, avslutter hun.

Trigger teller 41 ansatte.

Trigger bekrefter permitteringer