Maria Aas-Eng slutter i Komplett etter kort tid: - Jobben stod ikke til mine forventninger

En av landets mest populære medieledere fant seg ikke til rette utenfor bransjen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Tidligere leder av mediebyrå-gruppen Red Media, Maria Aas-Eng, står uten jobb. Rett før jul i fjor sa hun opp sin stilling som administrerende direktør for B2C i Komplett.no, en rendyrket nettbutikk innenfor hovedsakelig elektronikk. Aas-Eng begynte i netthandelsbutikken i fjor sommer. Dermed ble det et kort opphold i Komplett for den tidligere byrålederen Aas-Eng som har vært en av medie- og kommunikasjonsbransjens mest populære ledere de siste årene. I 2018 ble hun kåret til bransjens mest populære leder i en større bransjeundersøkelse.

- Jeg sa opp min stilling i desember og forlot selskapet før jul, sier Maria Aas-Eng til Kampanje.

Før hun startet opp i Komplett var Aas-Eng daglig leder i Red-gruppen og mediebyrået Red Media Consulting hvor hun startet opp i 2015. Hun ledet byrået gjennom det som stort sett har vært en fem år lang opptur preget av positive nyheter og vekst, med salget av Red-gruppen til Dentsu Aegis i 2018 som en stor milepæl. Før det ledet hun blant annet mediebyrået PHD.

- Hvorfor valgte du å slutte i Komplett etter så kort tid?

- Jobben i Komplett stod ikke til mine forventninger. Jeg jobbet der i fem måneder, sier Aas-Eng.

- Hvordan var det å jobbe i Komplett? 

 - Jeg har ingen ytterligere kommentarer til det, sier hun.

Aas-Eng har tjent gode penger underveis i byråbransjen. Hun eide rundt 13 prosent av aksjene i Red-gruppen da Dentsu Aegis kjøpte byrånettverket i 2018. 

Les også: Kampen mot verdens reklamegiganter byttes ut med Amazon - Aas-Eng er klar for ny jobb

Vi synes det er leit at Maria valgte å slutte etter bare fem måneder i Komplett, og tar til etterretning at hun opplevde at jobben ikke ble som forventet. Kristin Hovland, kommunikasjonssjef i Komplett

- Det har vært en lærerik høst

Maria Aas-Eng startet i Komplett den 1. august starter hun i jobben som sjef for en av Norges største nettbutikker og gledet seg til å ta fatt på nye utfordringer.

- Det skal bli spennende å bli kjent med og lære av Nordens ledende netthandelsmiljø og så skal vi sammen bygge markedets beste salg og markedsførings team, sa hun til Kampanje i fjor sommer.

Hun forlater et selskap som i koronaåret 2020 har hatt en fantastisk reise. Norges største, rendyrkede nettbutikk økte salget med over 30 prosent i fjor til snaue ti milliarder kroner.

- Var det ikke morsomt å sitte i en av landets ledende netthandelsmiljøer i denne perioden? 

- Jeg møtte mange dyktige kolleger i Komplett som imponerte meg veldig. Mange av de har vært der lenge og besitter en helt unik kompetanse innenfor netthandel. Slik sett var det en lærerik høst, sier hun.

- Leit at hun slutter

Det er investor Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica som eier Komplett og som nylig varslet en børsnotering av selskapet i løpet av året.  Da Aas-Eng ble ansatt var selskapet svært fornøyde over å få «en av landets mest erfarne digitale markedsførere» med på laget. Gleden ble imidlertid kortvarig.

- Vi synes det er leit at Maria valgte å slutte etter bare fem måneder i Komplett, og tar til etterretning at hun opplevde at jobben ikke ble som forventet. Vi ønsker Maria all mulig lykke til videre, og har foreløpig besatt stillingen med en midlertidig ansettelse inntil vi finner en permanent løsning, sier Kristin Hovland, kommunikasjonssjef i Komplett, til Kampanje.

 

Falt ut av lederkåring

Nylig kunne Kampanje omtale den ferske «Bransjerapporten» til rekrutteringsselskapet Teft som tradisjonen spør hvilke ledere som har utmerket seg positivt det siste året. For første gang var Maria Aas-Engs navn falt ut av Topp 5-listen som ble toppet av mannen som kjøpte Aas-Engs mediebyrå, Paal Fure fra Dentsu.  

- Var det trist å se at du var ute av denne listen etter så mange år på toppen?

- Med tanke på at jeg ikke lenger jobber i mediebransjen, så er det helt riktig og forventet at jeg ikke er med der. Men jeg er veldig glad for å se at det nå er flere kvinner der. Første gang jeg toppet den kåringen var det kun meg, men de siste årene har det blitt flere. Det er veldig bra! Og så blir jeg litt ekstra glad for å se Bente Kvam Kristoffersen på listen. Bente er en leder jeg virkelig ser opp til og en leder som fortjener det, sier Aas-Eng.  

- Savner du byråbransjen og er du åpen for en retur?

- Som jeg sa til Kampanje i fjor, så kommer jeg nok ikke til å lede et mediebyrå igjen. Men jeg har på ingen måte sagt et bevisst farvel for alltid til media og kommunikasjonsbransjen. Jeg vurderte flere spennende muligheter i den retningen i fjor og gjør det gjerne igjen nå, sier hun.

Les også: Maria Aas-Eng om fremtiden: - Ferdig med mediebyråbransjen for nå

Maria Aas-Eng slutter i Komplett etter kort tid: - Jobben stod ikke til mine forventninger