Slår opp med Red etter nesten 15 år - vil doble markedsandelen med nytt byrå

- Vi har hatt et fantastisk fint samarbeid med Red i mange år, sier markedssjefen i Ice.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie Journalist

På tampen av 2020 gjennomførte mobiloperatøren Ice en større pitsje-runde, og det var byrået Starcom som gikk av med seieren. 

- De blir vår nye totalleverandør på mediekjøp fremover, og derfor en svært viktig strategisk partner, sier Beathe Stangeland Eide, marked- og merkevaresjef i Ice i en melding. 

Eide ønsker ikke å røpe hvor mange byråer som deltok i runden, men sier til Kampanje at de inviterte bredt, og at hun ble imponert over kvaliteten i leveransene til byråene som deltok. 

- Vi har hatt et fantastisk fint samarbeid med Red i mange år, og de er en viktig grunn til at vi nå har over ti prosent markedsandel. Vi er Nordens raskest voksende mobilselskap og har hatt vekst hele 21 kvartaler på rad og har store ambisjoner for fremtiden. Vi vurderte Starcom til å være den foretrukne partneren til å jobbe med reisen fra ti til 20 prosent markedsandel, sier Eide.

Hun kom til Ice fra konkurrenten Telenor ved inngangen til 2020 og har vært i selsakpet i litt over ett år. 

Les også: Stangeland Eide slutter i Telenor - nå går hun til konkurrenten

Det er naturligvis veldig trist å miste en kunde som vi har jobbet så tett med så lenge. Christian Espeseth, Red Dentsu X

- Investere mer i markedsføring

- Når ble ambisjonen om å doble markedsandelen satt, og har dere en frist for å nå målet? 

- Vi har store ambisjoner og er trygge på målet om å nå 20 prosent markedsandel på mellomlang sikt. Det er en stund siden vi kommuniserte det målet til markedet, men det var ved årsskiftet i fjor at vi fullførte reisen fra null til ti prosent, og dermed startet det vi mener er et nytt kapittel i Ice-historien, sier Eide. 

Hun sier at Ice investerer milliarder for å etablere den helt nødvendige konkurransen i det norske markedet. 

- Milliardene er i vår dekning, ikke i media. Men vi skal fremover snakke mye mer om våre investeringer i et helt nytt nasjonalt mobilnett. Våre undersøkelser viser at forbrukerne vet for lite om hvorfor det er viktig og hvilke fordeler de får etter hvert som vi i Ice investerer enda mer i vår egen infrastruktur. Å utvide hva vi forteller det norske folket innebærer også at vi er villige til å investere mer midler i markedsføring. Vi vil de neste årene være en større annonsør i norsk målestokk, uten at vi ønsker å nevne konkrete beløp her. Vi skal bruke de kanalene vi til enhver tid mener er riktig for å nå frem til kundene der ute.

Les også: Ny Ice-kampanje fra Nord DDB: - Euforisk univers

Starcom: - Skal sikre vekst for Ice

Eide sier at de valgte Starcom fordi byrået fremstår som innovative, med solid kompetanse innen kommunikasjon, medier og teknologi. 

- Markedsavdelingen i Ice skal samarbeide tett med Starcom fremover og jobbe hardt for å sikre at innhold, medieflater og data spiller på lag med målene om å skape opplevelser for forbruker og gode forretningsresultater, sier Hanne-Sophie Y. Solhaug, marketing manager hos Ice.

Nina Skotte, forretningsdirektør i Starcom, sier at de ansatte i byrået er stolte og ydmyke over at Ice har valgt dem til å være med på reisen de skal ut på. 

- Ice er en fantastisk spennende merkevare å jobbe med. Med sitt eget landsdekkende og moderne mobilnett er de den virkelige utfordreren til det sterke duopolet i det norske telekom-markedet. I så måte skal vi legge all vår kraft og energi i å sikre at media og kommunikasjonen bidrar til vekst for Ice og at de når sine mål for fremtiden, avslutter Skotte.

Tok over som byråleder:

Christian Espeseth tok over som byråleder i Red Dentsu X etter Maria Aas-Eng i fjor.

- Trist å miste en kunde

Christian Espeseth i Red Dentsu X forteller at de har hatt Ice som kunde siden 2008. Han sier at de strakk seg så langt de kunne i pitsje-runden, men at de dessverre ikke gikk seirende ut av prosessen denne gang. 

- Det er naturligvis veldig trist å miste en kunde som vi har jobbet så tett med så lenge. Teamet hos oss har gjort en fantastisk innsats og bidratt sterkt til Ice sin vekst gjennom alle disse årene. Det har vært en spennende reise hele veien i en bransje med store markedsendringer og ikke minst noen store konkurrenter. Sammen med Ice har vi fått lov til å ta del i en ekstremt konkurransesensitiv kategori, sier han.

Han legger til at Red Dentsu X hatt en veldig bra høst og vinter. 

- Vi har vunnet flere nye og veldig spennende kunder, så vi har allerede kompensert for bortfallet av Ice, sier Epseseth. 

Samtidig sier han at de nå står uten kunder innenfor telekom. 

- Vi har betydelig erfaring, kompetanse og entusiasme for kategorien, og jobber selvfølgelig gjerne med telekom igjen. Det er en meget spennende kategori og vi har erfaringen fra å bidra til etablering og betydelig vekst for den mest voksende utfordreren i kategorien gjennom mange år, sier Espeseth. 

Les også: Maria Aas-Eng slutter i Red Dentsu X – etterfølgeren er allerede klar

Slår opp med Red etter nesten 15 år - vil doble markedsandelen med nytt byrå