Halve Hausmann blir med over til nytt byrå: - Ambisjonene er å finne tilbake til storhetstiden

Daglig leder i M51 utelukker ikke å utvide staben ytterligere.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

I begynnelsen av januar skrev Kampanje om reklamebyrået Hausmann som slo seg selv konkurs like før jul. Merkevare og kundeavtaler ble deretter kjøpt opp av M51 Marketing.

Les også: Reklamebyrå slår seg selv konkurs: - Tungt å være liten når markedet snur

M51 har den siste perioden jobbet både med kundebasen og de ansatte i Hausmann for å kartlegge veien videre. Av de fire om var i Hausmann mot slutten er det klart at hovedaksjonærene Terje Banken og Rune Tyvold ikke blir med videre, mens kreatør-duoen Herman Lundin Mathisen og Mathias Nima blir med videre i «nye» Hausmann.

- Ambisjonene er å revitalisere Hausmann og finne tilbake til storhetstiden. Det betyr at vi skal fortsette å være en utfordrer i bransjen og benytte våre kreative egenskaper til å skape innhold som blir lagt merke til, sier Nima.

M51 oppgir at det fremdeles gjenstår arbeid med kundebasen. Hausmann hadde blant annet KLP Eiendom, Glasmagasinet, Aker Brygge og Mitt anbud på kundelisten.

Les også: Hausmann-kunder i tenkeboksen etter oppkjøp: - Ingen garanti for at de blir med videre

- Det at M51 ønsker å legge til rette for en satsning innen reklamebransjen er selvfølgelig en motivasjonsfaktor. Herman Lundin Mathisen og Mathias Nima

Takker tidligere eiere

Hausmann vil fortsette å hete Hausmann og gjøre de samme oppgavene som tidligere, men denne gangen som en del av M51 og med marketingbyrået i ryggen. M51 vil blant annet stille med tekstforfatter og kreativ rådgiver for å bistå duoen som ble med over. I tillegg vil Hausmann kunne benytte M51s design, film og performance-avdelinger på vegne av kundene.

Kreatørene ser frem til å bli med på M51-laget og satsingen under nye eiere.

- Først og fremst er vi utrolig takknemlige for den tiden vi fikk sammen med Rune og Terje i Hausmann, vi har veldig mye å takke begge for. Hausmann har i en årrekke vært en utfordrer i reklamebransjen, mens M51 er en utfordrer innen digital markedsføring, sier de og fortsetter:

- Det at M51 ønsker å legge til rette for en satsning innen reklamebransjen er selvfølgelig en motivasjonsfaktor. Så tror vi at den kompetansen vi får som et eget reklamebyrå under M51, gjør at vi kan tilby kundene enda bedre prosesser og tjenester.

Les også: Digitalbyrå skal drive konkursrammede Hausmann videre - overtar kundelisten

Vil være nytenkende

Mathisen og Nima flytter nå inn i lokalene til M51, som befinner seg på Aker Brygge i Oslo.

- Vi trives i rollen som utfordrere og ser frem til å sette vårt preg på reklamebransjen i årene som kommer. Sammen står vi bak flere store reklamekampanjer og føler oss trygge på at det er et behov for Hausmann i markedet. I en tid hvor reklamebransjen står ved et veiskille, ønsker vi å være en motreaksjon til reklametrehet og bestillingsverk fra kunder. For å sitere Øyvind Waage, «vi må ta tilbake kjærligheten for faget», sier Mathisen.

- De beste reklamekampanjene er de som skaper engasjement, og derfor er vårt mål at vi skal være en annerledes utfordrer til reklamebransjen. Med det ønsker vi å være nytenkende og bruke vår kreativitet til å skape resultater, fortsetter Nima.

Tok over:

M51-sjef Daniel Ervig og styreleder Helge Onsum tok over det som var reklamebyrået Hausmann.

Aktuelt å utvide

Daglig leder i M51, Daniel Ervig, forteller at det var en viktig målsetting å knytte til seg fagpersoner i Hausmann i forbindelse med å fortsette driften. Derfor er han glad for at både Mathias og Herman takket ja til å bytte kontorlokaler. 

- Det er ingen tvil om at vi har fått med oss to svært dyktige kreatører som er både unge, men allikevel har erfaring fra reklamebransjen. Nå som vi har tilført Hausmann ytterligere kompetanse gjennom å supplere med tekstforfatter og kreativ rådgiver, mener vi at teamet står veldig sterkt, forklarer Ervig.

Han understreker også at det kan bli aktuelt å utvide med flere ansatte for å styrke M51 sin satsning. 

- Vi er alltid på jakt etter dyktige ansatte som vil være med å styrke M51 som byrå. Det er en kontinuerlig og pågående prosess, det er imidlertid ingen hemmelighet at mange byråer sliter og at det er tøffe tider i bransjen. Samtidig ser vi muligheter for vekst og ønsker å fortsette å utvikle M51, sier Ervig. 

Kampanje har vært i kontakt med tidligere leder i Hausmann, Terje Banken, som forteller at han ikke ønsker å kommentere saken. I henhold til veien videre i karrieren forteller han at han skal bruke tid på å vurdere alternativer.

Halve Hausmann blir med over til nytt byrå: - Ambisjonene er å finne tilbake til storhetstiden