Ny TV 2-topp gjør comeback i mediebransjen: - Jeg trodde kjærlighetssorgen hadde gått over

Tidligere Schibsted-direktør vender tilbake til den norske medieindustrien, men denne gangen i TV 2.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Den nye organisasjonsdirektøren i TV 2 er på plass og Lene Eltvik Vindfeld har allerede hatt sine første dager på jobben i TV-kanalen med hovedkontor ikke langt unna der den 44-årige bergenseren bor.

- Jeg sitter i Media City i Bergen og kan se hjem samtidig som jeg kan se ned på Media City i Bergen når jeg sitter hjemme, sier Lene Eltvik Vindfeld til Kampanje.

Da nyheten om at Vindfeld gikk til TV 2 ble kjent i fjor høst, var det med tittelen organisasjonsdirektør. Men nå er det klart at Vindfeld også får ansvaret for kommunikasjonen på mediehuset. Hun tar over etter Sarah C. J. Willand som ble administrerende direktør i forlaget Cappelen Damm som også er en del av Egmont-familien. Med unntak av markedsføring får Vindfeld dermed en stilling som ligger tett på den samme jobben Willand hadde. 

- Det er på organisasjon og kommunikasjon mine interesser og kompetanse ligger og forhåpentligvis vil dette være et gode i arbeidet med å gjøre TV 2 til et enda mer slagkraftig selskap, sier hun.

Som sin forgjenger kommer Vindfeld til å jobbe tett med TV 2-sjef Olav Sandnes og hun går også rett inn i konsernledergruppen som dermed får en ny representant fra byen der kanalen har sitt hovedkontor. 

- Jeg er virkelig glad for å få Lene med på laget, fordi hun er en av de sterkeste fagpersonene jeg har møtt på dette feltet. I tillegg har hun i mange år har jobbet tett på redaksjonelle miljøer, som gjør at hun har stor forståelse for oppdraget vi forvalter, sa sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes da Eltvik ble rekruttert. 

Les også: Hun har håndtert nedbemanning, metoo og konflikter i TV 2: - Har vært krevende dager

Det er litt som å komme hjem til et sted jeg kjenner, men likevel ikke har vært før. Lene Eltvik Vindfeld, TV 2

Har jobbet i Schibsted tidligere

Lene Eltvik Vindfeld har mange års erfaring fra mediebransjen tilbake på 2000- og 2010-tallet i Schibsted, men kommer sist fra en tilsvarende stilling i Sbanken der hun var leder for organisasjon, lederskap og kultur i banken. Vindfeld har også erfaring som konsulent fra PWC.  

- Så nå kan du dresse litt ned i TV 2? 

- Ha ha, det var en veldig uformell kultur i Sbanken som egentlig ligner ganske mye på den jeg har møtt i TV 2. De ligner mye på hverandre. 

- Hvordan tror du det blir å jobbe i TV 2? 

- Det blir veldig, veldig kjekt og jeg har gledet meg til å begynne. Det er litt som å komme hjem til et sted jeg kjenner, men likevel ikke har vært før. Den pulsen og det oppdraget som TV 2 er satt til å utføre er noe kjenner igjen fra tidligere da jeg jobbet i mediebransjen, sier hun. 

Den nye organisasjons- og kommunikasjonsdirektøren har også lang erfaring fra mediebransjen. Hun jobbet i Schibsted på en tid der mediekonsernet hadde samlet regionavisene i et felles selskap i Schibsted Norge og da rakk hun å stifte bekjentskap både med Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad både som forretningsutvikler og organisasjonsdirektør.

- Men fremover er det ingen sympati for Schibsted eller?

- Nå har det skjedd mye i mediebransjen de siste årene og jeg har også opplevd fra min tid i banknæringen at man samarbeider mye mer på de områdene der man kan og bør samarbeide. Det tror jeg er bra. Samtidig skal man også være arge konkurrenter, men Norge er et lite land der man må være både konkurrenter, men samtidig samarbeide mer, sier hun.

- Så ingen sinte mailer fra dine tidligere Schibsted-kolleger? 

- Nei, ha ha. Det har vært mange mailer, men bare hyggelige hilsener og gratulasjoner, sier hun.  

- Jeg er stolt allerede av å jobbe i TV 2

Hun kommer til et mediehus det alltid har stormet rundt, og selv om økonomien har bedret seg de seneste årene, har det ikke manglet på andre utfordringer i form av nedbemanninger, metoo-opprør, koronakrisen og mange interne gnisninger opp gjennom årene. Hun tar også over på en tid der TV 2s konkurrenter nå går inn et langt tøffere økonomisk klima med nedbemanninger, sparetiltak og kostnadsprogrammer, men enn så lenge har TV 2 ikke kommunisert noe i retning av det Schibsted, NRK og Amedia har gjort.

- Det handler om å være tett på folk og det å jobbe med folk det er det aller viktigste vi gjør som ledere. Jobber vi godt med HR og utviklingsprosesser så bygger vi en slagkraftig organisasjon der folk kan gjøre det de er gode på, utvikle seg og ha en lidenskap for å jobbe sin enten de er ledere, journalister, teknologer eller jobber med salg. Min passion i livet er å få organisasjoner til å virke godt og få folk til å virke godt sammen, sier hun. 

- Hvordan bygger man et godt team? 

- Vi må bli godt kjent med hverandre og respektere hverandre, og så må vi ha et tydelig mål på hvor vi skal og sammen finne ut hvordan vi skal løse oppgavene best mulig. 

Som sin forgjenger Sarah Willand vil det nå være Vindfeld som i krevende saker vil være TV 2s ansikt utad og som skal fronte kanalen i krevende saker som for eksempel de betente konfliktene med TV-distributørene utspiller seg i mediene. Det er en rolle som blir ny for Vindfeld.

- Hva tenker du om det?

- Jeg er stolt allerede av å jobbe i TV 2 og gleder meg til å representere TV 2 der det er riktig at jeg gjør det, sier hun.

Les også: Kutt og nedbemanninger i Medie-Norge: - Blir ikke like krevende som under «mediekrisen»

- Alltid vært fascinert av TV 2

Samtidig legger hun til at hun fortsatt har mye å lære om TV 2. 

- Det er en organisasjon som holder på med utrolig mye spennende og det er en sammensatt organisasjon. Den gleder jeg meg til å lære bedre å kjenne. Jeg har allerede rukket å besøke en god del avdelinger og har en iboende nysgjerrighet som driver meg. Jeg ser frem til å lære om hvordan dette mediehuset fungerer, sier hun. 

- Som en leder med personalansvar føler du at TV 2 fremstår som attraktiv arbeidsplass? 

- Ja, jeg opplever at TV 2 er det. Rett før jeg begynte så jeg TV 2 var kåret til den mest attraktive arbeidsplassen blant teknologer i Bergen. Det viser vel at vi har en ganske god standing, men den må vi også videreutvikle og kjempe for hver eneste dag, sier hun. 

Den nye organisasjons- og kommunikasjonsdirektøren legger til at hun er «ekstremt imponert over det TV 2 har fått til» side starten for 30 år siden. 

- Da jeg var i mediebransjen sist var jeg veldig imponert og fascinert av TV 2, sier hun. 

- Hva er det som fascinerte deg? 

- Det er en veldig energisk og lidenskapelig organisasjon. Det er mer en bare en arbeidsplass. Jeg er også imponert over de som til sammen har bygget et så slagkraftig TV 2. Det har skjedd på ganske kort tid faktisk. De som var med fra starten av har fått god hjelp fra alle som har startet siden 1992. Og de har klart å bygge noe helt fra bunnen i Bergen, langt fra Oslo der de aller fleste mediehusene ligger. Det har vært en stor prestasjon. Også er det fascinerende å se hvordan TV 2 jobber med historiefortelling og klarer å være tett på folk og samle det norske folk rundt godt norsk innhold. 

- Har du noen TV 2-favoritter på innholdssiden? 

- Jeg har tre barnhvorav to er ti år og en  tolv og det gøy å se hvordan de finner sine rollemodeller i mange av TV 2s programmer som for eksempel «Kompani Lauritzen». TV 2 klarer å samle generasjoner, sier hun. 

- Hva kan du selv like å hvile øynene på? 

- Jeg er ganske altetende, men vi lar oss for tiden underholde av «The Voice». Men så er jeg også en nyhetsjunkie og det tror jeg er noe man er og ikke bare kan bli, sier hun. 

- Det høres ut som du har savnet mediebransjen litt? 

- Jeg trodde kjærlighetssorgen til mediebransjen skulle gå over, men den varte lengre enn jeg trodde. Så da dette kom opp var det klart at det var veldig interessant, sier hun.

Ny TV 2-topp gjør comeback i mediebransjen: - Jeg trodde kjærlighetssorgen hadde gått over