Sigurd Grytten slutter i Zynk etter ti år – går til konkurrenten Try Råd

- Det er rart og vemodig å slutte i Zynk for der er det veldig mange bra folk som jeg kommer til å savne, sier han.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

PR- og kommunikasjonsbyrået Try Råd gjør en ny stor ansettelse og denne gangen er det ingen hvem som helst som melder sin ankomst til Try-huset. Etter drøye ti år i Zynk slutter nemlig Sigurd Grytten i byrået han har jobbet i siden 2012.

- Jeg har fulgt Try og Try Råd over flere år og det er umulig å ikke bli imponert over hva de har fått til. Vi andre i bransjen har noen ganger lurt på hva den hemmelige oppskriften til Try er. Jeg er overbevist om at det er kultur, og det har mine møter med folk i Try de siste dagene bekreftet. Det er et sterkt felleskap som jeg gleder meg til å bli en del av, sier Grytten.

- Hvordan blir det å slutte i Zynk?

- Det er rart og vemodig å slutte i Zynk for der er det veldig mange bra folk som jeg kommer til å savne. Jeg har fått være med å bygge et selskap som er blitt helt ledende i bransjen. Det har vært en flott reise. Samtidig har jeg arbeidet i over 11 år i Zynk, og det ble klart for meg at dersom jeg skulle gjøre noe nytt så måtte det bli nå, sier Grytten til Kampanje.

Dermed forsvinner nok en sentral partner fra PR-byrået Zynk som i dag ledes av Guri Størvold. For ikke lenge siden kunne Kampanje fortelle at også grunnleggeren av Zynk, Claus Sonberg, sluttet.

- Har dette sammenheng med at også Claus Sonberg sluttet?

- Det er helt tilfeldig, sier Grytten. 

Det gikk fint da jeg for 11 år siden gikk fra Burson-Marsteller til Zynk. Det blir på samme måte nå: Zynk blir det byrået det blir minst vondt å tape for. Sigurd Grytten, PR-rådgiver
- Vemodig:

Zynk-sjefen mister sin andre partner og seniorrådgiver på kort tid. Først forsvant grunnlegger Claus Sonberg og nå forsvinner også Sigurd Grytten. - Vemodig, sier Guri Størvold.

- Zynk er i endring

Zynk-sjefen Guri Størvold sier i en kommentar til Kampanje at det er trist at Sigurd Grytten slutter i byrået etter så mange år.  

- Sigurd har vært ansatt i Zynk i over ti år, så det er vemodig at han slutter. Men samtidig er det ikke unaturlig at han vil prøve noe annet nå. Jeg og alle i Zynk setter stor pris på Sigurd og ønsker han all mulig lykke til i Try Råd, sier Størvold til Kampanje. 

Hun legger til at også PR-byrået Zynk er i endring, noe som kom til syne da byrået for første gang inn hentet inn en rådgiver på partnernivå fra Hill & Knowlton.

- Også Zynk er i endring og vi åpner nå opp, tenker nytt og inviterer inn de dyktigste folka i bransjen til å bli med på å eie og bygge Zynk for det neste tiåret, sier Størvold.

Les også: For første gang på ti år henter Zynk ny partner utenfra: - Vi åpner opp og tenker nytt

Gamle Ap- og Europa-kamerater

Sigurd Grytten kom til Zynk fra det som tidligere het Burson-Marsteller (i dag BCW, red. anm.) der han også var administrerende direktør.  Samlet har han over 20 års erfaring innen ledelse, strategi og kommunikasjon og han er også tidligere styreleder i Ruter. Nå blir han ny seniorrådgiver og arbeidende styreleder i Try Råd samtidig som han også går rett inn i partnerskapet til Try.

-  Vi er veldig fornøyde med at Sigurd skal begynne hos oss.  Han er en av landets mest erfarne personer innen strategi og kommunikasjon. Vi ser et stort behov i markedet for å koble forretningsstrategi med utvikling av nye produkter og tjenester, med Grytten sin bakgrunn er jeg sikker på at vi vil lykkes bedre og raskere med dette, sier daglig leder i Try Råd, Sindre Beyer

Både Beyer og Grytten har bakgrunn fra Arbeiderpartiet og i ulike Europa-bevegelser. Før Beyer startet i Try, var han kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og rådgiver for Jens Stoltenberg og dermed sterk delaktig i utformingen og gjennomføringen av Arbeiderpartiets valgkampanje-strategier fra 2003 til 2013. Grytten på sin side var stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet under Jens Stoltenbergs første regjering og leder av Arbeiderpartiet i Bergen fra 2000 til 2002.

- Vi er fra litt ulike generasjoner, men jeg kjente til han. Grytten var også leder av Europabevegelsen, da jeg var generalsekretær i Europeisk Ungdom på begynnelsen av 2000-tallet, sier Beyer.

Avløser Kjetil Try som Try Råd-styreleder

Sigird Grytten sier de to kjenner til hverandre fra politikken fra AUF-tiden. 

- Jeg kjenner Sindre godt nok til at jeg vet at dette kommer til å bli veldig gøy. Vi kjenner hverandre fra vi var i AUF sammen. Vi tilhørte da den marginaliserte Ja-siden, men vi har aldri jobbet direkte sammen før, slik vi skal nå. Det blir veldig bra, sier Grytten.  

Han sier det blir en stor forskjell å går fra et selskap som til Try-huset.

- Jeg går fra et selskap med 15 ansatte til et selskap med 400 ansatte. Det blir en stor overgang på alle vis, men det gir mulighet til å få gjøre helt nye ting. Et så stort system gir helt andre muligheter for å løse kommunikasjonsbehov hos en kunde. Det som har tiltrukket meg mest med Try er kulturen. Det er en viktig verdi å ha det gøy sammen. Løfte sammen. Jeg tror det er en helt uslåelig oppskrift for en kunnskapsbedrift, sier han. 

- Hvordan blir det å konkurrere med Zynk i tiden som kommer?

- Det gikk fint da jeg for 11 år siden gikk fra Burson-Marsteller til Zynk. Det blir på samme måte nå: Zynk blir det byrået det blir minst vondt å tape for, sier han. 

Som arbeidende styreleder tar Grytten over «jobben» som Try-husets leder, Kjetil Try, har hatt. Grytten skal som styreleder i Try Råd lede selskapets satsing på forretningsutvikling og strategi og benytter også anledningen til kjøpe seg «noen aksjer» i Try-huset.  

- Jeg har arbeidet med kommunikasjon i fryktelig mange år, og for meg er Try-huset en eneste stor godtepose. 400 ansatte med masse kunnskap innenfor alle tenkelige kommunikasjonsdisipliner, og det koblet med veldig sterke teknologimiljøer. Jeg gleder meg veldig til å lære av alle disse flinke folkene, sier Grytten.

Leder for rådgiverne i Try Råd, Stine Grøndahl Sesseng, sier PR-byrået som hadde en byråinntekt på over 90 millioner kroner i 2021 «ser en økende oppdragsmengde innen energi, klima og bærekraft.»

- Sigurd har de siste årene arbeidet spesielt med bærekraft og fornybar energi, og han kjenner norsk kraftbransje. Vi er sikre på at denne erfaringen koblet med Trys kompetanse og kapasitet vil være gull verdt for våre kunder, sier Sesseng.

Sigurd Grytten slutter i Zynk etter ti år – går til konkurrenten Try Råd