Camilla Forberg slutter i Telia: - Forlater en dønn solid merkevare

Men hva markedsdirektøren i Telia skal gjøre nå? Nei, det vet hun ikke.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

- Jeg sier opp og det er fordi jeg har lyst til å gjøre noe annet. Det er ikke noe mer dramatisk enn det, sier Camilla Forberg til Kampanje.

Etter seks år i den norske delen av telekjempen Telia, har Camilla Forberg levert inn sin oppsigelse til toppsjef Stein Erik Velland. Forberg slutter som markedsdirektør i begynnelsen av mars.  

- Jeg har vært i Telia i seks år og vi har oppnådd veldig gode resultater for merkevaren. Det har vært en lang og givende reise med fine og flinke folk. Det er derfor helt naturlig for meg å tenke nytt, starte noen nye dialoger og se utover, sier Forberg. 

- Ikke noe dramatisk sier du, så det har ikke skjedd noe i Telia som vi kommer til å lese om i tiden som kommer?

- Nei, virkelig ikke. Jeg er ufattelig stolt over hva mitt dyktige team og jeg har fått til, og jeg forlater en merkevare som er dønn solid, og som har de beste forutsetninger for å styrke seg videre, sier Forberg.

Les også: Telia strammer opp gaming-foreldre i ny reklamefilm: - Her har vi et ansvar

- Trist at hun slutter

Administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia er full av lovord om sin markedsdirektør og kollega de siste årene.

- Camilla har på en forbilledlig måte ledet arbeidet med å bygge Telia-merkevaren internt og eksternt, og merkevaren vår har aldri stått sterkere enn i dag. Jeg er svært takknemlig for den innsatsen og de solide resultatene hun og hennes team har skapt for oss som selskap. Camilla er en sann utfordrer, har en fantastisk energi og jeg og resten av Telia ønsker hun masse lykke til videre, sier Vellan.

Han legger til at «det er trist at Camilla Forberg velger å slutte.»

- Men vi har full respekt for at hun ønsker å prøve noe nytt etter alt det hun har levert for selskapet og for merkevaren vår, sier Vellan.

Stolt av nytt Telia-fond:

Camilla Forberg sier hun er stolt over å ha lansert Telias nye Utfordrerfond. Her sammen med kollega Audun Bryn og de første støttemottagerne, Mudassar Mehmood og Ismail Bashir. Foto: Eivor Eriksen.

Kom til Telia fra DNB

Camilla Forberg kom til Telia og til det som den gang het Get. Tre måneder senere var hun med på salget av TV- og internettdistributøren til svenske Telia tilbake i 2018. Senere ble Forberg markedsdirektør også for hele Telia i Norge, men nå går hun videre uten noe konkret å gå til.

- Jeg har ikke sagt opp fordi jeg har en ny jobb å gå til, sier hun.

Hun innrømmer imidlertid at hun har vært i noen dialoger ettersom hun har tenkt på beslutningen om å slutte en stund.

- Det er ulike bransjer, spennende jobber og spennende folk også får vi se om det blir som markedsdirektør. Kanskje? Jeg vet ikke selv enda, sier hun.

Forberg, som nærmest har en uoffisiell liten «norgesrekord» i å jobbe som markedsdirektør i store norske selskaper, har i løpet av karrieren vært innom både SAS, Tine, DNB og nå sist Telia. Selv om hun ikke har noe konkret å gå til, sier hun fortsatt har mye «pep og energi». 

- Det er ikke gitt at du blir å jobbe i nytt stort konsern?

- Nei, det er ikke gitt. Men nå har jeg tid til å finne litt ut av ting og jeg føler jo at jeg skal jobbe i 20 år til.

Les også: Forberg ferdig med DNB: - Vi er ikke enige

- 5G i huet og ræva

I Telia-jobben har hun jobbet med omprofileringen av merkevaren Get til Telia, utarbeidet ny merkevarestrategi og posisjon som Norges største utfordrer, kommunisert 5G i «huet og ræva» som hun sier og «bidratt til å gi Telia en ledende 5G-posisjon i markedet.»

-  Men som markedsdirektør er det også mange utfordringer som møter, begynner du å bli litt lei også?

- Nei, jeg er ikke lei fordi det er så mye spennende oppgaver og noe av det som har vært mest spennende er at vi har lagt en ny posisjoneringsstrategi som setter retning for de neste tre årene. Å iverksette denne krever en stor intern, mobiliseringsoperasjon og det er en utrolig morsom oppgave som det er mange lidenskapelige folk i Telia som vil ta videre de neste tre-fire årene. Men for min del så trenger jeg litt andre impulser og mer energi, sier hun.

-  Har du virkelig ikke noe spesifikt i tankene? 

- Det er alltid mange ting som rører seg, så får vi se etterhvert hvor ballen lander. Det som er fint, er å kjenne på at mulighetene er mange og at ingen ting er lukket og låst. Jeg er nok en person som preges mer av mulighetsrommet og spenningen knyttet til nye prosjekter, mer enn frykten for uvisshet, sier hun.

Les også:  Telia bytter ut mediebyrå etter 11 år – men krymper ny avtale og tar over digitalkjøpene selv

Camilla Forberg slutter i Telia: - Forlater en dønn solid merkevare