Dagbladet-overskudd på over 50 millioner kroner

Men på to år har overskuddet halvert seg. Aller Media-topp Alexandra Beverfjord mener lønnsomheten fortsatt er god.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Til tross for krevende tider i mediemarkedet, der mange mediehus brukte store deler av fjoråret til å nedbemanne og kutte kostnader, kan Dagbladet i dag rapportere om «et sterkt økonomisk resultat» for regnskapsåret sitt avvikende regnskapsår som ble ferdigstilt 30. september i 2023.

Her kommer det frem at driftsresultat endte på 51,5 millioner kroner. Det var en nedgang på rundt 20 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende resultat året i forveien da resultatet endte på 71 millioner kroner. På to har er dermed Dagbladet-overskuddet halvert.

Omsetningen stod mer eller mindre på stedet hvil på snaue 650 millioner kroner.

- At Dagbladet klarer å opprettholde omsetningen og levere såpass gode marginer i et slikt marked, står som en prestasjon i seg selv. Dette resultatet kan tilskrives arbeidet fra Dagbladets sterke og kompetente redaksjon, samt innsatsen fra Aller Medias kreative og fremoverlente enheter innen salg og marked, teknologi og data, sier Alexandra Beverfjord, administrerende direktør i Dagbladet, og sjef for Aller Medias medievirksomhet.  

Selv om resultatet er ned fra 2022, kan Dagbladet skilte med en driftsmargin på åtte prosent for avisen. Til sammenligning hadde Schibsted en driftsmargin på syv prosent for fjoråret som helhet, viste mediekonsernets resultatrapport nylig.

Les også: Dagbladet-sjefen holder åpent og fortsetter veksten - knuser erkerivalen på lønnsomhet

- Evner å tilpasse oss endringer

Dagbladet ble etablert i 1869 og har en ledende posisjon i det norske mediemarkedet som en av Norges største digitale aviser. Avisen når 1,2 millioner i brukere daglig. I tillegg gir Dagbladet fortsatt ut papiravis og har en mindre Pluss-virksomhet digitalt.

- Den store majoriteten av inntektene våre er i dag digitale. Vi har hele veien jobbet godt med den digitale transformasjonen og har vært blant de ledende når det gjelder innovativ og ny nyhetsformidling, sier sjefredaktør i Dagbladet, Frode Hansen.

Han tok over som ny redaktør i Dagbladet etter Beverfjord.

- Dagbladet har en evne til raskt å tilpasse oss endringer, innovere i journalistikken og, mest av alt, engasjere leserne våre, sier Frode Hansen.

Les også: Alexandra Beverfjord går av som Dagbladet-sjef

Nettrafikken faller

Samtidig har Dagbladet opplevd store utfordringer knyttet knyttet til tredjepartstrafikk, fra blant annet Facebook. gjennom 2023. Det kommer også frem i de ferske lesertallene til Mediebedriftenes Landsforening.

- Dagbladet fikk en nedgang i posisjon som skyldtes endringer i algoritmene hos tredjepart. At vi likevel klarer oss såpass godt økonomisk, er veldig bra, sier Frode Hansen.

De nye lesertallene til Mediebedriftenes Landsforbund viser en nedgang for Dagbladet i fjerde kvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal året før.

- Men vi har jobbet systematisk for å løfte oss denne høsten og vinteren. Ser vi fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal i 2023, kan Dagbladet vise til en positiv leservekst på 5,4 prosent, det er vi svært glade for, sier Hansen.

Les også: Nedgang for norske nettaviser - Facebook utpekes som synderen

Her kan du se regnskapstallene til Dagbladet for regnskapsårets 2022/2023. Alle tall i MNOK.Overskuddet faller i Dagbladet

Dagbladet 2023 2022 Endringer i %
Omsetning 644,7   641,0 + 1
Driftsresultat 51,5   71,0 - 27
Driftsmargin i % + 8 + 11  

Dagbladet-overskudd på over 50 millioner kroner