Finn-skuespiller overrasket over reklamebråk: - Burde ha tenkt meg om to ganger

Skuespiller Hennning Boye Leonhardsen har funnet sin sjanger i reklamebransjen, men innrømmer at hans nye jobb ble mer lik Finn-figuren enn han skulle ønske.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

De siste dagene har det blusset opp en debatt om Veidekkes nyeste rekrutteringskampanje. Bakteppet er at Veidekke har benyttet seg av samme skuespiller som Finn har brukt til karakteren Mandag i sine jobbkampanjer de siste årene. Men likhetene stopper ikke der, ifølge markedssjef Kathrine Myrseth i Finn, som også mener rollene ligner. 

- Vi synes jo det er litt snodig strategi av Veidekke å bruke en karakter som er så sterkt knyttet til Finn. En ting er å bruke skuespilleren i et reklameoppdrag, men at de også har skapt en karakter ut av ham som er lik vår Mandag gjør det hele bare rart, sier Myrseth til Kampanje.

Les også: Finn reagerer på denne figuren i ny reklamefilm: - Litt snodig strategi

Veidekkes kampanje er laget for å trekke flere unge i retning yrkesfag. Leder for medarbeiderattraktivitet i Veidekke, Tommy Johansen har tidligere sagt til Kampanje at det ikke har vært en strategi fra deres side å bruke akkurat denne skuespilleren.

- Skuespilleren ble valgt fordi han passet til rollen. Det er utover det slik vi ser det, ingen likhet mellom ideene. 

Les mer: Veidekke vil bane vei for yrkesfag i ny kampanje

- Jeg har stor forståelse for at flere påpeker likhetene

Ansiktet bak begge karakterene er Hennning Boye Leonhardsen, som har vært å se i flere reklamefilmer, blant annet for Elvia, Blå Kors og Elektroimportøren, i tillegg til nevnte Finn og Veidekke. Leonhardsen har egentlig en helt annen jobb, men tar på seg skuespilleroppdrag som et hobbyprosjekt hvis han har lyst og mulighet til det.

Han er også enig med Finn i at Mandag og «kontorrotta», som han spiller i Veidekke-kampanjen, er blitt litt for like hverandre.

- Noen ganger kan det være litt vanskelig å se for seg sluttresultatet før innspillingen. Selv om dette var en lignende karakter som Mandag tenkte jeg ikke at de kom til å bli så like, men jeg må også innrømme at Mandag og Veidekke-karakteren er veldige like hverandre, sier Leonhardsen til Kampanje.

Hans aller første rolle i en reklamefilm var for Elektroimportøren.

- Jeg tror ikke baktanken var at karakterene skulle likne på hverandre, men jeg har stor forståelse for at flere påpeker likhetene, selv om det fort blir litt likt Mandag når det er snakk om en «kontorrotte»-karakter, sier skuespilleren.

- Også vet jeg at jeg har et ganske gjenkjennelig ansikt, sier Leonhardsen.

Han er ikke underlagt noen kontrakter som nekter han fra å takke ja til roller han blir tilbudt. Det eneste han må unngå er konkurrerende merkevarer i den perioden reklamefilmene er aktuelle.

- Jeg trives best i morsomme roller og det er stort sett det jeg fokuserer på når jeg leser gjennom manus. Hvis det er en rolle jeg synes virker gøy – pleier jeg å gønne på. Men dette er nok noe jeg kommer til å reflektere mer over nå i etterkant av denne debatten, slik at rollene jeg takker ja til ikke er så like.

Selverklært kontorrotte:

Hennning Boye Leonhardsen fleiper med at han har god trening med å spille at han jobber på kontor. Det gjør han som oftest i reklamefilmer også. Foto: Privat

- Langt ifra så irriterende som Mandag

Leonhardsen har vært Mandag siden 2021, etter at Finn byttet ut å lengte etter fredager, til å grue seg til mandager.

- Jeg har et veldig godt forhold til Finn og jeg synes det er en helt fantastisk gjeng å jobbe med. Jeg håper ikke de synes det var dumt at jeg dukket opp i Veidekke-kampanjen – i så fall var det dumt av meg. Jeg hoppet bare inn i den rollen fordi det virket morsomt, uten å tenke over at det ble altfor likt Mandag.

- Også må det sies at dette heller ikke er Veidekkes feil. Det er jeg som har søkt rollen, fått tilbud om rollen, og takket ja. Men Finn er en så sterk merkevare at jeg burde ha tenkt meg om to ganger før jeg takket ja til rollen – det skal jeg gjøre neste gang.

Han tror utseendet gjør at han ofte ender opp i kontorroller.

- Jeg tror jeg har et litt typisk «kontor-ansikt». Eller i hvert fall et utseende som har slått an i kontorlandskapet. Jeg har liksom funnet min sjanger.

Til daglig jobber Leonhardsen på kontor.

- Jeg er innkjøper i Christiania Belysning og sitter på et kontor, så jeg har god trening med å spille at jeg jobber på et kontor. Men jeg kan forsikre om at jeg er rolig og ganske blyg – og langt ifra så irriterende som Mandag, ler han.

 

Finn-skuespiller overrasket over reklamebråk: - Burde ha tenkt meg om to ganger