Hyper fyller på med utenlandske krefter: - Unik og annerledes kompetanse

- Det handler om å berike vår kreative tenkning og sikre at vi fortsetter å levere nyskapende arbeid, sier kreativ leder i Hyper.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Denne uken ble det kjent at Kristian Schøning-Kristiansen gjør et rollebytte i Hyper og går fra å være direktør for strategi og merkevare til å bli kreativ leder. Selv om han nylig tok på seg rollen har han ikke ligget på latsiden, og Schøning-Kristiansen har for lengst rukket å gjøre sine første signeringer. De er begge er hentet fra utlandet.

- Det handler om å berike vår kreative tenkning og sikre at vi fortsetter å levere nyskapende arbeid som resonnerer med og engasjerer vårt publikum. Ved å omfavne og integrere et bredt spekter av erfaringer og synsvinkler, forblir vi i forkant av kreativitet og innovasjon, sier Schøning-Kristiansen til Kampanje.

- Er den kreative bransjen i Norge for liten?

- Norges kreative sektor er fylt med kompetente fagfolk, og vi i Hyper er heldige som allerede har et mangfold av disse dyktige kollegene i vårt lag. Vi er alltid på utkikk etter å komplementere denne lokale ekspertisen med nye perspektiver. Det er ikke fordi det er mangel på talent her hjemme, men fordi vi mener at kreativitet trives på tvers av kulturer og erfaringer.

- Vår strategi har ikke vært å eksklusivt lete etter talent i utlandet, men heller finne unik og annerledes kompetanse, og ofte har det ledet oss til å rekruttere internasjonalt.

Les mer: Kreativt rollebytte i Hyper: - En spennende endring

- Vil spille en sentral rolle i å heve kvaliteten i byrået

I januar begynte amerikanske Jeremy Luther og tyske Tina Ertzeid Asla i Hyper.

Luther kommer fra reklamebyrået Medium Giant i Tulsa der han har fylt rollene som art director og illustratør. I Hyper under Schøning-Kristiansen skal amerikaneren fylle rollene som designer og animatør.

- Jeg er skikkelig spent på hva Jeremy kan tilføre norsk reklamedesign, sier Schøning-Kristiansen.

Den kreative lederen peker på at det i fjor ble snakket mye om hvordan merkevarer stadig blir likere og likere. Schøning-Kristiansen håper at ansettelsen av Luther kan sette i gang et lite designopprør. 

- Han har bakgrunn som både boktrykker og kunstner, i tillegg til at han har jobbet med store merkevarer som McDonalds og Microsoft. Vi ser frem til å utvide våre kreative horisonter i Hyper med hans unike bakgrunn og kan slå fast at han vil spille en sentral rolle i å heve kvaliteten i byrået ytterligere, sier Schøning-Kristiansen.

Han er full av lovord og har store forventninger til Luther.

- Vi er spente på hvordan hans innovative tilnærming vil berike våre prosjekter og styrke vår evne til å levere design og kreativitet for våre kunder. Med denne ansettelsen er vi godt posisjonert for å utforske nye kreative territorier og levere ekstraordinære designperspektiv. 

Luther håper på å kunne tilby norske merkevarer en bredere verktøykasse og et annerledes designperspektiv.

- Jeg er jo illustratør og kunstner i bunn og jeg håper jeg kan bidra med både det amerikanske- og det kunstneriske perspektivet, men også det utenforperspektivet ettersom jeg er ny i Norge og ikke har den tradisjonelle utdannelsen og designbakgrunnen, sier Luther.

Les også: Har halvert antall Hyper-ansatte på to år: - Nå skal vi investere igjen

 

Vi vil fortsette å søke etter de beste talentene, uavhengig av geografisk plassering, som kan bringe nytt liv til vår kreativitet og innovasjon Kristian Schøning-Kristiansen, kreativ leder i Hyper

I mål med plannerjakt

Hyper er resultatet av sammenslåingen av tech-byrået Hyper og content-byrået Redink i 2019. Høsten 2021 ble Redink-navnet vraket og byrået har siden vært kjent som Hyper og er en del av Ahead Group.

I lengre tid har byrået ønsket seg en planner og rett før jul ble ønsket oppfylt da Tina Ertzeid Asla signerte med Hyper, som byråets første dedikerte planner.

- Planing har tidligere vært en del av våre strategiansvarliges oppgaver, men med Tina i en dedikert planner-rolle innenfor det kreative teamet, gir vi nå denne funksjonen det kreative fokuset den fortjener. Dette gjenspeiler Hypers engasjement for kontinuerlig innovasjon, både i våre kreative løsninger og i vår tilnærming til arbeidet, sier kreativ leder.

Ertzeid Asla har bakgrunn som planner og rådgiver, og har nettopp fullført en master i cyberpsykologi, som i grove trekk er studiet av teknologi og sosiale mediers innflytelse på menneskelig adferd.

- Personlig er jeg svært engasjert i og opptatt av forholdet mellom mennesker og teknologi. Jeg er evig nysgjerrig og trives godt som en potet som kan bidra inn i og lære av ulike fagmiljøer, forteller Ertzeid Asla.

 

Gjenforenes:

Tina Ertzeid Asla og Kristian Schøning-Kristiansen kjenner hverandre fra SMFB. Foto: Hyper

- Betyr at vi sannsynligvis vil fortsette å rekruttere fra utlandet

Ertzeid Asla har tidligere jobbet sammen med Schøning-Kristiansen i SMFB, der han var både byråleder og partner i tolv år før han begynte i Hyper.

- Hun har et knakende godt hode og en veldig spennende bakgrunn. Hennes kunnskap om menneskelig psykologi kommer til å bli veldig nyttig i strategiarbeidet vårt, sier Schøning-Kristiansen.

Ertzeid Asla jobber i hjemlandet frem til hun flytter til Oslo først i sommer.

- Tinas ankomst til Hyper markerer begynnelsen på en spennende epoke hvor vi integrerer dypere psykologisk forståelse med vår kreative prosess. Hennes evne til å tolke teknologiens innvirkning på menneskelig adferd vil gi våre kreative team uvurderlig innsikt og styrke våre kampanjer med strategiske konsepter. Hun vil være en nøkkelspiller i å utvide og berike innsiktkompetansen vi allerede har i «Hypermetoden», sier en fornøyd kreativ leder.

Han legger heller ikke skjul på at byrået kommer til å se utenfor landegrensen igjen.

- Vi vil fortsette å søke etter de beste talentene, uavhengig av geografisk plassering, som kan bringe nytt liv til vår kreativitet og innovasjon. Dette betyr at vi sannsynligvis vil fortsette å rekruttere fra utlandet når det passer, avslutter Schøning-Kristiansen.

 

Hyper fyller på med utenlandske krefter: - Unik og annerledes kompetanse