Tinius-sjef om Schibsted-ansattes aksjefloke: - Blir en del av forhandlingene

Ansatte kjemper for fremtidige aksjegevinster i Schibsted-splitt.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Som Kampanje kunne omtale tidligere i dag, jobber konserntillitsvalgte i Schibsted for å sikre godtgjørelse for ansatte som har investert deler av lønnen sin i konsernets aksjespareprogram, og som etter oppdelingen mister retten til fremtidige matchende aksjer.

Askjespareprogrammet fungerer sånn at ansatte kan sette av opp mot fem prosent av årslønnen i bytte mot Schibsted-aksjer. Når de har sittet på aksjene i to år, får de ytterligere én matchende aksje per to aksjer de har kjøpt.

HR-direktør Grethe Malkmus har bekreftet overfor Kampanje at ansatte i Schibsted Media mister denne retten når selskapet tas av børs og blir heleid av Stiftelsen Tinius.

- Rent praktisk betyr dette at du ved oppdelingen mister retten til fremtidige matchende aksjer, men du beholder selvfølgelig aksjeposten kjøpt gjennom programmet, sier hun til Kampanje.

Konserntillitsvalgt Ingunn Saltbones i Schibsted forteller at dette er et tema de ansatte er «ekstremt opptatte av». Hun har selv investert i programmet og understreker at dette er sparepengene til de ansatte.

- Det er viktig for oss at ansatte får kompensert for tiden de har eid aksjer, selv om de ikke har rukket å eie dem i to år, sier hun.

Les mer: Schibsted-ansatte kan tape på selskapssplitt: - Dette er sparepengene våre

Nå bekrefter daglig leder Kjersti Løken Stavrum i Stiftelsen Tinius at problemstillingen blir et tema i forhandlingene med Schibsted.

- Dette blir en del av forhandlingene våre fremover, sier Løken Stavrum til Kampanje.

Stiftelsen Tinius har inngått en ikke-bindende avtale med Schibsted om å overta hele eierskapet i konsernets nyhetsmedier for 6,2 milliarder kroner. En endelig avgjørelse skal etter planen inngås i løpet av første kvartal og oppdelingen skal formelt skje i løpet av første halvår.

Løken Stavrum vil ikke gå i detalj på hvordan en eventuell kompensasjon for ansatte kan se ut. 

- Vi har gode forhandlinger med Schibsted, og vi satser på å ha gode forhandlinger her også.

Les mer: Tinius-topper rigger seg for ny kamp mot tech-giganter: - Har vært bekymret i 15 år

Tinius-sjef om Schibsted-ansattes aksjefloke: - Blir en del av forhandlingene