Derfor slutter du i jobben – og dette kan sjefen din gjøre for at du blir

Å være en attraktiv arbeidsplass blir stadig viktigere i kampen om talentene.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kampanje arrangerte denne uken en større konferanse om det viktige temaet employer branding, kort oppsummert om hvordan man fremstår som en attraktiv arbeidsplass og ikke minst hvordan man beholder sine viktigste medarbeidere. Her gjøres det mange feil på arbeidsgiversiden, men ved å ta i bruk flere av verktøyene fra markedsføringsfaget er det mye å hente i kampen om de beste hodene.

På konferansen kunne partner i Teft Rekruttering Ole Alexander Janzso liste opp noen av de «viktigste årsakene til at du blir i din nåværende jobb» og ikke minst hva som bidrar til at du slutter i den jobben du har.

- Ønskelisten for folk i vår bransje som er på vei til å bytte jobb, toppes jo av ønsket om høyere lønn. Jeg tror dette handler mye om at man i prosessen definerer det lønnsnivået som man skal leve med videre, og det er ikke mange som sier at de synes det er OK å gå ned i lønn når de bytter jobb. Lønn er universelt, konkret og målbart så det er kanskje like mye at det er det mest håndfaste alternativet som gjør at det troner på toppen, sier rådgiveren og Teft Partneren.

Se video med Trude Hole, Hans Petter Stub og Ole A. Janzso fra Kampanjes Employer Branding-konferanse her:

- Fallitterklæring hvis lønn blir avgjørende

Men dersom lønn er det viktigste salgsargumentet ditt som arbeidsgiver, har du ifølge rådgiver og sjef for Employer Branding i Whyidentify, Hans Petter Stub, bokstavelig talt ikke gjort jobben din.

- Det er en fallitterklæring hvis lønn blir avgjørende for da har du ikke vært flink nok til å snakke om noe annet, sier Stub.

Han sier employer branding handler om å gjøre lønn mindre viktig.

- Lønn vil fortsatt være viktig, men du skal gjøre det mindre vesentlig. Det er hele poenget med employer branding, sier han.

I IT-bransjen er konkurransen om talentene mer enn intens og en av dem som jobber i dette i markedet er teknologi- og designselskapet Bouvet. Direktør for forretningsdesign, Trude Hole, sier man i Bouvet forsøker å heise frem kulturen og fellesskapet.

- Vi er en kulturbasert bedrift og fokuserer på det fellesskapet vi har, kompetanseutvikling og deling av kompetanse, også har vi en veldig åpen kultur der det går an å snakke med hverandre, sier Trude Holde.  

- Går det an å komme unna med høyere lønn?

- Ja, det tror jeg fordi det er andre verdier man har utover de finansielle. Det kan være bærekraft og samfunnsansvar, sier Hole.

Partner og rådgiver i Teft, Ole A. Janzso, sier han forstår argumentene om at lønna ikke betyr alt.

- Jeg er ikke uenig med de som argumenterer for at man kan hevde seg som en attraktiv arbeidsgiver uten å være blant de lønnsledende, men man må være konkurransedyktig. Hvis ikke vil man slite med at de flinkeste ansatte slutter til fordel for arbeidsgivere som betaler godt i tillegg til å levere på andre områder.  Urettferdighet i forbindelse med lønn vil selvfølgelig dette være en sterk motivasjon for å gå videre. Vi skal se nærmere på noen av de tydeligste lønnsforskjellene i Bransjerapporten når vi presenterer hele denne i neste uke, sier han.

Viktigste årsaker til at du blir i jobbenTopp 5 grunner til å bli

Plassering Viktigste årsaker
1. Et sosialt og godt arbeidsmiljø
2. Jeg får lov til å jobbe med nye fagområder og oppgaver
3. Dyktige kollegaer
4. Løsninger og fleksibilitet med tanke på arbeidstid og arbeidssted
5. God lønn

Kilde: Bransjerapporten, Teft. 

Viktigste årsaker til at du starter i ny jobbTopp 5 grunner til å starte

Plassering Viktigste årsaker
1. Høyere lønn
2. Jobbe med nye fagområder
3. Dyktigere ledere
4. Et anerkjent miljø/kjent merkevare
5. Mer stabilt arbeidsmiljø

Kilde: Bransjerapporten, Teft. 

Derfor slutter du i jobben – og dette kan sjefen din gjøre for at du blir