Nå blir det siste nytt fra Dagbladet på Radio Norge: - Vil nå enda flere med nyhetsjournalistikken vår

Dagbladet og Bauer Media finner sammen i nytt samarbeid om radionyheter.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Aller Media-eide Dagbladet, som nylig var ute med sine regnskapstall, vil satse mer på lyd. Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Alexandra Beverfjord øker dermed sitt dekningsområde. og det hun kaller «en styrking av Dagbladets nyhetsposisjon nasjonalt».

- I dag leverer Dagbladet nyheter på mobil, nett, web-TV og papir. Fremover vil Dagbladet også levere nyheter til mange hundre tusen nordmenn på radio og i smarthøyttalere, sier Beverfjord.

Dagbladets strategi den siste tiden har vært å satse hardt på såkalt breaking news, nett-tv og abonnementstjenesten Dagbladet Pluss – fremover vil også lyd være en del av satsingen.

- Det vi jobber med er å bygge opp Dagbladet som en merkevare på nyheter. Vi har en utrolig sterk posisjon digitalt vi har en kjempefart på web-tv og dette gir oss en mulighet til å nå enda flere med nyhetsjournalistikk under Dagbladets fane, sier Beverfjord til Kampanje.

Les også: Dagbladet-eier med over 50 millioner i overskudd

Lyd er et område hvor Dagbladet ikke har hatt noen sterk posisjon og særlig med kompetanse. Dette gir oss noen helt nye muligheter. Alexandra Beverfjord, Dagbladet

Skal samarbeide med Bauer Media

Som en grunnplanke for satsingen ligger et samarbeid med radiokonsernet Bauer Media i bunn. Fremover skal det britisk-eide radiohuset produsere ferske nyhetsbulletiner for Dagbladet, og disse skal igjen distribueres på smarthøytalere og via Bauer Media sine radiokanaler.

- Bauer Media har en veldig dyktig nyhetsredaksjon som vi skal samarbeide med og som også gir stor dekningsgrad ut i radiomarkedet, noe som gjør at vi får formidlet nyheter fra Dagbladet til 1,7 millioner i uka pluss digitale plattformer, sier Alexandra Beverfjord.

Fremover blir det med andre ord «siste nytt fra Dagbladet» på radiokanaler som Radio Norge.

- Du skal få siste nytt fra Dagbladet hver halvtime i prime time fra 06 om morgenen og hver time frem til klokka åtte om kvelden, sier Beverfjord. 

På samme bølgelende:

Fremover vil Bauer Media-direktør Kristoffer Vangen og Dagbladet-topp Alexandra Beverfjord være på samme bølgelende. Men hvor lenge? - Vi har et langsiktig perspektiv på dette, sier Vangen. Foto: Eivor Eriksen.

- Et naturlig samarbeid

Kristoffer Vangen, programdirektør i Bauer Media, sier han gleder seg stort til lyd-samspillet med Dagbladet.

- Ja, nå blir det Dagbladet sine nyheter som vi sender, sier programdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.

Han understreker at det ikke er snakk om nye nytt i radiosammenheng. 

- Sky News har gjort dette i årevis i England, men det har ikke vært gjort så mye i Norge, sier Vangen.

Bauer Media er del av et britisk radiokonsern som på det norske markedet har kanaler og merkevarer som Radio Norge, Radio1, Radio Topp 40, Radio Vinyl, Radio Rock med flere. Bauer Media har cirka 1,75 millioner norske lyttere i uken.

- Dette er et veldig naturlig samarbeid som bidrar til å styrke vår nyhetsleveranse, sier Kristoffer Vangen, programdirektør i Bauer Media.

Han sier det i dag jobber en fem-seks stykker i Bauer Medias nyhetsredaksjon, men planen er ikke å spare penger på dette samarbeidet.  Han sier det nye er at de to nyhetsredaksjonene sammen skal produsere nyhetene.

- Alt er som før og vi må heller styrke redaksjonene noe. Vi skal levere litt mer og lengre ut på kvelden enn vi har gjort tidligere, sier Vangen. 

- Dette hadde ikke vært mulig i gamledager? 

- Nei, på grunn av konsesjonene og det er nok noe av grunnen til at dette ikke har skjedd tidligere. Med konsesjonen var vi forpliktet til å ha egne nyhetssendinger, men det har vi ikke vært på noen år, sier Vangen. 

- Vi er superstolte

Kristoffer Vangen er fornøyd med at Dagbladet har valgt Bauer Media som leverandør av lyd – en plattform som er deres hjemmebane.

- Vi er superstolte over å kunne jobbe med Dagbladet. Dagbladet er blant Norges aller beste på nyheter og nyhetsproduksjon og vi har lyd som vår kjernevirksomhet. Dette er som hånd i hanske, vi er glade og stolte over at Dagbladet har valgt oss til å produsere deres nyheter på lydplattformer, sier Vangen.

Forretningsmodellen mellom de to er at Dagbladet bestiller produksjon og betaler for dem selv om avtalen også tufter på et samarbeid og det er heller ikke snakk om noen inntektsfordeling av radioreklame. Bauer beholder sine reklameinntekter, mens Dagbladet kan utnytte innholdet på andre plattformer. 

- Lyd er området hvor Dagbladet ikke har særlig sterk posisjon og kompetanse. Dette gir oss noen helt nye muligheter. I tillegg til at sendingene vil gå på Bauer Medias radiokanaler, kan Dagbladet ta dette innholdet på andre digitale plattformer som smarthøyttalere men også innenfor vanlige mobilsider hvor det skjer masse, sier Alexandra Beverfjord.  

- Når er Dagbladet på lufta?

- Det er ikke mange ukene igjen, sier Dagbladet-redaktøren. 

Nå blir det siste nytt fra Dagbladet på Radio Norge: - Vil nå enda flere med nyhetsjournalistikken vår