Nok en toppsjef klar i Clear Channel – blir den femte på ti år

Denne gangen er det en danske som skal prøve seg som sjef for Clear Channel i Norge.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Er det ett medieselskap i landet som har hatt en hyppig utskiftning av toppsjefer, så er det utendørsselskapet Clear Channel. I løpet av de siste årene har selskapet hatt fem forskjellige ledere, hvorav to av dem har vært norske. 

For nå takker Hans Petter Terning for seg etter bare et drøyt år i sjefstolen. En ordknapp Terning sier følgende til Kampanje:

- Jeg har ingen kommentar utover at jeg har satt pris på å lede Clear Channel de siste 16 månedene. Vi har fått til mye bra i perioden som for eksempel Flex, digitalisering og nå sist forlengelse med Sporveien og at jeg ønsker selskapet lykke til videre, sier Hans Petter Terning til Kampanje. 

Les også: Selger utendørsreklame for nesten 800 millioner: - Nedgangen i markedet i fjor kom etter et år på steroider

Uenige om veien videre

Hans Petter Terning tok over som sjef i Clear Channel rett før jul i 2018. I en melding heter det at Terning «valgte å si opp sin stilling forrige uke etter en intern diskusjon i selskapet» etter at det ble klart at partene hadde «ulike syn på veien videre» for utendørselskapet.

- Jeg vil takke Hans Petter for sin tid hos oss, og hans bidrag til av utviklingen Clear Channels virksomhet og vekst i Norge, sier Sami Vikback, salgsdirektør for Clear Channel Scandinavia.    

- Hva går uenigheten ut på?

- Tening og Clear Channel så helt enkelt ulikt på fremtiden for virksomheten. Detaljer er vanskelig å gi, sier Vikback.

Les også: Ny toppsjef i Clear Channel starter med å hente fra rivalen

Etterfølgeren er allerede klar og denne gangen er det en danske som skal prøve seg som sjef på det norske markedet. Dennis Højland Nyegaard tiltrer som ny Country Manager for Clear Channel Norge mandag 20. januar.

- Det norske mediemarkedet er en utrolig spennende arena med svært mange muligheter. Når denne muligheten bød seg, var dette et tilbud jeg ikke kunne takke nei til, sier en Dennis Højland Nyegaard.

Fem sjefer på ti år

Danske Højland Nyegaard kommer fra rollen som midlertidig administrerende direktør for Clear Channel Polen, og har tidligere vært sjef for Clear Channel Danmark i over fire år. Han har en bakgrunn og lang erfaring fra det danske teleselskapet TDC før han meldte sin overgang til Clear Channel.

Nyegaard blir altså den femte Clear Channel-sjefen på ti år etter folk som Toivo Møller-Pettersen, Mats Lundquist, Isak Åsabrink og nevnte Hans Petter Terning.

- Hvorfor er det så hyppige utskiftninger av toppsjefene i Clear Channel i Norge?

- Ja, sånn blir det noen ganger. Folk slutter av ulike årsaker. I andre deler av Clear Channel har vi hatt samme landssjef i mange år, sier Marta Tiberg som er markeds- og kommunikasjonssjef i Clear Channel.

Ser frem til å ta over

Den nye Clear Channel-sjefen i Norge, Dennis Nyegaard, tar over en kanal som vokser i reklamemarkedet. Ifølge tall fra Mediebyråforeningen vokste denne delen av markedet med snaue seks prosent til drøye 600 millioner kroner.

Ifølge det amerikansk-eide selskapet er «etterspørselen etter utendørsreklame sterk» og Nyegaard blir «en viktig brikke i Clear Channels arbeid med å videreutvikle tilbudet til selskapets kunder» og sikre videre vekst for Clear Channel.

- Digitaliseringen går fort her i Norge, noe som innebærer mange nye muligheter for kundene. Samtidig stiller det stadig større krav til oss som selskap om å være enkle, tydelige og effektive i vår kundedialog. Å lytte til kundenes behov er en sentral del av mitt arbeid, og jeg ser frem til å så snart som mulig få treffe både eksisterende og nye kunder, sier Højland Nyegaard.

- Hvor lang tid han ser du for deg å være leder av Clear Channel i Norge?

- Jeg var fire og halvt år i Danmark og synes det er fantastisk å være her og jeg gleder meg til å komme i gang. Ta det som et signal, sier dansken som skal ta over Clear Channel I Norge.

Nok en toppsjef klar i Clear Channel – blir den femte på ti år