Tidligere Ernö-sjef slutter etter byråfusjon – nå starter han opp i Google

Stian Giskeødegaard forlater byråbransjen etter fusjonen mellom Ernö og Futatsu.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

I fjor høst slo de to reklamebyråene Futatsu og Ernö seg sammen til det nye byrået Atyp. Futatsu-sjef Haagen Pettersen ble byråleder og byrålederen i Ernö, Stian Giskeødegård, gikk inn i en stilling med et bredt ansvar for tjeneste- og forretningsutvikling i det nye byrået.

Les også: Ernö og Futatsu slår seg sammen til ett byrå

Nå er det klart at Giskeødegård forlater Atyp relativt raskt og norsk byråbransje etter svært mange år. 

- Jeg har nettopp startet som Country Lead for Google Marketing Platform, og gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Etter 20 år på byråsiden, ser jeg nå frem til å lede satsningen på marketing-teknologi i det som nok er verdens fremste leverandør av dette. Og selv om Google er et stort globalt selskap, er de marketingutfordringene vi skal bidra til å løse ofte lokale, sier Giskeødegård.

Taus om Atyp-avgangen

Stian Giskeødegård var i mange år en del av Publicis og mediebyrået Starcom, før han i 2018 ble hentet til Ernö som ny daglig leder.

Les også: Starcom-topp blir ny byråleder i Ernö: - Vi må tørre å ta mer plass

Når ser han frem til å kombinere Googles teknologi med «erfaringen han har fra strategisk arbeid med norske og internasjonale virksomheter».

- Det er samtidig helt klart en overgang fra norsk byråbransje, til et av verdens største teknologiselskaper. Det blir mye å sette seg inn i, men en veldig spennende tid for både meg og Google, sier han. 

Tidligere denne uken skrev Kampanje om lederjakten i Google etter at toppsjefen gjennom de siste 15 årene Jan Grønbech sluttet før jul.

Giskeødegård sier han ikke ønsker å kommentere selve avgangen fra Atyp etter sammenslåingen. Dette kommuniseres gjennom Googles pressetalsperson Helle Skjervold.

Heller ikke sjefen i det nye reklamebyrået Atyp, Hågen Ringnes, ønsker å legge til noe rundt Giskeødegårds avgang utover å si at de allerede har hentet inn en erstatter til den tidligere Ernö-sjefen.

Tidligere Ernö-sjef slutter etter byråfusjon – nå starter han opp i Google