Slutter i Telenor etter 15 år og går til PR-bransjen: - En svært attraktiv rådgiver

Etter TV-fusjonen og lanseringen av Allente følte Scott Engebrigtsen at tiden var inne for å se seg om etter nye utfordringer.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Etter rundt 15 år i Telenor-konsernet har Scott Engebrigtsen funnet tiden inne for å finne nye utfordringer i arbeidslivet. Engebrigtsen har de siste årene vært kommunikasjonsdirektør i Telenor Broadcast og satellitt-TV-selskapet Canal Digital, men forlater nå kundesiden og går over til byråsiden.

- Jeg er veldig glad for å få muligheten til å jobbe i Gambit H+K, som jeg opplever som et utrolig spennende kommunikasjonsbyrå med et godt miljø av flinke folk med ekspertise fra mange ulike fagdisipliner. Jeg gleder meg til å bruke min erfaring til å hjelpe virksomheter med å fortelle deres historier og nå sine mål, sier Scott Engebrigtsen, nytilsatt seniorrådgiver i Gambit H+K

- Har du selv jobbet med Gambit på kundesiden?

- Jeg kjenner godt til Gambit som rådgivningsmiljø, men jeg tror ikke jeg skal trekke inn hvilke relasjoner som har ligget der på kundesiden, sier Scott Engebrigtsen til Kampanje.

Les også: Slik skal de spare 600 millioner på å slå sammen Canal Digital med Viasat – utelukker ikke nye nedbemanninger

Jeg valgte selv å slutte i forbindelse med fusjonen og sa opp min stilling i mai i fjor.

- Et naturlig tidspunkt

Han sier han tok beslutningen om å slutte i Telenor-systemet i forbindelse med den store fusjonen av Canal Digital og Viasat til et nytt stort, nordisk TV-distribusjonsselskap, Allente.

- På slutten jobbet jeg lenge med fusjonen rundt Allente, en fusjon jeg har veldig tro på og som er industrielt og kundemessig riktig. Men samtidig var dette et naturlig tidspunkt å tenke på å gjøre noe annet. Jeg er glad for å få vært med på planleggingen og starten av integrasjonen, og skulle gjerne vært med videre ut i løypa etter oppstarten, sier Engebrigtsen.

- Sa du opp stillingen din i Telenor?

- Ja, jeg valgte selv å slutte i forbindelse med fusjonen og sa opp min stilling i mai i fjor. Jeg hadde min siste dag i Telenor i august, etter 15 fantastiske år i selskapet, sier han.

- Har du selv jobbet i et byrå noen gang?

- Ja, jeg var i Geelmuyden Kiese på slutten av 90-tallet, sier han.

- Så nå må du begynne å fakturere timer igjen?

- Ja, selv om det kanskje ikke er det som er mest spennende som konsulent, så er det er det en del av jobben.

Scott Engebrigtsen er ikke den eneste fra Canal Digital-teamet som ikke ble med over i Allentes nye ledergruppe. Også markedsdirektør Anna Pradzynska har hoppet av TV-fusjonen.

Les også: Allente gjør endringer i ledelsen - markedsdirektøren slutter

- Naturlig tidspunkt:

Scott Engebrigtsen forlater Telenor etter mange år både som kommunikasjonsdirektør og rådgiver. - Et naturlig tidspunkt å forlate Telenor på, sier Engebrigtsen. Her sammen med Gambit-sjefen Henrik Halvorsen. Foto: Gambit.

- Fornøyde med å få Scott i teamet

Etter noen år som kommunikasjonssjef i Elkjøp startet Scott Engebrigtsen opp i Telenor i 2005. Der fikk han raskt flere ulike kommunikasjonsstillinger, blant annet som rådgiver for tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og konsernledelsen.

- Hva har vært den mest krevende saken du har jobbet med i Telenor?

- Det er veldig vanskelig å plukke ut én enkelt sak, det var bredden i alle utfordringene som var mest interessant. Jeg fikk være med på veldig mye spennende, både med positivt og negativt utgangspunkt, og som har vært lærerikt å jobbe med, sier han. 

Han trekker blant annet frem håndteringen av «krevende issues som Vimpelcom og Bangladesh» og at han har «fått lov å jobbe tett på toppledere og med finansiell kommunikasjon.»

- Også har det vært etablering av nye virksomheter, TV-forhandlinger og nå sist Allente-fusjonen. Det har vært utrolig morsomt, spennende og lærerikt, sier han.

I Gambit skal han jobbe med selskapskommunikasjon, en avdeling som ledes av Gambit H&K-sjefen selv, Henrik Halvorsen. Han starter som seniorrådgiver i avdelingen og vil i tillegg til å jobbe bredt med disse tjenesteområdene få et særlig ansvar for teknologisektoren i Gambit H+K.

- Vi er svært fornøyde med å få Scott i teamet. Hans brede erfaring, blant annet med topplederkommunikasjon, finansiell kommunikasjon og håndtering av komplekse kommunikasjonsutfordringer i store selskaper, gjør han til en svært attraktiv rådgiver. Scott er analytisk og strategisk, og i tillegg en kar som får jobben gjort. Vi har nå et knallsterkt team på virksomhetskommunikasjon, sier Henrik Halvorsen, daglig leder i Gambit H+K.

Slutter i Telenor etter 15 år og går til PR-bransjen: - En svært attraktiv rådgiver