Gjør skillingsbolle-suksess til et nytt kreativt byrå

Det nye byrået Noe har allerede kapret flere etablerte kunder.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Agnes Hagen Frogner og Nicoline Lysholm har etablert det nye kreative byrået Noe.

- Noe skal være som et stort byrå, bare mye mindre. Vi dyrker alle fordelene ved å være små; vi tror vi er enklere og mer effektive å jobbe med, mer transparente og vil i større grad fungere som partnere for våre kunder, sier Lysholm.

- Gjennom Noe får vi mulighet til å jobbe tettere med kundene og ha større påvirkning i alle prosesser, legger Frogner til. 

Duoen har tidligere har jobbet i Creuna, Anti og FJUZ. Lysholm er siviløkonom fra NHH. Frogner er utdannet ved Westerdals.

- Vi tror at nøkkelen til suksess ligger i skjæringspunktet mellom nettopp strategi og design. Og hos oss er det ikke akkurat noe problem å jobbe integrert. I tillegg har vi et nettverk bestående av skikkelig flinke folk innen blant annet film, foto og webutvikling. Så selv om vi er små, er vi absolutt også noe for de store, sier de. 

Bakte boller og bygde merkevare i koronakrisen

Lysholm skulle begynne i We Are Live i april 2020, men da koronakrisen inntraff, ble hun permittert.

For å få tiden til å gå, ønsket Lysholm å se om hun kunne bygge en egen merkevare. Resultatet ble Skillings -«skikkelig gode skillingsboller fra Skillebekk». Skillingsbolle-suksessen ble blant annet omtalt i Finansavisen

- Det morsomme var å se at det funket å utvikle et brand basert på noe så vanlig som en skillingsbolle, som man egentlig kan få tak i overalt og når som helst, sier hun. 

Gjennom bruk av sosiale medier og «word of mouth», har Lysholm solgt tusenvis av boller de siste månedene. Nå bakes skillingsbollene av en proff baker, og selges på cafeer og i butikker rundt om i Oslo. 

Ville ikke tilbake

Hun forteller at flere la merke til brandingen av bollen, og at hun plutselig fikk oppdrag fra flere ulike merker som ønsket hjelp til å bygge sin merkevare.

- Det fungerte skikkelig bra og planen om å gå tilbake til et etablert byrå var plutselig ikke lenger så aktuell, sier hun. 

- Hvorfor var det ikke aktuelt å gå tilbake til et etablert byrå? 

- Det skyldes rett og slett at vi har fått så god traction. Set up-en vår har vist seg å fungere skikkelig bra, og er noe ulike merkevarer etterspør. Så da var det bare å kjøre på!

Etter hvert så Lysholm behovet for å teame opp med en Art Director. 

- Selv om jeg liker å leke AD på fritiden, hadde jeg behov for en ordentlig kreatør og Art Director med på laget. Jeg var ikke i tvil om at det var Agnes jeg ville ha med meg. Jeg sa at hun måtte si i fra når hun var klar. Det tok cirka et halvt sekund. Pluss en oppsigelsestid, sier Lysholm. 

Har kapret flere etablerte kunder

Skappel, Aker Brygge, Esperance, Insider Art, The Art Collective og Privatmegleren er blant kundene det nye båret allerede har rukket å jobbe med. Flere skal være på gang. 

- Det er veldig gøy at kunder allerede ser verdien av det vi driver med. Målet vårt fremover er å fortsette å lage noe skikkelig bra for større og mindre merkevarer. Noe for å øke kjennskap, noe for vekst og ikke minst noe som treffer hjertet, sier de.

- Hva som er planene videre nå, tenker dere å ansette flere? 

- Vi ser at tiden allerede fylles opp, men vi vil utnytte egen kapasitet enn så lenge. Vi skal vokse smart, sier Lysholm.

- Har koronakrisen fått deg til å tenke annerledes på karrieren? 

- Alle har til en viss grad måtte tilpasse seg på grunn av covid. Vi opplever at kundene jobber på en annen måte, ønsker tettere oppfølging og hjelp til å snu seg raskere. Den muligheten har vi grepet, avslutter Lysholm.

Skillings drives som et eget selskap, separat fra nyetablerte Noe.

Gjør skillingsbolle-suksess til et nytt kreativt byrå