Hun er bransjens mest populære sjef - og leder den mest attraktive arbeidsplassen

- Det er altfor mange som sammen har bygget Schibsteds attraktivitet som arbeidsgiver til at jeg kan ta æren for den, sier Kristin Skogen Lund i Schibsted.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie og Knut Kristian Hauger

I dag legger rekrutteringsbyrået Teft frem resultatene for sin årlige Bransjerapport, en undersøkelse som har som mål å fange opp de viktigste trendene innenfor medier, kommunikasjon og markedsføring. Undersøkelsen er for året 2021, og det er den tolvte gangen undersøkelsen gjennomføres. 

I år går Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund, som også var på fjorårets liste, helt til topps som den mest populære lederen. Ikke nok med det - i år, som i fjor, går Schibsted også til topps som den mest populære arbeidsgiveren. 

Partner og rådgiver i Teft, Ole Janzso, sier at ansatte i bransjen ønsker trygghet, i kombinasjon med innovasjon.

- Det er uhyre attraktivt. Jeg tenker at Kristin Skogen Lund er den mest profilerte lederen for et medie- og kommunikasjonskonsern i Norge i dag. Hun har en helt sentral rolle som en frontfigur for det som foregår av forretningsutvikling og mediepolitikk og er i seg selv også en veldig tydelig medieleder. Det gjør at hun står veldig støtt på toppen av lista, og har gjort det en stund, sier han til Kampanje. 

Les også: Lenke til Finn.no-sak

Rekrutteringsselskapet Teft rangerer de mest populære lederen i medie- og kommunikasjonsbransjenSchibsted-sjefen til topps for første gang

Plassering (ifjor) Navn Arbeidssted
1. (2) Kristin Skogen Lund Schibsted
2. (2)   Kjetil Try Try-huset 
3. (2) Bente Kvam Kristoffersen Trigger
4. (ny) Thor Gjermund Eriksen NRK
5. (1) Paal Fure Dentsu

 

Skogen Lund: - Kan ikke ta æren

Skogen Lund sier at det er «superhyggelig» å være den mest populære lederen i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen, og at det er en utmerkelse hun deler med resten av Schibsteds ledergruppe og ansatte.

- Jeg kan bekrefte at det er både fint og meningsfullt å jobbe i Schibsted, og det skyldes alt vi oppnår sammen, mer enn det skyldes hver enkelt av oss, sier Skogen Lund til Kampanje. 

Hun sier det er vanskelig å svare på hva som gjør henne til en så populær leder, uten å virke som at hun selv går god for premisset. 

- Men jeg håper at jeg oppfattes som åpen, tydelig, interessert og lite selvhøytidelig.

- Tror du det har noen sammenheng at du selv er populær som leder og at Schibsted oppfattes som en attraktiv og populær arbeidsgiver?

- Det er altfor mange som sammen har bygget Schibsteds attraktivitet som arbeidsgiver til at jeg kan ta æren for den, men jeg håper jeg som leder forvalter populariteten godt og kan bidra til å styrke den gjennom de valg jeg tar.

- Har du selv jobbet for noen populære sjefer opp gjennom karrieren, og i så fall hvem?

- Jeg har hatt mange sjefer som har vært gode på sin måte og lært meg ulike ting. I min første periode i Schibsted fra 1998 til 2010, var jeg jo heldig å ha Sverre Munck, Birger Magnus, Hans Erik Matre og Didrik Munch som sjefer. De er alle visjonære legender som spilte nøkkelroller i å utvikle Schibsted til det det er i dag, avslutter hun. 

Rekrutteringsselskapet Teft rangerer de mest populære arbeidsplassene i medie- og kommunikasjonsbransjenSchibsted på topp - Try inn på pallen

Plassering (ifjor) Arbeidsplass
1. (1) Schibsted
2. (2) NRK
3. (4) Try
4. (ny) Finn
5. (3) DNB

- Utfordrer og jobber aktivt med innovasjon

I rapporten skriver Teft at Schibsted fremstår som moderne, ansvarsfulle og viktig for de fleste, enten man regner seg som bransjefolk eller forbrukere. 

- Hvilke fellestrekk har bedriftene som havner øverst på listen som mest attraktive arbeidsgivere?  

- De har en størrelse som tilsier at det er plass til folk med forskjellig bakgrunn. De utfordrer og jobber aktivt med innovasjon, selv om de også er markeds- og bransjeledere, sier Janzso og henviser til rapporten, der Teft skriver om klare likhetstrekk mellom bedriftene der respondentene ønsker å jobbe.

«Alle selskapene beviser at det lønner å jobbe strategisk og bevisst med merkevarebygging, kommunikasjon og innovasjon. Vi tror det er nettopp denne fremtoningen som gjør at spesialister og ledere innen markedsføring og kommunikasjon ser på disse selskapene som attraktive arbeidsplasser», heter det også i rapporten.

Hun er bransjens mest populære sjef - og leder den mest attraktive arbeidsplassen