Ann-Kristin Hansen slutter i AntiDiffer – skal bygge opp nytt Halogen-selskap

- Livet er ikke for pyser, sier Ann-Kristin Hansen om karrierebyttet.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Ann-Kristin Hansen har brukt de siste årene på å bygge opp og lede teknologi- og designbyrået AntiDiffer. Nå er dette gründereventyret over for Hansens del og hun er klar for å gi seg i kast med nye utfordringer. De har hun fått servert av Eirik V. Johnsen, tidligere gründer av rådgivningsmiljøet Kobra, som ble en del av Creuna og senere Knowit i 2018.

Eirik V. Johnsen er i dag gründer og initiativtaker bak rådgivningsselskapet Kvesst, som har Halogen på eiersiden, og det er her Hansen kommer inn som partner.

- Eirik og jeg har kjent hverandre i mange år. Vi har jobbet sammen i Avinor og DNB og vært sparringspartnere. Da han fortalte meg at han skulle starte det nye selskapet Kvesst sammen med Halogen i fjor høst, ble jeg nysgjerrig. Både fordi han er en utrolig dyktig fyr og fordi jeg har stor respekt for Halogen. I den verdenen jeg kommer fra, som driver med tjenestedesign, er de rockestjerner, sier Hansen.

Det var likevel aldri planen å slutte i AntiDiffer, forteller hun.

- Da Eirik sa at han ville ha med meg på satsingen, gikk jeg og kjente på hva jeg skulle gjøre nå. Jeg startet AntiDiffer og det er ikke lett å legge ting bak seg når man har en jobbfamilie. Men nå har jeg guidet AntiDiffer gjennom vanskelige tider. Vi har bygget et bra team og har fått fantastiske kunder. Dette var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg.

- Kunne ikke fått en bedre person

Gründer og initiativtaker Eirik V. Johnsen er «veldig glad» for at Ann-Kristin Hansen ville være med på å bygge opp Kvesst.

- Ann-Kristin kompletterer oss veldig bra med sitt merkevare- og designfokus. Vi kunne ikke fått en bedre person med på laget, sier han.

I tillegg til Ann-Kristin Hansen og Eirik V. Johnsen, er også tidligere Bulder Bank-sjef Torvald Kvamme, Lasse Pedersen Skilbrei fra Halogen, som er daglig leder i Kvesst, og Espen Oddvik, tidligere strategirådgiver i Knowit, med på satsingen.

Kvesst skal drive med «strategirådgivning bygget på designpremisser».

- Alle strategifirmaer i verden kjøper designfirmaer. Jeg har startet flere kundeorienterte strategimiljøer. Da jeg satt og tenkte på hvordan jeg ville gjøre det denne gangen, gikk jeg til Halogen for å se om jeg ikke kunne få med meg et designfirma for å bygge et annerledes strategifirma, sier Johnsen.

- Akkurat som om de siste årene ikke telles

Ann-Kristin Hansen var med å etablere AntiDiffer i 2019. Selskapet har reklame- og designbyrået Anti og management consulting-selskapet Differ på eiersiden, derav navnet. Hansen har tidligere ledet tjenesteavdelingen i Bouvet og har blitt trukket frem av Abelia som en av Norges 50 fremste tech-kvinner.

Les også: Bouvet-avhoppere starter nytt designbyrå: - Vi har lenge gått med en gründer i magen

- Har du oppnådd det du ville med AntiDiffer?

- Det synes jeg er vanskelig å svare på. Det er akkurat som om de siste årene ikke telles. Man var i 2019, og så plutselig var man i 2023. Men ja, vi har fått til utrolig mye bra sammen. Jeg har jobbet med utrolig mye flinke folk og lært veldig mye.

I sin nye jobb som partner i Kvesst skal Ann-Kristin Hansen jobbe mer med strategi enn tidligere.

- Hva skal skille Kvesst fra AntiDiffer?

- AntiDiffer er et design- og teknologibyrå som lager tjenester, og som selvfølgelig også gjør innsikt. Vi kommer til å jobbe mye mer i strategi- og endringslaget. Vi kommer til å gå inn og hjelpe ambisiøse ledere og sørge for kundefokus i strategiarbeidet. Det kan ofte glemmes litt, sier Hansen.

Kvesst skal støtte seg på Halogen når det kommer til å utforme tjenester.

- Hvor stort skal dette miljøet bli?

- Det har vi ikke konkludert med. Akkurat nå er vi fem personer og jeg tenker at vi skal få om bord et par stykker til.

- Livet er ikke for pyser

Ann-Kristin Hansen kaster seg ut i det ukjente vel vitende om at det norske næringslivet står midt oppe i høyst usikre tider.

- Hva tenker du om tidspunktet for lanseringen?

- Jeg tenker at livet er ikke for pyser. Jeg forstår veldig godt spørsmålet, men for meg handler det om å følge magefølelsen, tørre å ta sjanser og omringe seg med flinke folk. Det blir ofte suksess av det, sier hun og legger til at hun får en trygghet av å ha Halogen i ryggen.
Ben Christensen har overtatt som daglig leder i AntiDiffer. Han gikk inn som partner i selskapet for to år siden.

- Hvordan tror du det blir?- Han har jobbet der et par år og kjenner alle menneskene der. Det tenker jeg blir helt topp, sier Hansen.

Hun bekrefter samtidig at hun har solgt aksjene sine i AntiDiffer.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Ben Christensen til denne saken. Styreleder Eirik Vindegg Underhaug i AntiDiffer har ikke vært tilgjengelig for en prat torsdag.

Ann-Kristin Hansen slutter i AntiDiffer – skal bygge opp nytt Halogen-selskap